Bad (bed) days......

19-02-2019

Be who you are and say what you feel, because those who mind don´t matter, and those who matter don´t mind.

En met bovenstaand in acht nemend. Steek ik maar gelijk van wal. Het denken (en dus beslissen) over het eventuele 'safe stop' programma achtervolgt mij echt al sinds vrijdag. Het laat me niet los, het gunt me geen rust. Continue (oké, dat is wellicht een tikkeltje overdreven maar heel veel voldoet echt aan de tijd dat ik er aan denk 😊) ben ik er mee bezig. En omdat ik vandaag een date had met de psycholoog, dit telefonisch omdat ik nog steeds op bed lig, hebben we dit samen doorgenomen. Zij raadde ook aan het op te schrijven, dus... dat komt goed uit!

Er zijn dus een paar vragen die continue door mijn hoofd gaan en ik denk dat dát diegene zijn die ik toch maar niet alleen op moet schrijven maar ook met de oncoloog moet bespreken. Te weten;

  • Als ik stop, is het dan zeker dat de Nivolumab wederom aanslaat mocht er groei zichtbaar zijn? Waarschijnlijk krijg ik geen garantie, kreeg ik ook niet toen ik er aan begon....
  • Moet ik het stoppen van de Nivolumab (zoals ik het nu denk) met bijvoorbeeld antibiotica vergelijken? Dus is er sprake van resistentie? Zijn hier al gegevens over bekend?
  • Hoe groot is de kans (of zijn er al gegevens) dat de kanker zich weer zo snel uitbreid? En is 1 x per maand bloedprikken en 1x per 3 maanden CT scan wel genoeg dan?
  • Hoelang blijft de Nivolumab nog zijn/haar werk doen? Is hier al iets over bekend ? Chemo doet er namelijk heel lang over om 'het lichaam' te verlaten geldt dit ook voor immuuntherapie?

Het is ongelooflijk, de hele dag vliegen de vragen door mijn hoofd. En nu wil ik ze wegschrijven en dan weet ik het niet meer... Tja, de hoofdmoot en hamvraag blijft natuurlijk 'wel doen' of 'niet doen' en de welbekend 'wat als..' of 'en dan'. En dit heb je natuurlijk in allerlei varianten 😊. Nu lig ik op bed met vooral pijn in mijn buik een nare druk in mijn rechter zij (lever?) de Morfine die ik net op heb maakt het beeld wellicht in mijn hoofd ook wat troebel, dus zal ik er morgen eens goed voor gaan zitten, voor het opschrijven van de vragen dan...zeg maar...

Dan nog wat zaakjes over de orde van de dag(en). In totaal hebben we grote weides, te weten 3 aan de achterzijde van het huis en de stallen en 3 aan de voorkant. Nu stonden sinds ze hier zijn gekomen Lucara en Queen en destijds La Fayenne in de weides achter het huis. Nu staat er alleen echt nul gras en zien de weides er echt kaal en schaal uit, dus dacht ik, ik zet ze voor in de wei. Hierdoor moest ik de indeling veranderen omdat we altijd 4 weides gebruiken om alles buiten te hebben. De voorste wei (de punt genaamd) heb ik gisterenmiddag in 3e gedeeld waar dan Diesel in 1 stuk staat, dan een lege stuk omdat Diesel een hengstje is, en dan de 3 kleine meiden (Coco, Chanel en Happy). De achterste en grootste wei is altijd voor Kaat en Bas en daarvoor ligt er nog een wei en daar heb ik Luus en Queen in gezet. Normaal stonden in die wei de 3 meiden en dit ging echt altijd gewoon goed, appeltje eitje zeg maar. Echter Kaat heeft zich, Bas sluit zich er trouwens klakkeloos bij aan, ontpopt tot een mega bitch. Zodra Luus en Queen enigszins in de buurt van de afrastering komen tussen de weide in racet ze naar het hek met haar oren plat in de nek, piept en gilt ze en steigert als ze stopt, slaat met haar voorbenen om vervolgens half in de lucht om te draaien om vervolgens nog een keer naar achteren te meppen. Je raadt het vast al, het gevolg de afrastering al meerdere keren kapot getrokken... gelukkig geen verwondingen of hysterische paarden verder maar toch, werk extra en in mijn geval niet echt voor in de stemming. Gelukkig was Chris vandaag vrij en heeft hij het gefikst maar gisteren moest ik het toch echt zelf doen.

Gisteren was ik ook naar de tandarts omdat ik echt dacht dat ik een stuk van mijn kies en vulling had, ik had ook echt spontaan kiespijn als ik zoet op kreeg. Dus met lood in de schoenen, enigszins afgeleid omdat ik in mijn nieuwe auto mocht rijden 😊, op naar Meijel de tandarts. En eenmaal op de stoel gelegen (verkrampt tot in mijn kleine teen) werd duidelijk na onderzoek dat er niets aan de hand was. Je begrijpt dat na de eerste constatering ik direct uit die stoel veerde en zei 'oh, dan is het goed.' Het stukje pijn was ik spontaan vergeten en ik babbelde weer honderduit. Zoals eerder aangegeven heb ik echt een wereld tandarts in 'haar' gevonden! Alleen dat stukje dat ze tandarts is maakt het wat meer gecompliceerd 😊. Op de terugweg naar huis had ik mijn moeder aan de lijn. De paarden waren aan het klieren en de draad was kapot... shit... het liefst wilde ik terug naar bed maar toen mocht ik dus eerst de wei repareren. Ik had trouwens de hoop dat de paarden vandaag elkaar beter zouden verdragen maar helaas, het zijn net kleine kinderen. Die twee 'nieuwe' staan te klieren in de hoek waar ze nou net niet gewenst zijn door Kaat en Bas en Kaat en Bas staan nooit in die hoek en blijven nu stug alleen in die hoek staan... pffff.... Chris heeft nu een extra draad er tussen in gezet in de hoop dat het daardoor morgen beter gaat!

Ik hoop dat ik me morgen ook weer wat fitter voel en niet het grootste gedeelte op bed doorbreng. Evengoed ben ik er wel steeds wat uit en doe kleine dingetjes die ik kan. En als ik rust probeer in het zonnetje te rusten om zo nog een beetje extra vitamine k op te doen!

Nog over dat laatste (vitamine K) gesproken. Ik (de muts) zat op Instagram. Vandaaruit kwam ik op vakantieveilingen.. ik zag een paar leuke tripjes staan van 3 dagen voor weinig geld dus dacht 'hé, dat is leuk' en registreerde mezelf en bood een paar keer. Zo miste ik nipt 3 dagen Barcelona, 3 dagen Rome en shit ook 4 dagen Athene vlogen letterlijk en figuurlijk aan mijn neus voorbij. Helemaal in de gokmodus was ik verblind door de heerlijke foto's en aanbiedingen. Dus daar was ineen 8 dagen Mallorca verblijf in een 4 **** hotel. Dus ik dacht ik bied, het zal voor dat geld wel niet weggaan. Wat denk je... ik had dus het hoogste bod en ga nu in mij als mijn gezondheid het toelaat en ik het hier op de boerderij geregeld krijg 8 dagen naar Mallorca.... En dat gebeurde gewoon op een zondagavond... zonder dat Chris er iets van wist... oeps...en die is dol op vakantie.....

Fijne avond.