Enge beestjes

21-10-2017

Vandaag zaterdag begon echt als een regenachtige dag, waardoor mijn bed mij langer in zijn greep hield dan gebruikelijk. Ik moet daar wel bij vermelden dat ik niet zo veel drang had om er tegenin te gaan dus... lekker blijven lezen en een beetje liggen zappen. Na het opstaan paardjes met zijn allen naar buiten gedaan en de stallen gedaan. Tom en Poes zijn sinds gisteren echt heel veel veranderd! Niet dat ze ineens groen zijn en dracula-tanden hebben, maar ze zijn oprecht blij als ze ons zien (trucje iedere keer wat lekkers geven helpt altijd). Poes laat zich nu zelfs vrijwillig aaien en knort zelfs al terwijl Tom nog wat meer op zijn hoede is. Ook lijkt het wel of hij een beetje slijm in zijn luchtwegen heeft, soms hoor je een haperend geluid als hij iets doet en dan ademt. We houden hem in de gaten. Het is echt een genot om te zien hoe die twee spelen en ondernemend zijn. Ook de kattenbak is iets wat ze snel door hebben. Dus wij klagen niet. Op de één of andere manier is de familie muis nog wel aanwezig in de zadelkamer want er liggen nog steeds muizenkeutels... Hmmm, ik hoop dat Tom en Poes snel door hebben dat ze deze kleine draken mogen verdrijven.

Mijn gezondheid is heel wisselend op het moment, wanneer ik gewoon op ben en een beetje hang, lees en heen en weer loop, gaat alles goed. Maar met het vegen van de stal bijvoorbeeld (iets wat ik mezelf dwing twee keer per dag te doen, dan doe ik nog iets aan lichamelijke activiteiten), dan merk ik dat ik de bezem bijna niet meer opgetild krijg. Ook zweet ik binnen no time mezelf helemaal gek. Echt, ik voel stralen zweet lopen over mijn rug en mijn kleding is echt tot mijn kuiten aan toe echt nat. Maar ja, ik blijf vol houden want anders wordt het snel nog minder en kan ik dadelijk niets meer, en daar ben ik nog echt te goed voor. Het vreemde is dat het soms wel goed gaat, dus als je vraagt waar het aan ligt, geen idee. Nadat we op stal klaar waren kreeg ik ook ineens enorme buikpijn. Na een langdurig bezoek aan het toilet (later hierover meer) waarbij een variatie van luchtconcerten en watervallen (maar dan héél vies water) ben ik uiteindelijk in bed gekropen. Om 14 uur zouden Patrick, Madelon en Claire op visite komen, dus had ik nog net een goed uur. Om half drie heeft Elly mij uiteindelijk wakker gemaakt toen ze er al waren. Wat volgde waren een paar heerlijke uren. Dochter Claire helemaal in haar element katjes, hondjes, paardjes en mooie leren rijlaarzen wat wil je nog meer! Claire heeft nog lekker even op Lucky gereden en zelfs in haar eentje op Bas zonder zadel met alleen een halstertouw! Chapeau wat knap, 5½ en gewoon draven zonder zadel in de wei. En die Bas.. wat is het toch een wereld pony. Na nog gezellig wat te hebben zitten kletsen en foto's kijken zijn ze weer naar huis gegaan. Wij hebben de paardjes weer binnen gezet en zijn daarna lekker gaan relaxen. Vanavond gelukkig niets want ik ben wel moe.... Maar heb gelezen dat het ook najaars-moeheid kan zijn dus.... Gewoon door!

Afijn een verhaal van angstige momenten op de WC....
Bij ons in huis hebben we vaak van die gekke torretjes, ook buiten komen deze irritante beestjes regelmatig voor. Ze heten wantsen. Als ik er één zie is het eigenlijk altijd het zelfde "Chhrissssssss!" gil ik vanaf het bed, de WC zelfs als ik in bad zit...."Ja, wat is er" klinkt het dan kalm uit de kamer. "zit weer zo'n stom beest en hij kijkt mij met grote ogen aan en ik durf hem niet dood te maken want dat vliegt hij weer weg of tegen me aan!" Meestal duurt het dan (in mijn ogen) net te lang voordat ik van beneden een teken van beweging opvang. En probeer ik het nogmaals... "Chrissssss, kom je nou nog? Vervolgens meestal een zucht en toch het geluid dat hij opstaat en naar boven komt. Vervolgens zuchtend vragen waar de wants zit, en altijd de zelfde vraag "waarom doe je dat nou zelf niet? Ze doen toch niets?" En daar ben ik het dan weer niet helemaal mee eens. Allereerst, wanneer ik ze wil pakken vliegen ze meestal weg, en echt zij bepalen de richting naar mij meestal, ze zijn super vies en hard als je ze dan uiteindelijk pakt, hebben ze één of ander mechanisme dat als ze in het nauw zitten ze een hele vieze ondefinieerbare geur verspreiden... Dus nee, op de vraag ze doen toch niets, moet ik echt antwoorden dat ik het daar niet mee eens ben. Maar vandaag heb ik zelf (echt waar) een wants gevangen en naar buiten gegooid. Wel ging het bij mij uiteraard verkeerd want ik had een WC papiertje waar ik mee aan de slag was gegaan en omdat ik zo blij was dat ik 'm had, gooide ik hem in mijn enthousiasme met papier en al naar buiten. Het gevolg is dat je nu op de dakpannen (als je goed kijkt) een stuk WC papier ziet liggen. Dus voor de mensen die hier komen en denken, hoe komt dat daar... here 's the story! Maar ik heb het zelf gedaan dus probeer ik het voortaan zonder mijn redder in nood te doen, hoewel.... Roepen blijft toch makkelijker dan zelf doen....

Chris was afgelopen nacht rond half 1 thuis. Hoewel ik eigenlijk best moe was, was ik na de WC gewoon echt weer helemaal klaar wakker. Dus TV aan en ja hoor daar zag ik weer zo'n ander irritant beest vliegen... Een mug.... "Chris, er zit een mug hij zit boven het bed aan jou kant." Dus ik de vliegenklapper aan hem gegeven, plaats aangeduid en Chris wilde de mug doodslaan. Wat denk je.... Vloog weg... Dus ik overal kijken en zoeken, maar nee dat beest had zich natuurlijk weer ergens verstopt en lag waarschijnlijk helemaal in een deuk om mij bezig te zien. Het leek een soort verstoppertje voor iemand met een dubbele persoonlijkheid.. Ik, alleen met mijn gele vliegenklapper. Maar na 10 minuten zag ik de mug weer onder het raam, dus ik erop af enigszins sluipend. En patssss.. GVD ook mis, nu boos op mezelf zo stom... gewoon mis.... Ik heb echt een kwartier de hele kamer rond gekeken, de gang op Chris zijn kleedkamer maar nee, verdwenen. Mr Mug Houdini... Ik ben toen weer op bed gaan liggen en toen ik weer even TV had gekeken zag ik hem vliegen, proberen te volgen. Chris ook weer zijn bed uit en daar zagen we de mug... Op de balk bij het raam, daar ging ik sluipend als een kat en pats..... Yessss raak! Het was inmiddels kwart over twee we zijn terug naar bed gegaan waarna Chris direct in slaap viel en ik.... Ik heb nog een uurtje TV liggen kijken alvorens de zandmannetjes ook mijn ogen hadden bereikt.

Zo net lekker gegeten, Elly had gekook en we aten lekker kip & kerrie. Huisje weer lekker schoon, was weer lekker gestreken. Laat de zaterdagavond maar komen! Geen idee wat er op de televisie komt maar, met een goed boek vermaak ik me ook wel. Helaas begint mijn buik weer te pruttelen en te krampen. Time out for me!