Dosseerprobleempjes.....

11-09-2018

Niets is te veel moeite als het eindresultaat wordt zoals het moet zijn.
- Julia Child -

Dinsdagavond alweer tien uur. Wel toegeven ik lig al wel even op bed maar had gewoon geen zin om eerder mijn laptop te pakken. Maar nu dan toch, Steenrijk & Straatarm is afgelopen en nu is er een programma bezig ´wat is de uitslag´ vorige week heb ik dit samen met Chris een stukje zitten kijken omdat het toen ook over iemand ging die een uitslag van een oncoloog zou krijgen. Alle uitslagen uit het programma waren positief dus ik had zoiets van ´dit is niet het echte leven´ wellicht omdat het een van de eerste uitzendingen was? What ever, dus nu zit ik een beetje te kijken toch naar dat programma en tegelijkertijd even een stukje typen.

Gisteren had ik de ochtend een beetje een tegenstrijdig gevoel blij nog steeds van een fijn weekend, geëmotioneerd uhm... eigenlijk meer geïrriteerd omdat mijn lichaam niet echt meewerkte. De nacht was ook al niet echt heel fijn geweest dus ik denk dat dat mede van invloed was. Net voor de middag veranderde het gelukkig en kreeg ik ineens een bezige-bijen-bui (groot dosseerprobleempje...). Dus daar ging ik eerst met de stofzuiger door het huis om vervolgens op de lampen (veel met glas en kristallen en rvs) en de ramen op de benedenverdieping te doen... gewoon binnen en buiten! Om vier uur was ik klaar! Moet wel eerlijk zeggen dat mijn moeder me ook geholpen heeft omdat de ramen in de erker alleen te doen zijn met een ladder en hoewel ik geen schijterd ben, ben ik tegenwoordig wel wat wijzer en vraag hulp. Mijn evenwicht is weer zoals het was volgens mij maar om nu te zeggen dat ik stevig sta en alles gewoon kan doen zonder af en toe een stap opzij te zetten...nee niet echt. Dus die hield de ladder vast en gaf de verschillende doeken aan zodat ik niet naar beneden hoefde. Teamwork makes the dream work!

Rond zes uur is de dierenarts langs geweest om naar Kaat te kijken die allemaal plekjes heeft (wat niet op schimmel lijkt) daarnaast nog een bloedje trekken bij Bas om te kijken hoe haar bloedbeeld nu is na het gebruik van een dikke maand Prascend voor haar ziekte van Cushing. Dus even afwachten hoe dat uitpakt. Voor Kaat betreft is het waarschijnlijk door de (teveel) kippenhoeveelheid. Dus advies alle kippen moeten uit stal... ja echt... alle kippen moeten uit stal. Shit, de kippen vind ik geweldig leuk en die zijn helemaal thuis op stal hoe ga ik die in godsnaam uit stal krijgen? Die beesten zijn zo honkvast, ik heb het al vaker geprobeerd. Daarbij hebben we één overdekte kippenren... En deze Serana en Hollandse kriel kippetjes van stal..... Tja die zijn in een hok zonder net in no-time ontbijt, lunch of diner wellicht zelfs tussendoortje voor de buizerds en de sperwers die hier in de omgeving huizen. Dus gisterenavond nog Kaat gelongeerd (gekke doos) en hooi voeren stallen gedaan om vervolgens te douchen en te gaan slapen. Chris had laat dus ik was alleen. Ik geloof dat ik om half negen op bed lag (ik weet het niet eens meer 😊) moe maar voldaan en slapen..... Ho maar! Om één uur (Chris lag inmiddels al te slapen) keek ik voor het laatst op de wekker. Om vervolgens om, jawel precies drie uur, door Terror te worden getrakteerd op zijn manier van liefkozen. Pfff, zo moe... Dus kat opgesloten en weer door geslapen.

Vandaag stond in het teken van huisvesting van de kippen. Dus oude kleren aan en aan de slag. Zal er wel stiekem maar bij zegen dat ik pas om 11 uur uit bed was.... Ik denk dat ik een oplossing heb gevonden. De grote kippen die nu in het overdekte gedeelte zitten gaan naar het gedeelte waar Knorretje en Teigertje zitten. Ik hoop dat dat goed gaat want daar wonen ook nog 1 haan en 1 hen (dubbel gezoomde Barnevelders...ter info 😊) vandaag met proefdraaien (geweldig alsof dat bestaat in de dierenwereld) ging het in ieder geval goed. Welnu in die grote ren en dus ook verblijf van Knor en Teig staat al sinds we hier wonen een hokje (waar ooit geitjes in hebben gezeten). Dit hok hebben we altijd dichtgelaten en ik gooide altijd stiekem takken en afval erin door de raampjes als ik daar bezig was en dat moest vandaag dus leeg.... Ik heb nog niet vaak zoveel spinnenwebben, beestjes en stof gezien. En rommel...veel rommel en onder de rommel zat gewoon nog een dikke laag geitenmest...bah bah.... Nadat het grove allemaal opgeruimd was (ik heb best vaak gegild doordat ik schrok van een of ander) zag ik dat we het met alleen schoonmaken niet voor elkaar zouden krijgen daar een kippenhok van te maken.... Dus met moeders naar de Gamma om een paar Triplex platen te halen. Deze kan ik aan de binnenkant van het hok timmeren zodat het opnieuw geïsoleerd is en het er direct een stuk netter uit ziet. Bij de auto aangekomen bleken de platen groter dan gedacht en hoewel ik mijn vader zijn auto bij had ging het niet passen dat zagen we zo. Dus daar stonden we aan de achterkant van de auto met het karretje met de megagrote platen (drie stuks) ik de eerste erin proberen te doen maar ik vergat dat het best hard waaide... dus daar ging ik twee meter opzij met plaat en al. Gelukkig kwam er een lieve meneer die ons (stuntelige vrouwvolk) kwam helpen. Maar ik weet zeker als er daar camera's hangen en iemand zat toevallig te kijken....die heeft in een deuk gelegen.... Na een dikke tien minuten zaten de drie platen erin en konden we gaan. De achterklep kon niet dicht omdat het echt te groot was maar we zijn veilig thuis gekomen hoor...Thuisgekomen met mijn vader nog wat getimmerd en gedaan en morgen maken we het af want het was inmiddels half zes. Paarden moesten nog naar binnen (wilden ook echt) en we waren allebei echt gesloopt.

En zo is het dan alweer avond... half elf inmiddels en een zak Cassave en 5 autodropjes verder....Ik lees net terug en het is weer lekker warrig en door elkaar. Ik begon dat ik waarschijnlijk een oplossing had voor de kippen maar uiteindelijk heb ik dat verhaal niet eens afgemaakt. Ja.... Dat blijft nu maar even een verassing tot morgen want deze dame kan haar ogen niet openhouden. Mijn dosseerproblemen zijn dus in plaats van beter....helaas erger geworden... energielevel is leger dan leeg...dus welterusten...

Fijne avond...