7 maart 2023.....

07-03-2023

Sta stil,

Haal adem,

Denk na,

Relativeer maar bovenal denk niet vooruit!

Want niemand heeft de toekomst in pacht.

Dinsdag 7 maart 2023,

Hoewel ik in mijn vorige blog nog heel enthousiast was om mijn 'nieuwe' avontuur met jullie te delen. Zo zit ik hier nu in kantoor te bedenken hoe totaal onbelangrijk mijn 'nieuwe' avontuur eigenlijk is.

Lekker geheimzinnig zo, dus ik zal het uitleggen. Ik wilde jullie meenemen in mijn nieuwe manier van eten onder begeleiding van een voedingsspecialist. Geen gek gelijn, geen crash dieet, niet koolhydraat-arm, geen Keto maar gewoon eten en weten wat je eet. Super eenvoudig want uiteraard weten we allemaal heus wel wat goed voor je is en wat niet maar toch, mijn innerlijke godin weet het (mijn grijze massa) altijd heel mooi te bespelen als er een reep chocolade in huis is. Niets of niemand zal wijken, want ik heb het toch zeker wel verdiend! Niet een klein stukje maar hoppa gewoon direct de hele reep. Ik hoef jullie niet uit te leggen hoe ik me daarna voel, want na de sugar-rush komt direct het 'schuldgevoel' of het nu echt wel nodig was. Afijn, dit is dus wat ik eigenlijk wilde gaan delen. Ik ben 2 weken geleden gestart met een intake en vorige week dinsdag begonnen. Om vervolgens het weekend met de ontbijtjes al de fout in te gaan omdat Arnold en Chris ons allen voorzagen van chocoladecroissants, croissants, lekkere broodjes… Gewoon te veel en niet volgens mijn lijstje met uiteraard een beperkt aantal calorieën. Maar goed ook hier was de innerlijke godin hard aan het lobbyen om goed te praten dat ik er toch echt wel recht op had. We hadden het weekend een flinke domper wat het in mijn grijze massa eenvoudiger goed praat. Gelukkig was de schade maandagochtend op de weegschaal niet zo heel dramatisch. En om nog een extra stok achter de deur te hebben neem ik jullie mee in dit verhaal, ik wil gewoon niet falen dus deel ik mijn gewicht van maandag en het verloop van mijn gezonde leefstijl. De man die mij hierin begeleid is Stan-de-man! Dus hier ga ik …..ik woog maandag 91.7 kilo, zoveel echt zoveel….. En dat is dus niet eens mijn start gewicht geweest 🧐.

Wel, vandaag kwam er een beetje een kink in de kabel van het stuk tekst wat ik dus wilde gaan delen omdat…. Ik eerder naar het MUMC moet omdat ik een knobbel in mijn rechter zij heb. Ik heb al heel lang last als er druk om mijn zij komt als we bijvoorbeeld op bed liggen en Chris slaat zijn arm om mij heen kan dat niet in die zij. Nu zit de lever daar en in de lever zitten/ zaten 2 uitzaaiingen dus ik dacht dat het gewoon een soort drukpijn was. Echter de laatste weken kreeg ik steeds meer last stekende pijn als ik gewoon op bed lig of in de bank zit zonder iets te doen. Eerst dacht ik dat het door het sporten kwam maar nu we 2.5 maand aan het sporten zijn kon het daar niet meer aan liggen. Dus vanmorgen de huisarts gebeld, dat is dichterbij als Maastricht en ik hoopte eigenlijk dat ze niets zou voelen wat mij dan weer gerust zou stellen. Echter voelde ze wel wat, en ook klonk het anders. Geen idee hoe dat tikken heet wat ze dan over heel je buik doen en totaal geen behoefte om het nu op te zoeken. Kortom, ze kon niet uitsluiten dat het om een uitzaaiing zou gaan dus moet ik toch naar Maastricht om de CT naar voren te trekken. Na de huisarts gingen en gaan er natuurlijk diverse horror scenario's door mijn hoofd en is het geen moment stil. Zelfs een heerlijk geurend bad en een poging tot slaap zat er niet in. Ik weet drommels goed dat ik niet op de feiten vooruit moet lopen maar….ik denk dat ik het echt even niet weet. Wat het ook is het is iets wat er eerder niet zat en de huisarts voelde duidelijk een harde massa. En dat willen we niet horen. In de auto terug heb ik een mail naar de oncologie gestuurd en die hebben me blijkbaar toen ik probeerde te slapen (geluid zet ik dan uit omdat Chris nachtdienst heeft en nu ligt te slapen) om 18.14 uur 3 x achter elkaar geprobeerd te bellen. Hmmm, we zullen het weer moeten ondergaan en afwachten. Morgenochtend direct maar zelf weer bellen en horen hoe of wat.

Nou…. Dat dus…..

Lekker onsamenhangend, waarschijnlijk veel typfouten maar hé de strekking moge duidelijk zijn…. Ik voel me even zwaar klote 😥

Wel voordeel, totaal geen honger 😝

Carpe diem ❤️