De achtste van de achtste....

08-08-2018

Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow.

Woensdag alweer. En wat was het gisteren weer lekker heet! Gelukkig had ik gisteren ook een redelijk goede dag. Wel veel moe en eigenlijk ook weer gewoon in de ochtend te veel gedaan. Ik weet dat ik gewoon moet leren doseren (nooit een ster in geweest 😊) maar als Chris zo bezig is vind ik het moeilijk gewoon op mijn kont te gaan zitten. Dus daar stond ik (tegen de wil van Chris) in de volle zon dood blad (nooit levende bladeren geblazen 😊) te blazen. Daarna nog een paar keer samen met bezems en een plank (net als sneeuwschuiven) het blad vooruitgeschoven. Al met al een 3 kwartier werk denk ik, ik was gesloopt! Anderzijds ik heb het wel gedaan! Kelly was inmiddels ook gezellig langs gekomen en die had ook maar een bezem gepakt en toen het bijna klaar was stopte ik even om op adem te komen. Chris kwam en pakte min of meer de bladblazer van mijn rug (stiekem heel dankbaar voor) en 'vroeg' of ik brood wilde maken. Dat doet 'ie echt nooit.... Dus ik moest eerst even alles laten inwerken, de woorden nog eens goed tot me door laten dringen en ben toen aangelopen. Onderweg naar huis (ja, dit is echt bij ons van waar we bezig waren 150 meter lopen) moest ik eigenlijk wel lachen. Aan Kelly vroeg ik dan ook, 'zei hij nou echt dat ik brood moest gaan maken?' Kelly gaf aan dat hij het eerst vroeg, om mij te laten stoppen, en daarna zei en dan niet zoals ik het in mijn hoofd had laten klinken maar gewoon, normaal zoals dat gewoon gaat. Maar in onze 'vernieuwde' (daarmee bedoel ik sinds ik ziek ben) relatie, wil hij juist dat ik niets doe daarom was het in mijn ogen een beetje komisch, temeer omdat ik voor het eerst ook gewoon een keer luisterde en geen gemaar of tegenspraak had. Uiteindelijk heb ik lekker voor hem brood met kaas en ham en mosterdsaus gemaakt en in het midden een bakje frisse zuurkoolsalade. Ik zeg culinair hoogstandje! Kelly en ik namen pannenkoeken (die op mijn manier..... kant en klare 😊). Dus lekker gegeten en daarna ben ik nog gaan helpen om de wei van de twee jarige grote te maken en toen kwam Nico. Lekker even gezwommen (in mijn geval is dat hangen of zitten op een bandje) waarna ik zo moe was dat alles wel van elastiek (wel die waar de rek uit is!) leek. Dus ben ik naar bed gegaan. Pijnlevel van die dag zat op een 2 à 3 (op schaal van 10) en dat is voor mijn leven nu goed te hebben, mits ik mijn slaap en rusttijden goed in de gaten hou!

In de avond nog met Denise in het zwembad gelegen na het eten (Chris had een gezonde maaltijd gemaakt) en daarin gelegen zag en hoorde ik dat ik vergeten was het deurtje tussen het varkensgedeelte en de kippen dicht te doen. Hoorde omdat Teiger natuurlijk met groot kabaal alles wat in zijn weg stond omverduwde en de kippen zich daar humeurig niet van gediend waren aldus gekakel, geknor en krakend plastic en omvallend hout... Teiger ten voeten uit! Ik uit bad met handdoek naar het hok, toen ik daarbinnen kwam rook ik al een vieze lucht (ondefinieerbaar) ik varkens terug gedaan en alles wat omlag opgeraapt. Zie ik een stukje kippenstaart liggen (inclusief vlees) dus ik huh... Doe ik het nachthok open... a; ik ging kapot van de stank... b; ik werd overspoeld door vliegen... c; ik had een zeer luguber aanzicht.... Er lagen gewoon (later bleek 2) stukken dode kip in het hok. En aan de geur en vliegen te zien niet van vandaag of gisteren. Gatver dat wil dus zeggen dat die kippen gewoon een paar dagen slapen (want ik controleer altijd of ze binnen zijn) in dezelfde ruimte als waar er een paar gesloopt liggen....kapot...dood... Bah, kannibalen zijn het! Conclusie kippen zijn echt asociale beesten! Dus moe of niet, dat moest eruit en schoon. Echt ik stond te kokhalzen en gruwen bij het opruimen bah bah... de ondefinieerbare lucht was ineens definieerbaar... de geur van doodvlees! Ik denk dat ik vanaf nu vegetarisch ben 😉. Benieuwd hoelang dat duurt hoor... ik ken mezelf wel een beetje maar de gedachte dat ik juist die avond kipkrokant op had maakte die gevoelens sterker!

Zo, dag voor mij weer voorbij! Vanmiddag na de stallen lekker geslapen en daarna de pony-meiden zien rijden op de IPad en samen met Elly gegeten. Die had lekkere broodjes meegenomen dus, jammie! Na het eten hebben we lekker in de ei-stoelen gehangen en gerelaxt. Ik heb een poging gedaan mijn nagels zelf te lakken. Maar zoals altijd als ik dat probeer gebeurd er weer iets waardoor ik te snel mijn handen moet gebruiken en jawel ... beschadigd! Afijn, we hebben weer mooi hooi en die nagels daar taalt verder geen paard naar 😊 het hooi wel dus...keuze snel gemaakt! Tegen de avond nog met Elly naar Heythuysen geweest om boodschappen te doen en daar hebben we stiekem lekker een ijsje op! En wat is een ijsje voor Mariska zonder slagroom, 'ja hoor, doet u er maar slagroom op'😊! Vanavond na het eten samen met Denise nog Kaat gelongeerd en nu uitgeteld op bed! Een mooie dag en toch zijn het die kleine dingen die je er constant aan herinneren dat het niet is zoals het moet zijn, dat zorgt er helaas voor dat ik me de laatste tijd een beetje in mineurstemming bevind... Dus schop onder mijn kont en dóór!