De man, de mijne

08-10-2017

Zondag alweer.....

Wat vliegt de tijd toch voorbij... vandaag een heerlijke middag dressuur gekeken. Ik hou er van! Ook eindelijk dan toch (hihi) de kür van Anne gezien en die vond ik persoonlijk SPECTACULAIR. Nog steeds onbegrijpelijk dat op het EK gewoon de kür werd afgelast omdat de muziekinstallatie het begaf. Dat is uiteraard een kwalijke zaak, maar kan gebeuren. Echter dat er op een EK totaal geen back-up plan is voor het feit dat er iets mis kan gaan.... Tja één woord onprofessioneel of toch misschien twee woorden amateuristisch..... maar ja. Gedane zaken nemen geen keer. Veel goede proeven zien en gewoon weg lekker genoten op Geldrop Hippique! Bedankt, voor iedereen van de organisatie!

Vandaag is Chris mee geweest... gewoon heel de tijd. Wat is het toch een fantastische man, vriend, maatje gewoon mijn allessie! Altijd, ook in de tijd dat ik gewoon niet ziek was. Hetzij wel met wat meer tegen gas, en dat was toch ook weleens gewoon fijn. En dat vind ik nu soms best moeilijk. Altijd lijkt het om mij te draaien, wat ik wil, hoe ik het wil en waar ik het wil. We hebben het hier natuurlijk best weleens over, omdat ik niet wil dat het alleen om mij draait. Zijn mening is ook belangrijk, hoe zit hij met zijn gevoelens, wat wíl hij nog graag doen? Maar hij wuift dit te allen tijden weg. Zijn motto is dat hij nu dit nog kan doen en wil doen voor mij, omdat het nu nog kan. En ik weet dat het heel onsympathiek klinkt. Maar vaak zou ik willen dat het gewoon was en is als voorheen. Ook af en toe het gewoon niet met elkaar eens zijn.... Om het vervolgens weer goed te maken. Er zijn echt heel veel dingen waar hij, zowiezo altijd al, mee moet dealen. Want jullie mogen best weten, ik ben geen gemakkelijke. Als ik iets wil, wil ik het nu. Als iets niet gaat zoals ik wil, dan het liefst over. Ik ben een echte vrouw dus zend ik regelmatig (voor hem dan) tegenstrijdige signalen uit. Als ik bijvoorbeeld iets vraag, heb ik echt in mijn hoofd al 2 antwoorden klaar zodat het eigenlijk al niet eens meer gevraagd hoeft te worden want het is toch niet goed. De reclames van; ,,Staat dit goed, ben ik niet dik?'' Passeren uiteraard regelmatig de revue... Maar ja... C'est ça! Is hij te lief dan moet hij meer matcho zijn, is hij te veel matcho dan moet hij weer liever zijn. Rijdt hij netjes aan de snelheid, druk ik op zijn been of gebruik ik de peddels op het stuur. Rijdt hij te snel, zit ik ook weer te gillen. En ja echt, ik kan er nog wel een 100 opnoemen (ja, dat kan ik echt... aahhh best erg). Er zijn zoals de meeste van jullie wel weten al heel veel studies gedaan naar de relatie vrouw versus man of man versus vrouw. Dus heb ik eens opgezocht wat de mannelijke sites zoal neerzetten over de verschillen tussen man en vrouw.


1. Mannen communiceren op een andere manier
Voorbeeld, ik praat dingen van mij af terwijl hij denkt dat ik in een dialoog wil...

2. Een man benadert problemen anders
Ik wil een onenigheid oplossen door te praten, hij is het vergeten als we weer on speeking terms zijn.

3. Mannen lossen problemen op een andere manier op
Zoals hierboven al staat, ik wil er over praten hij lost het zelf wel op.

4. Mannen zijn slecht in het lezen van emoties
Ben ik moe, denkt hij dat ik boos ben. Ben ik boos, snapt hij niet waarom.

5. Jij zegt: "Hij begrijpt mij nooit", maar hij begrijpt je en is het er niet mee eens.
Nee, deze kan ik zo niet onderbouwen bij ons...Alleen het stukje niet begrijpen dan haha

6. Mannen spelen oorlogje en voetbal
Hij kan gewoon spelletjes spelen op de iPad, ik denk dan waist of time..

7. Mannen zien niet zoveel verbanden als een vrouw
Ja dit moest ik gewoon echt even kopiëren, voor ons vrouwen best een interessant weetje!!! En ook iets wat we vast kunnen gebruiken als we het ergens niet mee eens zijn!
Een man heeft tot 10 keer toe minder witte hersenmassa, dat is het gedeelte in je hoofd wat ervoor zorgt dat je verbindingen tussen dingen maakt.

Zo zie jij bijvoorbeeld een verband tussen de verjaardag die hij een jaar gelden vergeten was en het grasmaaien wat hij vandaag vergeten is. Een man ziet die verbanden simpelweg NIET. Dus als je met een man wil communiceren of zijn gedrag wil veranderen, dan heeft hij hele duidelijke en simpele instructies nodig die hij op kan volgen.

8. Mannen hebben niet die ene periode in de maand
Kan ik ook niet echt over meepraten aangezien er een spiraaltje in mij zit..

9. Mannen ondergaan een ander soort sociale druk dan vrouwen
Absoluut, hij is volgens mij nooit bezig met wat zijn indruk ergens is. Hij gedraagt zich zoals hij wil, klopt volgens mij wel aardig.

10. Mannen gaan anders om met hun emoties
Ik denk dat ik meer uit, en praat. Hij is een binnen vetter, wat beter is weet ik niet.

11. Deze staat niet in de lijst maar kan er niet in ontbreken; mijn man is militair en politieambtenaar.
Hij roept; - emoties kan je uitschakelen, hij gebruikt ondefinieerbare afkortingen, is gewend om met de wet te werken, heeft een vreemde vorm van humor en kan dingen uitvoeren zonder er iets van te vinden.

Dus over het algemeen kan ik me wel in sommige uitdrukkingen vinden maar aan de andere kant? En ach wat maakt het uit? Ieder huisje heeft zijn kruisje! De één wil dit en de ander wil dat. Maar wat ik wel wil is mijn Chris een keer in het zonnetje zetten. Want ik zeg altijd maar zo, zonder Chris geen Maris! Dus Chris met heel mijn hart bedankt voor alles altijd en overal!!