27 maart 2023

27-03-2023

In het bos is geen wifi, maar je vindt er wel een betere connectie.

Aldus VoorPositiviteit op Twitter. Maar… is dat wel zo. Als ik namelijk in het bos loop ben ik maar wat druk met het verzamelen van mooie plaatjes. Niet om direct te delen met iedereen maar ik vind dit nu eenmaal geweldig om te doen. Er is zoveel moois, we moeten het echter wel kunnen en willen zien. Maar bovenal je moet het van waarde weten te schatten en dat is iets wat vanuit jezelf moet komen. En dan inderdaad als je rust hebt en afstand neemt van de dagelijkse hectiek zie je ook die kleine mooie momentjes.

Nou, trots op mezelf 😂 bovenstaande tekst zou zo maar passen tussen een lap tekst van een zelf hulp boek of een echte auteur/socioloog of gedragsdeskundige 😇. En zo zie je maar, iedereen heeft zijn zwakheden, zijn minpunten maar bovenal iedereen heeft zijn mooie en goede kanten, hoewel 🧐.

Vandaag maandag 27 februari alweer een dikke 1.5 week na alle stress en vooral de opluchting! Een week waarin ik me weer bijeen heb geraapt en probeer mezelf uit te dagen. En daar lopen we dan ook weer vast. Wanneer zal ik het leren dat ik gewoon een vrouw (op leeftijd….) ben met een grote beperking. Ik grap er altijd wel om maar het is de keiharde werkelijkheid. Doorgaan achterelkaar geen optie meer is en ik probeer dit echt keer op keer. Helaas zit ik daarna dan wel echt er doorheen. Migraine, mega pijn in mijn gewrichten en vooral moe, moe en nog eens moe. Maar ook daar weten we van dat we ermee zullen moeten en kunnen leven. Wat zeker ook lukt alleen dat balans probleempje… tja die is denk blijvend….

Zo heb ik afgelopen week een half dagje geholpen op een professionele dressuurstal 😉 heerlijk even genieten van de grote lieve knappe viervoeters. Ben ik 2x halve dag mee geweest om te schrijven bij een subtop wedstijd… uiteraard dressuur hihi.. kunnen genieten van mooie sport en oké soms ook wel eens niet zo'n mooie proeven. Maar we gaan ervan uit dat iedereen het doet met de beste bedoelingen. Tussendoor nog 2 x gaan sporten en naar de fysio geweest. Mijn moeder een paar keer mee uit genomen 🤣 dat wil zeggen boodschappen doen. Maar vaak haken we na een half uur alweer af en zeggen … doen we morgen wel… waarop we de dag erop hetzelfde gewoon herhalen! Maar we hebben het allemaal goed. Van het weekend is neef Joost erbij gekomen omdat hij wedstrijden in de buurt (soort van) heeft en die is inmiddels toch ook wel geïntegreerd in het Limburgse leven.

Vandaag nog een leuke oude bekende op bezoek gehad en wellicht over een week een leuke bekendmaking! Tja en tussendoor nog bezig met mijn nieuwe broedmachine en eieren die ik gekocht heb. Onze grote dubbel gezoomde Barnevelders leggen geen eieren meer omdat ze te oud zijn dus die mogen met pensioen. En nu liggen er hopelijk van de 20 eieren minstens 10 hennetjes te groeien in de broedmachine. Verder laat ik bijna iedere dag de kleine kippetjes onder begeleiding loslopen anders maken de haantjes elkaar af. Het voorjaar maakt de haantjes over ijverig.. laat ik het netjes zeggen.. Of gewoon toch benoemen ze verkrachten die hennetjes echt af en toe met grof geweld en ik ben er achter gekomen dat hoe meer ruimte ze hebben hoe rustiger ze zijn.

Welnu genoeg gezwetst we hebben net lekker gedoucht na het sporten, stalletjes gedaan en nu televisie kijken we hebben de FBI van gisterenavond nog tegoed omdat Chris nachtdienst had….

Fijne avond ❤️