Geloof en liefde.....

28-03-2018

Vooruitgang heeft weinig te maken met snelheid, maar meer met richting.

Vannacht pas om half vijf in slaap gevallen, bah dat is naar was voor mijn gevoel lang geleden dat ik echt wakker lag zonder ook meer een kort hazenslaapje... nee, ik lag klaar wakker met een naar gevoel in mijn maag. Om een uur of negen toen ik lag te lezen werden mijn ogen heel zwaar en heb ik mijn boek weggelegd maar toen ik net lag te doezelen belde Chris en nee niet één keer maar gewoon twee keer zodat ik dacht bij de tweede keer oh oh er is iets aan de hand dus pak ik toch mijn telefoon maar van de oplader. Maar nee, niets aan de hand, hij wilde gewoon weten hoe het was. Eigenlijk ook wel logisch want normaal bellen we altijd voor ik ga slapen of soms dan stuur ik een appje. Nu niets en net zoals ik dacht oh oh er is iets aan de hand dacht hij dat waarschijnlijk ook toen ik niet opnam. Maar goed, wakker en klaar wakker en ook steken in mijn maag (later bleek dat dit kwam doordat ik gezondigd had en stiekem een keer een milkshake heb genomen... dit mag niet....). Televisie aangezet en gaan zappen, uit eindelijk na kort naar sommige dingen te hebben gekeken kwam ik uit op NPO 2 daar was een documentaire recruiting for Jihad. Allereerst wil ik kwijt dat ik echt altijd probeer..uhm... een beetje politiek correct te blijven maar gisterenavond heb ik echt met mijn mond open gezeten en ik kreeg nog net geen stoom uit mijn oren of horentjes op mijn hoofd maar ik werd echt woest door die mensen die de hoofdrol in deze docu vertegenwoordigen.
Eén of andere Abdulla Hussein of weet ik veel hoe je het schrijft, totaal niet interessant maar dat soort mensen zijn echt gevaarlijk. Echt vol walging en ongeloof zat ik te kijken (ik kon ook echt niet stoppen met kijken omdat ik het ongelooflijk vond). Deze meneer (kan het beter een gevoelloos varken noemen) beweerde dat de aanslagen in Parijs, Brussel en Nice goed waren!! Ook ronselde hij dus jonge jongens (in mijn ogen ook niet de meest geniale en een beetje labiele personen) die dan naar Syrië gingen om te strijden zogenaamd, gewoon dood dus. Een andere jongen is opgepakt omdat ze hem in de gaten hielden. Zo ook die Hussein want aan het einde bleek dat hij negen jaar cel kreeg voor het ronselen en het zaaien van haat. Goed het is negen jaar maar dan nog, veel te kort. Maar goed, die dingen waren er vroeger ook tussen de protestanten en de katholieken en noem het maar op de meeste oorlogen zijn begonnen om religie, laat ieder gewoon geloven en begaan (mits heb binnen de "normale" wetten valt) in zijn eigen ding!

Maar waarschijnlijk mede door de boos en verontwaardigdheid niet kunnen slapen... Ook stond er voor vanmorgen een bezoekje aan het UWV op het programma. En hoe stoer ik ook lijk, ik heb zitten huilen als een klein kind, zo raar soms praat ik erover of dat ik het over het verwisselen van een band heb (juist die vergelijking omdat het niet al te eenvoudig is J), maar nu ook brak ik. Ja, soms is de werkelijkheid harder en meer omvattend als je het hardop uitspreekt. Maar goed, wel een fijn gesprek gehad. De meneer was erg aardig en ook zeer reëel. Ik had zelf gedacht dat bij het UWV het geitenwollensokken gehalte heel hoog zou zijn (als werkgever kijk je toch vaak anders dan een werknemer, hoewel ik nog steeds zo denk dus dat is niet helemaal waar). Maar nee, de situatie waar ik me in bevind is gewoon slecht en ik heb geluk dat het nu "goed" gaat en daar moet ik van genieten! Grappige uitdrukking blijft het genieten.... Blijft dubbel vooral omdat ik echt intens van sommige dingen geniet nu! Na het gesprek bij deze meneer zijn we even een latte macchiato gaan drinken en hebben we een klein stukje in de outlet gelopen (UWV zat aan de poort hiervan). Ik kreeg echter steken in mijn lies en had nog steeds maagpijn dus weer naar de auto en naar huis. In de auto werd ik misselijk dus zou ik bij thuiskomst, nadat we de paarden naar buiten hadden gedaan, naar bed gaan. Echter Lucky was al sinds zondag een beetje kreupel dus al op alleen hooi gezet, mocht niet baten vanmorgen was hij echt heel kreupel. Shit, alle alarmbellen af.... Opnieuw hoef bevangen... voor de tweede keer. Twee jaar geleden ook toen hebben we er echt maanden mee getobd en van alles geprobeerd (uiteindelijk gelukkig met succes) dus chips, daar gaan we weer....Ook nu ik echt vanmorgen in de auto de vlog van Daniëlle van Mierlo heb zitten kijken....  Dierenarts gebeld die gelukkig pijnstilling kwam spuiten, zondag had ik direct op Metacam gezet maar dat hielp klaarblijkelijk niet, tevens zijn de hoefjes nu ingepakt en krijgt hij tegendruk. Hij heeft ook een eigen mini weitje (moet toch voor doorbloeding blijven bewegen) van drie bij drie meter en staat hij de komende dagen op aspirine (bloedverdunner), magnesium, Relaquine, Gastro en hooi en water. Nu maar hopen dat hij snel opknapt....

Lucky is een heel speciaal paardje voor ons, ik zal zijn verhaal een keer in een aparte blog schrijven.

Fijne avond