Happy monday by happy weekend....

26-03-2018

Hak nooit een boom in de winter om. Neem nooit een negatief besluit op een slecht moment. Je belangrijkste beslissingen neem je nooit als je stemming op een dieptepunt is. Wacht. Wees geduldig. De storm zal overtrekken. De lente zal komen.

Maar voorlopig wordt het morgen weer slechter weer J! Maar, vandaag was een heerlijke dag volgens mij. Vanmorgen, op het moment dat we thuis wegreden was het heel mistig maar bij aankomst in het ziekenhuis was de lucht geklaard en vanmiddag was het lekker toen we het ziekenhuis verlieten. Ja, we hebben weer een cocktailtje gehad en kunnen er weer twee weekjes tegenaan. Bloed en infuusprikken ging in één keer goed dus dat is fijn, bloed was gelukkig ook goed dus was het wat dat betreft een 'saai' dagje. Afgezien van het gesprek met een oudere meneer in de rode huis/wachtkamer vanmiddag. Ik was al bloedprikken maar Chris kwam de meneer tegen in de lift en die was tegen Chris gaan praten. En omdat het druk was in de wachtkamer kwam die meneer bij ons op de bank zitten. Het was een meneer van ongeveer in zestig schat ik zo en hij was echt super negatief. Niet gewoon alleen negatief maar ook echt gewoon down, ik vond dat echt verschrikkelijk om aan te horen. Naast mij zat dus een meneer met al een redelijk leven achter zich en ook nog eens de kans om langer te leven (niet palliatief of terminaal) en die zag het allemaal niet meer zitten. Dus daar ging ik Dr. Phill is er niets bij vergeleken, wat zeg ik, ik denk zelfs dat ik dr. Phill en Emiel Ratelband tezamen was, man wat was ik op dreef! Samen met Chris dat moet ik erbij zeggen want we waren echt één team, één taak en dat was de man een hart onder de riem steken. En geloof het of niet, we hebben (al zeg ik het zelf) er echt goed vanaf gebracht. De man kwam zelfs na zijn afspraak terug om te kletsen terwijl hij geen afspraak meer had en bij het afscheid nemen zei hij dat hij nog vaak aan ons gesprek zou denken! Nou, daar knapte ik (ik in ieder geval) van op! Ik ben er gewoon echt van overtuigd dat het altijd wel een keer ergens erger kan, en ja k.#.t. dagen hebben we allemaal en ik zit er echt ook weleens helemaal doorheen maar toch probeer ik er iedere keer weer doorheen te kruipen, hetzij met soms een vloek of een zucht (en soms echt heel veel J)! Kort nadat de meneer naar huis was werden we geroepen en mocht ik mijn infuus, ook weer goed en verder niets spannends gebeurd. Geen vieze of bloederige verhalen gewoon... boring (dat is engels voor vervelen mam J)! Daarentegen hadden we daags ervoor wel een leuke zondag achter de rug en op zaterdag lekker in 'de stad' een ijskoffie op.

Zaterdag voelde Chris en ik ons allebei weer goed gelukkig en ook mijn moeder is/ was weer op de been, laten we hopen dat de griep ons verlaten heeft! Zaterdagochtend heb ik zelfs weer geholpen uit te mesten (één stal, maar toch! Did it!), en in de middag zijn we dus naar Panningen geweest. Voordat we daar heen gingen hebben we lekker in de zon zitten eten en ook toen was het gewoon echt super lekker in de zon. En naar Panningen, werkelijk ik had mijn stal -kloffie aan, mijn haar zat in de ontplofte krullenstand, inclusief hier en daar een strootje of stukje zaagsel, en uiteraard geen make up! Gelukkig had ik in de auto mijn Cherry Labello liggen die maakte dat ik er tenminste op één plekje toch nog verzorgt uit zag maar anders.... Maar ja, ik had Chris gevraagd 'kan ik zo mee?', die zei dat het akkoord was dus wie ben ik dan om mijn man tegen te spreken, dat doe ik immers nooit J hihi. Na de ijskoffie naar huis paardjes eten gegeven en al het andere vee, daarna zelf gegeten en als ik eerlijk ben, ik zou niet meer weten wat! Maakt niemand natuurlijk ook iets uit.... En mij nog minder!

Zondag stonden er twee feestjes gepland maar ik kon er maar één opbrengen. Dus na het kampioensfeest (een heel gezellig samenzijn) in Esbeek was het al snel vijf uur, te laat om nog door te rijden. In plaats daarvan daarna spontaan even een hapje gegeten met de familie Kuintjes en dat zijn de momenten waar het om gaat (bij mij dan)!

Fijne avond.