Geen nieuws, goed nieuws

22-11-2017

Geluk is een heleboel dingen. Het is sneeuw, het is zon - het is wat elke dag weer komt. Geluk is de hele wereld, alle mooie dingen.

Grappig, pas mijn definitie van geluk kenbaar gemaakt en die volgens de dikke van Dale. Zo zie je maar iedereen interpreteert het op zijn of haar eigen wijze. Gisterenavond niet kunnen slapen van de pijn in mijn buik. Uiteindelijk na een half uur in de badkamer rond half één het pijnlijke gevoel door kunnen spoelen. Hierna nog wel wat zeurende pijn maar na nog wat tv gekeken te hebben kon ik eindelijk slapen. Vanmorgen vroeg nog een keer hetzelfde verhaal. De rest van de dag (ik klop het af) heb ik niet te klagen gehad en ging het redelijk goed! Yeah! Vanmorgen lekker met mam en Elly de paarden en de varkens naar buiten gedaan en daarna de stallen. Doordat de muizen nu min af meer uitgeprocedeerd zijn in de zadelkamer en de rest van de stallen (aanwezigheid Tom & Poes) zoeken ze tegenwoordig heil in de stallen van de paardjes. Dus toen wij de stallen deden (deurtjes open) zat Suka de hele tijd in de box van Coco afgewisseld met die van Chanel. En ja hoor na 10 minuten, eerste muis daar ging ze mee naar buiten. Maar niet over nagedacht wat ze er mee heeft gedaan. Ik neem aan dat het lekker was (bah bah) dus weer de stal in en muis twee, deze deed ze netjes ruilen voor een broodkorstje. Lang verhaal kort ze heeft gewoon vijf, ja echt VIJF, muizen in een uurtje tijd uit die twee boxen gehaald. Tom en Poes waren ook heel druk... vooral met elkaar.. Maar goed, hun komst heeft in ieder geval al heel wat teweeg gebracht en dat is top! Trouwens ze zijn goed bezig en hebben zeker allebei al 2 muisjes gevangen. En dat is alleen al van wat wij weten... dus way to go Tom & Poes.

In de middag een paar uurtjes geslapen en verder niet veel gedaan eigenlijk. Tja, die dagen zijn er ook. Gewoon niets, behalve het "reguliere" werk op en om de boerderij. En ik ben al blij als ik daar aan deel kan nemen. Laatste tijd is zelf hetgeen ik mezelf min of meer had opgelegd er niet van gekomen. En dat is dus de stal vegen. Laatste tijd was zelfs dat teveel. Maar vandaag heb ik het klusje weer geklaard dus, hopelijk kom ik weer een beetje in een positieve flow.

Net hebben we gegeten en ik hed eigenlijk dit keer goed kunnen eten. Vooralsnog zit het erin en heb ik nog geen last. Het is nu iets na acht uur en net hebben de paardjes hooi gehad en de katten nog een knuffelbeurt. En uiteraard gebeurd er op dat laatste stuk weer wat stoms. We hebben een stok die ervoor zorgt dat Teigertje zijn deur niet open ramt. Dit heeft hij namelijk al heel vaak gedaan en de stok is echt wel iets wat hem eens een keer (nu dus nooit) lukt. Dus Teigertje safe in zijn house. Echter het hooi ligt achter de stok. Voelen je het al.... Het ligt daar werkelijk al meer als een jaar. Omdat de andere drie stallen pas sinds een maand leeg zijn ligt het nu ergens anders. Iets makkelijker. Maar goed, ik moest de kat ontwijken die vrolijk iedere keer mee loopt van hooi naar box van box naar hooi en dat vier (normaal vijf keer i.v.m. vijf paardjes daar) keer, de vijfde keer heen Tom (de meelopende kat) voor mijn voet die ik net wilde neerzetten. Dus ik kon alleen naar voren. Juist, daar zat de stok, hoppa daar vlieg ik (nou ja, vlieg klinkt enigszins nog elegant en het was alles behalve elegant) door de stal. De schone stal met het hooi in mijn handen wat dus overal heen stuift. Vloek.. knal.. zucht.... Daar lig/ zit ik half op de grond. En Tom, die komt gewoon vrolijk even een kopje geven. Goed niets gebroken, nergens geen schram (hé, ik heb een keer geluk wat dat betreft) dus niet mekkeren hooi bij elkaar geraapt en aan Dieseltje gegeven. Die uiteraard al stond te vervelen omdat het hem te lang duurde. Eind goed al goed.

Komend weekend is er in Aken dressuur int. ik hoop stiekem dat ik er een dagje heen kan gewoon even weer weg. Maar heb begrepen dat ik alles vanachter de laptop ook kan volgen. Dus iedereen goede reis en veel succes!

Fijne avond.