20 maart 2023....

20-03-2023

Je praat met niemand zo veel als met jezelf. Wees ervan verzekerd dat de woorden die je naar jezelf toe uitspreekt gevuld zijn met liefde en compassie.

Aldus VoorPositiviteit op Twitter. Oké, het stukje van met jezelf praten dat hebben we afgelopen weken zeker wel ervaren maar dat ging niet echt over naar jezelf uitspreken volgens mij. Mijn inwendige dialogen zijn zeg maar meer van het soort gespleten persoonlijkheden, tweestrijd en doemdenken. Dit de dagen voor de uitslag van de CT scan, na de uitslag volgde er een euforische soort van adrenalinekick gevolgd door mega vermoeidheid welke ik afgesloten heb, gisteren en vandaag ,met buikpijn en sprintjes naar de wc gevolgd door een verplichte hygiënische schoonmaak van de toiletzetel! En ook daar zijn we weer gewoon doorheen gerold…. Lucky me!

Afgelopen dinsdag was het dus de dag dat we naar het MUMC gingen voor de uitslag van de CT scan. De afspraak was gepland om 14 uur, dit liep iets uit naar 14.15 uur. Een lang kwartier als je echt gierende zenuwen door je lichaam hebt lopen. Ik was echt kotsmisselijk en op van de zenuwen. Wat kun je jezelf toch helemaal gek maken. Onbewust en bewust, alles is de revue in de grijze massa gepasseerd. En toen was daar de ontlading, de verlossende woorden van de oncoloog. De scan is onveranderd, uhm wat zegt u, whooaaa helemaal door het dolle heen wilde ik de oncoloog zelfs omhelzen, hold on…. Dit mag niet… dus dan maar weer Chris beet gepakt en huilen, snikken en zuchten wow…. Van alles wat ik had bedacht was dit simpele antwoord toch echt niet naar voren gekomen om de boel te sussen. Wat waren en zijn wij blij en dankbaar met deze uitslag. Altijd hoop je erop, maar we weten dat het echt een keer fout zal zijn, wanneer? Nou laten we ons gewoon niet focussen op dat soort vragen. Allereerst weten we de antwoorden hierop toch niet en ten tweede mocht het zo zijn dan is het daar de tijd om erop te anticiperen!

Terug bij de balie direct de afspraak gemaakt voor over een half jaar en daarna op zoek naar één van de liefste medewerkers voor een opgeluchte knuffel. Allemaal blij, Chris had toen ik werd onderzocht door de oncoloog al het thuisfront ingelicht dus in de lift mijn zus gebeld en daarna mijn moeder allemaal opgelucht ademhalen. We mogen nog door ❤️.

De dagen erna waren een soort van roes van vreugde maar ook vermoeidheid maar bovenal dankbaarheid. Uit het MUMC zijn we naar Kessel gereden om aan de Maas lekker wat te drinken en zij het wat vroeg ook te eten. Daarna door naar huis even alles gedag gezegd en naar bed. Woensdag kwamen tante Tien en ome Jac bij mijn ouders en ons, tevens kreeg de woning bij mijn ouders nieuwe beglazing dus was het maar goed dat het best redelijk weer was. In de avond bij ons gegeten omdat het toch wel heel koud was bij mijn ouders en het onwijs chemisch rook van de kit. Donderdagochtend lekker ontbijt met verse broodjes en eitjes, een soort van vervroegd Pasen zeg maar 😂, paardjes gedaan en nog wat in de tuin gerommeld daarna naar bed. 's Avonds naar het Casino in Venlo geweest waar we heerlijk hebben gegeten, gezelligheid en dankbaar voor deze mooie momenten. Vrijdagochtend weer wat in de tuin gerommeld en de paardjes allemaal geborsteld die zijn lekker in de rui en komen al goed door de haren heen. In de middag lang geslapen en in de avond zouden we eigenlijk naar Dok6 (bioscoop) gaan waar we een avondprogramma hadden met sushi en film echter een onenigheid tussen mij en Chris zorgde ervoor dat ik in mijn boze ik bleef hangen. Niet over mijn bui heen kon stappen en het ook echt even niet meer zag zitten. Na een goed gesprek met relatietherapeut Jac en moeders en Chris ben ik naar bed gegaan. Helemaal lekker zat het mij nog niet maar sommige dingen hebben tijd nodig en ook de tijd zal het leren. Zaterdag wederom in de tuin bezig en met Chris boompjes gehaald en gezet in de avond broodje hamburgers gehaald… Je ziet met de lijn gaat het perfect 😎….. en zondag zelfde riedeltje tuin, paardjes, slapen echter met buikpijn en wc sprintjes…maar.. dit keer een gezonde maaltijdsalade.

En daar zijn we al bij vandaag…. Het verstandig eten weer opgepakt de hele dag eigenlijk zon beetje op bed gelegen met de bekende sprintjes naar de wc en inmiddels en een pijnlijke enigszins ontplofte bipspartij…. Maar wel zijn we om half 6 gaan sporten. Nu schoon gedoucht, gegeten en op bed Hunted kijken.

Huidige situatie……rust!

Fijne avond💝