New chicks on the block......

01-06-2018

Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers. The creatures of the commonplace. The slaves of the ordinary.

Vrijdagavond alweer... time flies ik krijg niet eens meer mee welke dag het is. Gelukkig de mensen om me heen wel 😊... Chris heeft vrij weekend en als het goed is komen Ina en Jan zondag langs, morgen komt er iemand uit Hogeveen Limburgse vlaai eten (ja echt waar) en is er een open dag daar waar Kaatje nu staat. Kijk, daarom is het toch wel handig om te weten welke dag het is. Afspraken maken gaat tegenwoordig via mijn telefoon met daags ervoor een melding zodat ik het niet vergeet. Ik zeg gewoon het is de leeftijd. Mag ook wel hè, ik word immers woensdag gewoon toch maar mooi even 45! Wow, wie had dat verwacht of gedacht? Ik niet, het ziekenhuis niet en zo nog heel wat mensen meer. Daarom een bijzondere verjaardag maar wel hetzelfde als voorheen, gewoon niet vieren en alleen even stil staan bij het feit! En dat feestje, dat doen we gewoon een andere keer, minder beladen in alle vrijheid zonder verplichtingen! Het cadeau wat ik krijg is mijn levenselixer, want die dag is het infuusdag. Voor één keer even op woensdag en daarna weer naar de vrijdag, terug bij mijn 'eigen' oncoloog 😊! Als dat geen groot cadeau is!

Gisterenavond kon ik niet slapen. Ik ben natuurlijk niet meer zo'n trouwe blogger dus wat jullie niet weten is dat ik om de dag een slaappilletje pak. Ik ben gewoon een muts dat ene pilletje maakt niets uit. Maar ik moet zeggen door het hete weer was ik zo moe dat ik gewoon goed sliep zonder pilletje dus waarom zou ik het dan doen? Toch? Dus rond een uur of één ben ik uiteindelijk in slaap gevallen. En vanmorgen half negen weer op, lekker even op stal paardjes gevoerd en de rest van de diertjes welleswaar alles met paraplu maar dat hindert niet de hitte is gelukkig voor het grootste gedeelte uit de lucht. Daarna even wat in huis gedaan en toen was Cor de kippendokter aangekomen, want vandaag kwamen er weer nieuwe kippies! 15 Dubbel gezoomde barnevelders zijn onze legkamer komen versterken. Voor ze eieren produceren duurt het nog een krap jaartje maar ons grote kippenhok waar nog maar één grote haan en één grote hen in woonden is in ieder geval weer bewoond. Want zeg nou zelf, leegstand geeft verval! Het grappige is dat tussen die kleine (groot ras) donzige kuikens in bruin tinten één klein (klein ras) geel baardkriel kuikentje zit. Ik vermoed een haantje wat hij staat zijn mannetje, kan dan trouwens ook een vrouwtje zijn want als ik eten gooi is ze er als de kippen bij 😊 maar het is een grappig gezicht dat gekke gele kuikentje tussen de rest door te zien sjezen. Eén ding is zeker het is een dapper ding!

Na mijn middag slaapje ben ik eerst weer even bij de kleintjes gaan kijken, gelukkig doen ze het goed. Het was ook weer droog dus heb ik de paardjes buiten gezet die gelukkig nu ook geen last hadden van de dazen, die stomme beesten zijn sinds een dikke week helaas weer in en om de weides in grote getalen aanwezig... arme paardjes...

Welnu het is kwart over tien en ik kan mijn ogen nauwelijks open houden dus ga ik er snel aan toe geven en hoop op een fijn weekend met vooral rust in mijn hoofd.

Fijne avond.