Dinsdag 31 maart.....

31-03-2020

Het leven wordt je één keer aangeboden. Maak er iets prachtigs van.

Aldus VoorPositiviteit op Twitter. En ondanks alle onzekerheden die deze tijd met zich meebrengt is het wel nog steeds de keiharde waarheid. Je weet wel iets met de slingers hang je zelf op en dat soort andere mantra-achtige uitspraken. Het is zoals het is en we moeten het doen met wat we hebben en kunnen.

En jawel, ik weet als geen ander dat dit af en toe ook heel moeilijk kan zijn. Frustrerend zelfs en toch is dit echt waar we het mee moeten doen. Het fijne voor de 'gezonde' mens is nog dat je je creativiteit kunt loslaten en van alles kunt bedenken wat je kunt gaan doen. Opruimen, poetsen, knutselen iets voor andere mensen doen ach internet staat er vast ook vol mee. Maar hoe mooi is het als we zelf weer even teruggaan in de tijd dat we nog geen IPad, smartphones. Het is echt hilarisch als je gaat koekhappen met je hubbie, spijkerslaan of een appel uit een afwasbak met water probeert te happen... serieus als je nog niet elkaar in de haren vliegt gaat het waarschijnlijk dan wel gebeuren. Of beter nog je krijgt de slappe lach waarbij oudere vrouwen (waaronder ik dus zelf val) waarschijnlijk de benen extra strak tegen elkaar moeten houden om geen 'ongelukjes' te krijgen. Vies verhaal, I know, maar serieus lachen als ik naar de wc moet en ik stel het uit en moet vervolgens lachen of niezen... yep, foute boel! Nee, neem dan de trampoline of touwtjespringen echt ik zeg eerst naar de wc en dan.... Kunnen we los.. Althans ik spreek uiteraard voor mezelf maar weet dat er meerdere zijn :).

Afgelopen week geloof het of niet kies gebroken aan de andere kant dan de probleem kies 🙈. Dus spoedbezoekje aan de tandarts ik was zo bang maar ook dat weer goed doorgekomen. Trots op mezelf!

Bovenstaand stukje heb ik net afgetypt want ik was gisteren al van plan een blog te maken maar toen was ik net te laat. Chris en ik zijn de James Bons films aan het kijken die uitgezonden worden op RTL7. Ik weet het de mannenzender, maar ik ben redelijk geëmancipeerd en zo samen kijken heeft ook wel iets. Vanavond en morgen nog de laatste films dus we hebben toch enigszins een planning ondanks de rare 'rustige' maar tevens zeer onrustige tijd. Ik zie trouwens dat het alweer 20.23 is. Dat wil zeggen dat de film over een 7-tal minuten begint. Ik raffel gewoon even deze blog af met een paar memorabele momentjes want hier op de boerderij geldt gelukkig never a dull moment!

Weetjes....

 • De eierenproductie op dit moment 20 eieren per dag is...
 • De kippetjes dol zijn op hun eigen eieren....
 • Het dus eigenlijk kannibaaltjes zijn....
 • Er veel broedse kippetjes zijn....
 • Ik met pijn in mijn hard de eitjes weghaal...
 • Er 8 eieren gemarkeerd zijn die ze wel mogen uitbroeden....
 • Er geen andere vorm van anticonceptie is voor de kip dan de eieren opeten.....
 • Ik wel medelijden heb af en toe hoe hard die haantjes die hennetjes pakken....
 • Chris eergisterenavond zijn tanden wilde poetsen met mijn Rituals handcrème....
 • Dit natuurlijk een foutje was....
 • Hij de crème vervolgens wegspoelde in plaats van op de handen te doen....
 • Ik gelukkig op dat moment al op de wc zat anders..... 
 • Het nu dus half negen is en ik ga kijken!

Fijne avond, stay safe en stay home!