Blij (met mijn)  ei.....

18-04-2018

Forceer jezelf niet om je geluk te vinden. Mak gewoon iedere dag even tijd voor wat er mooi en goed is in je leven en je geluk zal vanzelf groeien.

Wederom een goede nacht, en dat gaat wel met behulp van... Maar daar begin ik gewoon niet meer over. Het is zoals het is en het gaat momenteel redelijk goed! Vanmorgen het gebruikelijke paarden en dieren ritueel met de kanttekening dat Chicken Little voorgoed uit de kippenmaatschappij is gedistantieerd. Ze weigert het om met de andere chicks op stap te gaan en is trouw aan haar varken partners. Ja, partners want ze is niet zo kieskeurig, de ene keer is Knor de gelukkige en als dan Teiger toevallig langs loopt kan ze goed met hem mee lopen scharrelen. Conclusie eigenlijk is de dierenwereld net als de mensen wereld, men heeft het recht zelf te kiezen!

Vanmorgen werd ik gebeld door de Welkoop dat de EI-stoel die ik al zolang wil beschikbaar is.... Yeah, ik helemaal gelukkig. Ik wilde er twee en die waren niet op voorraad maar toen ik chloor ging halen voor het zwembad bleek dat ze er toch één staan! Zo blij als een ei was ik. Ik was even daarvoor met mijn moeder naar de Jumbo geweest en de hele auto lag vol met boodschappen, geloof me dat is knap want ik heb geen kleine auto 😊. Dus heeft Petra van de Welkoop mij geholpen met de auto om te bouwen. Mijn moeder zat inmiddels voorin al ingebouwd tussen twee schoendozen en een grote tas met boodschappen dus die kon geen kant op, maar het is ons gelukt hij paste erin. Thuisgekomen direct in elkaar gezet en wat zit het heerlijk...Helemaal blij mee! Nu wachten op numero twee en dan is het duo genieten 😊.

Na het avondeten besloot ik dat het tijd werd om Kaatje maar eens aan het werk te zetten, dus Chris geroepen en gevraagd of hij erbij wilde blijven. Kaatje is echt een ongeleid projectiel dus geen idee wat en hoe ze zou reageren. Eerste vijf minuten super goed, ze is vaak in de hand dus luistert redelijk naar je stem maar toen kwam het.... Ze schrok dus billen samenknijpen staart omhoog en daar ging ze..... En ik... Ik was blij dat ik in de "kleine bak" was gegaan, maar met zijn 40 bij 20 was dit teveel en te lang, ik had mezelf ook vergist in mijn eigen kunnen en krachten wat ik had niets maar dan ook niets bij te brengen... dus losgelaten. Tot twee keer toe dachten we echt die gaat recht door het hek (dit heeft ze vaker gedaan ze heeft een blinde paniek) maar gelukkig reageerde ze op Chris zijn stem en zwaaiende armen. Na twee keer twee rondjes stond ze stil bij de uitgang en kon Chris haar pakken. Haar onderlipje trilde weer dus dan weten we al dat ze van de kaart is. Direct besloten haar weg te brengen naar iemand die haar in een vreemde omgeving met kennis en vooral geduld (dit is er geen één die je kan dwingen) een soort van zadelmak maakt zonder het erop zitten.... Wel in de eerste vijf minuten gezien dat het paard zoveel kwaliteit heeft, jammer maar waar.

Na deze explosie van Kaatje was het met mij ook gelijk klaar, ik was leeg. Ik denk dat de zon me overmoedig maakt, hoewel ik vanmiddag braaf twee uurtjes heb geslapen. Ook nog echt een enorme blunder (nou ja blunder gewoon dom....) gemaakt. Ik moest wat uit Chris zijn auto pakken en dat lag op de achterbank. Dus ik sta echt een minuut of twee aan de voorstoel te voelen en bestuderen waar het hendeltje zit om de stoel naar voren te halen. Zegt Chris ineens 'meen je dit nu werkelijk?' dus ik ook nog 'wat bedoel je?', 'Nou Maris, we hebben deze auto al een jaar of drie en het is een vijfdeurs!' Waarop ik natuurlijk in een enorme lachbui belande, stiekem ook om mijn schaamte te verbergen....de muts...😊.

Fijne avond