Monday

02-10-2017

De beste manier om het geluk voor de toekomst te verzekeren, is vandaag zo gelukkig mogelijk zijn.

Toen ik dat las op mijn 365 Happy Days kalender dacht ik, dat is een mooie! Dus begin ik met het delen hiervan. En ik kan mezelf er ook helemaal in vinden (vandaag tenminste dan). Ik heb een redelijk goede nacht gehad, en goed geslapen ondanks het feit dat ik de hele zondag bijna heb ik liggen slapen. Ik denk dat mijn lichaam het gewoon even nodig had. Ook gaat het nu beter vanmorgen had ik nog wel (en heb) spierpijn en hoofdpijn maar de hoofdpijn is stukken minder, en die spierpijn... Ik denk dat ik daar maar aan moet gaan wennen, ben tenslotte ook geen 18 meer. En of ik het nu wil of niet ouder worden gaat ook met minder leuke aspecten. Die rimpels en die extra kilo vond ik al erg genoeg maar er volgen nog meer kwaaltjes waar wij, voornamelijk het sterke geslacht, de vrouw last mee kunnen krijgen of hebben. Ik noem er een paar op die ik recentelijk ondervonden heb, sommige zijn niet echt fris maar... can't help it... ik probeer eerlijk te zijn. Afgelopen vrijdag verslikte ik mezelf, en door de enorme hoestbui die volgde was ik gewoon een moment incontinent. Mijn haar is heel erg dun geworden door de medicatie maar wat er nog is (gelukkig wordt het weer meer doordat de veroorzakende medicatie gestopt is nu) aan haar, is nu echt drie weken na de verf wit/zilver. Slaapproblemen, ja echt niet nu ik ziek ben maar ook al daarvoor navraag leert dat dit ook met het ouder worden te maken heeft. Dikker worden, netjes gezegd gewichtstoename. Het blijft een naar woord en gebeurtenis. Maar we kunnen nu wel ook de schuld geven aan het ouder worden. En ach zo kunnen we nog wel even doorgaan... Maar we maken het nog mee! Door het ziek zijn geef ik vaak de schuld aan de medicijnen, grootste gedeelte daarvan ligt er bij mij ook echt aan maar hoe zit dat als je niet ziek ben dacht ik.. Kijk ik kon altijd de ziekte de schuld geven van mijn dikker wordende lichaam. Maar dat geldt dus niet voor alle dingen die ik hierboven beschreef. Toen ik dus wat nader onderzoek deed kreeg ik ook deze lijst te zien en de site waar het vanaf kwam was ook wel geloofwaardig. Ik heb tevens direct aangevinkt wat ik ook ondervind. Verschijnselen rond deze periode:

 • Oud gezicht (slappe huid) √
 • Grijs haar √
 • Dikker worden √
 • Stramme ledematen √
 • Overgangsklachten √
 • Minder libido kan voorkomen √
 • Impotentie kan voorkomen √
 • Dunnere lippen Dat dan weer niet
 • Doffe ogen Gelukkig ook nog niet
 • Gehoor of zicht kan achteruit gaan √
 • Geel gebit √ dacht eerst van medicatie niet dus
 • Kwaaltjes √ absoluut

En zo zie je dus maar dat ik eigenlijk "gewoon" normaal ouder wordt, aha iedereen heeft wel medelijden maar ik zeur dus in de meeste gevallen over het gewone ouder worden! Dus daarom kan ik terug komen op het begin... iedere dag gewoon zo gelukkig mogelijk te zijn. En mogelijk wil zeggen naar beste kunnen, en tja dat is dan weer voor iedereen anders. Vanmiddag houdt dat gelukkig zijn, het volgende in. Om 15 uur naar de dierenarts met onze Spyker, ze niest heel vaak maar heeft geen snotneusje of koorts dus wellicht zit er iets in? We zullen het hopelijk vanmiddag weten. Dan om 17.30 uur naar Weert voor wimperextensions. Werkelijk een hele fijne uitvinding vooral als je net als ik geen puf meer hebt om je helemaal op te maken, gezicht wassen dagcrème en klaar! Hoe fijn is dat. Nu tijd voor een slaapje en wellicht tot later.

En dat later wordt helaas voor deze dame te laat. Wimpertjes zijn weer mooi dankjewel Marcha van Angels of Beauty , Spyker heeft niets wat zo verontrustend is wel een iets vergrote schildklier dus bloedje afgenomen. En wachten op uitslag. Oncoloog heeft nog gebeld en woensdag belt hij weer om te vragen hoe het dan gaat. Wordt dus inderdaad wel serieus genomen, en wat er speelt kan onschuldig zijn maar ook begin van een bijwerking dus wordt vervolgd.