Big decisions.....

12-01-2022

Je hoeft niet weg te rennen voor je eigen pijn en verdriet. Probeer het te begrijpen en te accepteren. Van daaruit kun je verder.

Aldus VoorPositiviteit op Twitter. En wat kunnen we daar nu op zeggen? Dus zeggen we maar gewoon niets.

Vandaag 12 januari alweer, de dag dat mijn tante Francien in Canada jarig is en ik het voor een keer niet vergeet 😇, ik zeg goed bezig. Verder vandaag ook de dag dat eindelijk mijn bestelde tegeltjes (tegelwijsheden) binnen zijn gekomen! En daar was ik blij mee en om. Ik geloof wel dat ik er meer content mee was dan de ontvanger, Chris in deze, maar dan nog ik vind ze top! Dus zodra het hangertje door Chris is bevestigd zal hij in huis komen te hangen. En nu ik dit typ... huis... is er iets waar wij al heel lang mee lopen en nu dan toch de knoop hebben doorgehakt. Ik heb het er wel vaker over gehad wij wonen echt prachtig, naar zeer grote tevreden en dankbaarheid echter het is te groot en te veel. En als je een beetje weet hoe ik ben dan weten de meesten dat ik niet zo tegen rommel en onkruid kan 🙃. En dan is wonen op 35.000 m2 gewoon niet bij te houden door 1.5 persoon. In feite komt er nu zo onwijs veel op Chris neer dat het ook niet eerlijk is naar hem toe. Altijd bezig zijn en altijd wat te doen hebben en dan ook nog een dictator als vrouw, tja dat werkt niet heel plezierig. Nee, zonder gekheid het is gewoon te veel werk en mijn ouders worden er ook niet jonger op dus gaan we kijken naar een ander huis en zal dit allemaal te koop komen te staan. Nu ik dit typ rollen de tranen over mijn wangen, of het van verdriet of opluchting is dat weet ik eigenlijk niet zo goed. We wonen hier nu 13 jaar naar zeer grote blijheid, tevredenheid en ook trotsheid en zo zal ik het ook altijd blijven voelen. Maar het is verstandiger nu de stap te nemen als we het allemaal nog kunnen behappen als dat we het overhaast moeten gaan doen en we allemaal niets meer kunnen.

En het is nu eenmaal ook zo dat als er ergens een deur dichtgaat er ook altijd ergens een deur opengaat dus wellicht komen er wel weer mooie nieuwe tijden waar we meer tijd hebben voor elkaar en leuke dingen kunnen ondernemen. De energie die ik nog heb gebruiken voor elkaar en met elkaar in plaats van alles voor het huis en de dieren. Wat overigens niet wil zeggen dat we geen dieren mee nemen want dat gaat zeker wel gebeuren alleen wat kleiner en wellicht wat minder. Dus voor nu een nieuwe hobby, funda uitpluizen zelfs mijn vader hebben we geënthousiasmeerd! Nieuwe dromen maken over nieuwe locaties en wellicht ook een gemeente die meedenkt in plaats van tja.. wat zal ik daar over schrijven..... Ik weet trouwens helemaal niet of ik dit met mijn blog heb gedeeld... We hadden gehoord dat we hulp konden krijgen voor het huishouden om Chris te ontlasten. Heel kort gezegd zei de man die dit moest beoordelen dat zolang Chris nog gewoon kon werken en zich niet ziekmelde dat er ook geen noodzaak was voor extra handjes! Ongelooflijk toch? Ik zal het hele verhaal wellicht wel eens uit de doeken doen mocht ik dit nog niet gedaan hebben.

Zo meteen begint over mijn lijk en dat kijk ik altijd 'graag'. Vorige week lagen Chris en ik op bed te kijken en toen gaf ik aan dat het raar was dat het mij eigenlijk niet zo heel veel deed. Natuurlijk leef je mee en ken je de angsten maar in mijn geval heb ik al zoveel extra gekregen dat je soms denkt dat het bij iedereen kan en zal meevallen. Helaas is dit niet zo! Vorige week was het ook zo dat er niemand al zo slecht was dat de dood heel dichtbij was, ik denk dat het dan voor mij toch ook wel anders wordt. Sterker nog, ik was 3 dagen terug de film Komt een vrouw bij de dokter aan het kijken van Kluun en toen deed het me wel wat... Mensen ik heb echt zo zitten janken.... Ik denk omdat het hele euthanasie stuk erbij werd genomen en dat is heel heel confronterend want hoe je het ook went of keert... dit zal het uiteindelijk voor mij ook worden...

Goed, zware kost en hopelijk voorlopig nog helemaal niet aan de orde!!!! Eerst gaan we weer een nieuw hoofdstuk in, of niet 😛 wellicht komen er vrijwilligers die zich op het werk willen storten.... Just kidding! 😛😛

Fijne avond!