Alles draait om "right time, right moment!....

28-07-2019

Een doorzetter kan nooit verliezen, je verliest pas als je niet meer doorzet!

San Giovanni in Marignano 2019, wat een prestaties van de jeugd! Onder de bizarre omstandigheden van echt tropische taferelen rijden deze kanjers in vol tenue door de baan. Iedereen heeft de beste voorbereidingen getroffen, heeft er alles aan gedaan om hier op dit moment te kunnen knallen en laten zien wat ze kunnen in hun beste doen. Maar als je hierbinnen rijdt in de ring (arena) moeten ook daar de omstandigheden optimaal zijn voor ruiter en paard. En daar heeft niemand invloed op. En dat is helaas ook sport, dat je net op het moment wat jullie moment moet zijn een hakkeltje, paard niet helemaal fit, jijzelf niet helemaal erbij, enfin het kan aan minuscule dingen liggen waarom jouw moment nèt niet klopt of juist helemaal samenvalt! En dat gebeurd dus hier in Italië, waar het echt warm is (ja ik weet het in Nederland was het warmer 😊) en de omgeving super. Het is echt een waanzinnig mooi persceel waar het EK gehouden wordt en wat hebben deze kanjers al een super prestaties neergezet. In de landenproef halen deze kanjers 'gewoon' even een zilveren medaille bij de junioren, een zilveren medaille bij de youngriders en een zilveren medaille bij de U25. De children hadden die dagen de preliminary test en werd Lara gewoon 1e met een dikke 77% en ook de andere 3 dames reden supergoed met een respectievelijke 6e, 8e en 16e plaats van de 51 starts! Klasse prestatie van coach Imke en de trainers van deze echt nog maar kinderen!

Bovenstaande proeven werden woensdag en donderdag gereden. De vrijdag en zaterdag volgden de individuele proeven voor junioren, youngriders en U25. Helaas niet alle proeven live kunnen kijken omdat ik de dagen hier best moeilijk vind (later klaag ik hierover nog wel even verder 😊) wat heb ik genoten van alle ritten waarbij opvalt hoe het publiek mee leeft met iedereen. Wanneer er een klein foutje of misstapje voorkomt gaat er een zucht of een oeh of ah door het publiek. Gelukkig zit het publiek ver van de juryhokjes, mochten deze het namelijk niet gezien hebben dan weten ze aan het publiek alsnog dat er iets niet ging zoals het hoorde.

Even tussendoor; het is n 2 uur en het onweert al een tijdje maar nu gaat het wel even echt tekeer... pffff! Ook valt er een hoop regen dus ik hoop maar dat de rijbanen het beter doen als de rijbanen 2 jaar geleden in Lambrechtshausen en dat de geluidsinstallatie het niet begeeft maar dat lijkt me sterk het is hier een stuk professioneler als toen!

Dus de individuele proeven... een supermooie zilveren medaille voor Marten bij de junioren en een hele knappe 5e plaats voor Annemijn. Bij de yourgriders precies zoals bij de junioren een supermooie zilveren medaille voor Kimberly met een super strak gereden proef, geen enkel foutje en wat stond Victory er super aan! Hiermee suggereer ik niets maar vind wel dat er soms een overwaardering plaats vind voor een ander land... Een fantastische 5e plaats voor Daphne die hier ook in haar youngriders debuut een waanzinnig mooie proef reed waarbij ook Cupido er waanzinnig goed aanstond. Ook Esmée reed een hele mooie proef waarbij helaas een foutje te veel in sloop. Maar hé alsnog knalt deze combinatie naar een super 8e plaats (waar hebben we het over want wie bereikt dit allemaal). Thalia had ook een super proef en eindigde op de 9e plaats waarbij helaas geldt dat er maar 3 per land de kür mogen rijden. Zuur vooral als je gewoon echt bij de beste 18 behoort!

Zaterdagavond de laatste proeven voor de U25. Jeanine knalde de vrijdag al met een waanzinnig mooie proef naar de 76,4% een hele kluif om dat te evenaren maar ja de één of de andere dag kan echt veel verschil maken. Het weer, de jury's alles is de dag erna anders. Wat moeten die een zenuwen hebben gehad, blijf ik 1 of wordt het een anderen plaats? Het bleef uiteindelijk de 1e plaats en een gouden medaille, King Adje haalt weer goud! Ik herinnerde me gelijk aan Oliva (Spanje 2016) waarbij hij met overmacht de youngriders wist te winnen. Zilver was er voor Denise met haar knappe stoere zwarte diamant. Helaas moest zij door het noodweer het losrijden onderbreken om vervolgens 1.5 uur later haar proef te kunnen rijden. Zo zie je hoeveel invloed de effecten van buitenaf alles kunnen beïnvloeden. Voor debutant Carlijn een supermooie 13e plaats en dus ook morgen de kür.

Morgenochtend (eigenlijk vandaag al) wordt dus de kür op muziek gereden. Tevens de laatste rubrieken van het concours. Ik heb mezelf geprobeerd een beetje te sparen in de avonden zodat ik morgen de hele dag kan genieten van de kuren!

Dan even mijn klaagzang uiteraard want ik zit hier, ook al ben ik niet alleen, toch heel alleen. De dagen zijn redelijk gegaan. Ik ben echt heel snel moe en ook redelijk traag in mijn denkwijze (mezelf betrap ik daar denk vaker op dan iemand anders). Iedere middag ben ik terug naar het hotel gegaan om ofwel even te slapen in de heerlijke kamer met airconditioning of even lekker op het strand te liggen lezen of muziek luitsteren. Op donderdag brak mijn kies in tweeën (diezelfde als een maand geleden gevuld was) dus dit zorgde voor redelijk wat ongemak. Ik kon echter nog gewoon eten en drinken zonder al te veel pijn. Dit veranderde echter zaterdag toen het gebroken stukje daadwerkelijk afbrak en loskwam. Kauwen erop gaat niet meer en koud en warm in mijn mond zorgen voor een rotsteek... Maar naar de tandarts hier krijgt men mij echt niet, ik ga braaf hopelijk dinsdag als ik weer thuis ben naar mijn "eigen" lieve vertrouwde tandarts. Verder had ik vanmiddag op het strand een overheerlijk ijsje genomen. Later zag ik dat deze uit een niet top uitziende vitrine was gehaald wat waarschijnlijk de oorzaak is van mijn diarree om precies kwart over 5! De buikpijn die volgde was niet prettig en nog steeds is deze aanwezig. Daar lig je dan alleen op je hotelkamertje.... Dat is dan toch niet zo leuk geloof mij! Gelukkig heb ik veel met Chris kunnen bellen en video-bellen waardoor het toch leek of ik niet echt alleen was. Ik ben vanavond niet wezen eten, te veel ongemak en ik durfde ook niet ver bij mijn wc-pot vandaan. Gelukkig had ik nog wat Sultana's in de koelkast liggen die ik net op heb.

Dat is trouwens ook wel een puntje. Als je alleen gaat eten of ergens een ijsje of drankje haalt krijg je soms medelevende blikken. Ook kijk je soms rond en dan betrap je iemand erop dat ze ineens de andere kant op kijken. In een zacht geroezemoes hoor je vaak dat mensen iets zeggen in de trant van ,,Ach,kijk dat vrouwtje zo zielig alleen!". Nou lieve mensen ik ben niet zielig hoor. Ik heb bewust gekozen alleen te gaan en vermaak me echt super. Oké ik zou liever gewoon hele dagen kunnen doorbrengen en alles kunnen mee maken wat er op het kamp (Nederlanders op concours) gebeurd maar dit is echt ook goed zo. Ik geniet op mijn nieuwe manier echt wel. Je merkt wel dat je er niet echt helemaal "bij hoort" als je niet constant aanwezig bent. Dit kan echter ook een gevoel van mijzelf zijn en ik probeer er niet te veel aandacht aan te schenken.

Ik ben trouwens helemaal verliefd op het gehuurde Fiat 500'tje! Superleuk wagentje echt! Het is jammer dat hij nét iets te weinig vermogen heeft wat vooral in de heuveltjes en bergen te merken is. Ik trap dan echt bijna de vloer eruit maar er gebeurd maar weinig. Ook bij het invoegen op de wegen heb ik me een paar keer verkeken. Daar waar ik normaal even invoeg, daar zweet ik nu af en toe peentjes (niet door de hitte want er zit een heerlijke airco in) omdat de auto's wel heel snel naderen en mijn autootje niet vooruit lijkt te komen. Maar gelukkig ik weet nu dat snel invoegen niet gaat en neem mijn tijd ervoor.

Welnu ik ga toch maar weer proberen te slapen omdat ik dus zoals eerder gezegd morgen alles mee wil krijgen.

Fijne dag!