5 December.....

05-12-2018

Soms hebben we alleen maar een knuffel nodig. Geen woorden, maar gewoon een knuffel waar je het gevoel van krijgt dat je er mag zijn.

Woensdag de wekenbreker is weer een feit. En daarbij een speciale woensdag want het is Sinterklaasavond. Brengt mijn herinneringen terug aan vroeger, lang geleden. Wij vierden altijd Sinterklaas en de meeste keren dat ik me het herinner was het bij ons thuis of bij de buren aan de overkant. Ik weet dat toen ik heel klein was Sinterklaas en zwarte Pieten en thuis langs kwamen, verschrikkelijk spannend! Maar dit is niet wat ik me kan herinneren. De vlagen die zich naar voren mengen in de grijze massa is de latere versie. Het kloppen op de deuren en ramen. De vliegende pepernoten en schuimpjes door de kamer. Ik meestal vastgeklampt aan mijn vader of moeder, want hoe kwamen die nu binnen en waar kwamen al die cadeautjes nu ineens vandaan? Nee, ik was vroeger niet echt een held wat dat betreft.... Maar de herinneringen zijn wel leuk. Altijd leuke, gezellige en vooral drukke avonden met familie en vrienden en uiteraard een overvloed aan eten en cadeautjes! Later het trekken van de lootjes, het maken van de surprises en natuurlijk het gedicht! Vaak het dobbelspel vooraf wie er zijn cadeautje mocht open maken en dan met hoog rode wangen zitten te wachten. En als het dan mijn beurt was dan werd ik zowaar nog roder omdat je natuurlijk je gedicht moest voorlezen en tja, afhankelijk wie jou had getrokken, wist je vooraf natuurlijk niet of je gespaard bleef of juist niet! Afijn, mooie en leuke herinneringen. Helaas, nooit een gedicht bewaard. Best jammer nu, want het lijkt me best grappig om die terug te kunnen lezen... oké, sommige ook weer niet denk ik J.

Gisteren was trouwens een redelijke nacht. Ik werd op tijd wakker (voor de wekker zelfs) en had zo waar nergens echt last van! Yeah! Ik ben dus ook gelijk weer doorgeschoten in het 'doen' en had natuurlijk alles weer over gedoseerd. Niet slim, maar wel veel gedaan! Afgelopen nacht paar keer wakker met buikpijn en dus ook redelijk veel op de (in de nacht) koude badkamer gezeten. Uiteindelijk kroop ik dan weer koud in bed, wat ik persoonlijk fijn vind, echter na 5 minuten brak het zweet me dan weer uit... Ik kan me niet herinneren dat ik 'vroeger' ook zoveel last had van of te warm of te koud? Ik weet wel dat ik nu een rare thermostaat heb in mijn lichaam... ik vermoed de overgang! Afijn, vanmorgen was Chris thuis dus die heeft alles gevoerd. Ik weet dat ik om negen uur ontbeten heb maar daarna was het ineens half 1... Tjesus, gewoon de halve dag weg geslapen....zonde! Vandaag wederom een redelijk goede dag alleen net met het avondeten kreeg ik buikkrampen, dus toiletbezoekje en net een vloeibare Morfine gepakt. Ik hoop dat het daarmee wegblijft! Vanmiddag even lekker naar de kapper geweest en daarna samen met moeders en Elly mijn kerstcadeautjes gescoord! Yeah, ik heb mooie nieuwe kleertjes!!! Helemaal blij!

Hele fijne avond!