Gewoon een dinsdag in april....

14-04-2020

Je bent sterk? Alles wat je tot op heden geraakt heeft, heb je overleefd. Steeds ben je weer opgestaan en verdergegaan.

Aldus VoorPositiviteit gisteren op Twitter. Ja, van gisteren want die van vandaag ging over een liedje en volgens mij (hoe kan het ook anders) heb ik die al eens geplaatst. Tja en deze die vond ik gewoon goed. Dus dat.

Afgelopen nachten redelijk goed geslapen. Het goede slapen, wat toch wel een paar weekjes heeft aangehouden, is helaas weer voorbij. Wellicht komt dit ook wel omdat ik overdag vaker slaap. Moe, ik ben gewoon de hele tijd moe verschrikkelijk irritant moe. Maar ik moet wel zeggen dat ik als ik wakker ben een heel stuk actiever ben dan dat ik lange tijd geweest ben. Zo heb ik gisteren gewoon 2 paarden gereden en de hele beneden verdieping gepoetst en gedweild. Dus trots op mezelf. Gisteren ben ik met Chris, de honden en Queen naar het bos gegaan. Chris loopt dan een groot rondje en ik rij deze andersom zodat ik kan draven en galopperen. Toen ik dit gisteren deed galoppeerde ik richting Chris en stond Queen ineens stil omdat ze Chris toch wel heel vreemd vond. Die zat namelijk in zijn gele vest op gehurkt op de grond om een stukje te filmen. En tja, zo'n grote gele vogel had Queen nog nooit gezien. Toen Suka ook nog begon te blaffen was het plaatje grote gele vogel met blaf helemaal verkeerd dus ging de handrem er bij Queen op. En ik knalde lekker voorover op het zadel... Gelukkig bleef het daarbij en daarna draafden we vrolijk verder richting Chris met zijn gele vest en de hondjes en was alles goed.

Vandaag was het de beurt aan Fayenne om lekker mee het bos in te gaan. De hele weg was ze al super gespannen. Ik denk omdat het van warm weer naar koud weer met wind is gegaan hier. In ieder geval ik moest goed opletten toch was het lekker in het bos en werd ze steeds rustiger. Toen we bijna aan het einde van het bos waren zei Chris ineens: 'Er zit iets links van ons.' Dat was het niet meer en niet minder, dus ik vraag gefrustreerd; 'Ja wat? Een hond, een mens, een plastic zak?'. Ik begreep het niet echt maar dacht wel gelijk: 'Shit'. Nou werkelijk ik had de t van shit nog niet in mijn gedachten uitgesproken of er klinkt ineens een hoop geritsel, de honden beginnen keihard te blaffen en er rent een ree keihard supersnel minder dan 10 meter voor ons over het pad. Voor ik me dit alles realiseerde ging Fayenne omhoog en gaf er een flinke bokkesprong op de plaats achteraan. Tjesus, mijn hart zat in mijn keel het enige wat ik dacht was: 'Ik moet eraf, ik moet eraf.' Vooral omdat Chris zei er komen er nog meer aan. En toen, lieve lezer, stond deze stijve hark binnen nog geen 5 seconde gewoon keurig afgestapt met paard aan de hand op de grond. Nog steeds kan ik niet bevatten hoe ik dit zo kalm en rustig voor elkaar heb gekregen. Ik kan nog niet eens mijn schoenen zonder schoenlepel aantrekken, laat staan sokken en laten we het ook maar niet hebben over de manier waarop ik uit bed of bad stap.... Maar daar in het bos, stapte ik gewoon even heel soepeltjes af. Fayen was een slag groter als ze normaal al was maar werd gelukkig toen ik met haar ging stappen snel weer wat rustiger. En binnen 15 stappen waren we het bos alweer uit.... Ik ben heel dankbaar dat er geen tractor of vrachtwagen aan kwam want als we hadden moeten wachten met oversteken en die andere reeën waren achter ons gaan rennen, dan weet ik echt niet of ik haar dan had kunnen kalmeren. Maar ach, geen zin om daarover na te denken want dat is niet gebeurd. Wel grappig is dat ik aan de hand met Fayen het erf op kwam (want ja deze stijve hark kan zonder trapje niet op een paard komen en daarbij is het zielig als ik met mijn gewicht aan 1 kant ga hangen dus liep ik de pak 'm beet 100 meter naar ons huis terug) en mijn moeder direct naar de deur rende. Die dacht echt dat er wat ergs of iets gebeurd was... Maar gelukkig was dat niet het geval!

Ondertussen heb ik dit in de pauzes van Greys Anatomy af zitten typen en weet ik niet of er nog enige vorm van logica in zit... anyway het zij zo... Nu snel plaatsen want het laatste reclameblok is denk bijna afgelopen.

Fijne avond