1 maart 2023....

01-03-2023

Een nieuwe maand. Schrijf deze maand eens alle goede dingen die er gebeuren op en verzamel ze op een mooi plekje. Het zal je maand kleuren.

En zo het zal geschieden. Echter niet alleen de mooie dingen maar ook de minder mooie of spannende dingen. Er zijn altijd zaken die onbeduidend lijken en verdwijnen naar de achtergrond. Door het terug te lezen weet je later nog het één en ander weer naar boven te halen.

Vandaag 6 jaar geleden alweer dat we in Zweeds Lapland waren en daar de wonderen van de natuur mochten aanschouwen in een zware en turbulente tijd. Het Noorderlicht zien was destijds mijn laatste wens zeg maar en iets wat ik nog graag wilde zien en ervaren. Echter de zekerheid dat je het te zien krijgt is niet gegarandeerd. Wij waren 5 dagen in Lapland waarvan we 4 avonden lang hebben kunnen genieten van het schitterende schouwspel dat zich dansend aan de hemel voordeed. Op een vreemde manier gaf het mij toen een gerustellend gevoel en tevens ook een bepaalde kracht. Nog vaak, heel vaak, denk ik aan deze tijd terug en aan wat hebben we doorstaan in 6 jaar en waar komen we nog voor te staan en waar kampen we dagelijks mee. Heel logisch roepen vele mensen dan dat niemand weet wat hen te wachten staat, helemaal eens! Echter leven met kanker en voor diegene om je heen met iemand met kanker is echt wel zwaar. Het brengt mooie dingen naar boven maar laat je ook kruipen in de diepste riolen maar ook daarvoor geldt; There is only one way out…. Keep on going!

Op dit moment bevind ik me op de stoel met aan de linkerkant, de openhaard en Max 🐶 en aan de rechterkant, de televisie en Suka 🐶. Recht voor me op schoot de laptop en als ik daar overheen kijk zie ik Chris. En als laatste achter me op de leuning ligt dikke Mick. Kijk gewoon eens om je heen dat is toch het echte rijkdom❤️.

Vandaag hadden we bezoek van mijn tante Bep, nicht Trudy, dochter Saskia en haar kleine kroost Novi en Eden. En ondanks dat mijn ochtend heel hectisch begon door een onverwachte brief gisteren van het Tuchtcollege moet ik zeggen dat ik er goed ben doorgekomen! De brief… nadat alle zaken ongegrond zijn verklaard door het Tuchtcollege met betrekking tot de chirurg, dermatoloog en radioloog moest ik uiteindelijk de vinger wijzen naar de Nucleair geneeskundige ik denk dat ik het wel eens heb aangegeven hoe het hele verhaal in elkaar zit dus ik zal er niet verder op in gaan. Kort gezegd moet ik nu mijn beklag doen bij iemand die ik nog nooit in persoon heb ontmoet. Deze meneer krijgt zeg maar een orderbon van de chirurg en moet het daarmee doen. Uiteindelijk is deze persoon verantwoordelijk voor de uitslag en dus ook het verloop van de opvolging. Afijn, 10 maart is deze zitting en nu kreeg ik dus gisteren een brief van het Tuchtcollege waar een kopie van een brief gericht aan de belangenbehartiger van het ziekenhuis. Daarin werd gevraagd naar het beeldmateriaal van 2016 en mogelijk meer. Nu weet ik dat de tegenpartij (is korter) graag gebruik maakt van excuses om dingen op te schuiven en uit te stellen dus heb ik gisteren als een malle gebeld met het VieCuri in Venlo die destijds de PET CT scan hebben uitgevoerd en de advocaat van ons die ook over beeldmateriaal beschikt om zo zeker te stellen dat ik vóór 6 maart het beeldmateriaal kan aanleveren bij het Tuchtcollege zodat de zaak niet weer een langere looptijd krijgt. Dus vanmorgen snel huis aan kant gemaakt, paardjes naar buiten en stallen gedaan (alles samen met moeders) daarna naar Venlo om vervolgens boodschapjes te doen en snel huiswaarts te keren. Want als je op visite komt in Limburg hoort daar natuurlijk wel Limburgse vlaai bij! Dus een beetje chaotisch en moe kwam ik rond 12 uur weer thuis en heb heerlijk kunnen genieten van familie en het waanzinnig lekkere weer. Met wel een ijzige koud windje maar dat mag de pret niet drukken. Om 3 uur kwam echter de man met de hamer en ben ik toch naar bed gegaan tot 18 uur om gezellig nog samen te eten en kletsen. En zodoende zit ik nu wederom een lekker onsamenhangend verhaal te typen en ben ik mega moe, helemaal op maar met een goed gevoel en een paar stukjes lekkere verse ananas (ook niet geheel onbelangrijk 🤣).

En over dat laatste stukje kom ik spoedig terug want ik ga mezelf bloot geven, letterlijk dan want er zit niemand te wachten op een bijna 50er met hier en daar wat rollen vet en vel extra 😂. Maar ik denk dat door dit verhaal te delen het resultaat beter zal zijn, ik denk dat ik dan een soort stok achter de deur zal hebben en jullie meeneem in dit heel oude maar toch nieuwe avontuur!

Fijne avond…