Harige zaterdag

14-10-2017

En de zaterdag is weer voorbij. Hoewel ik me een beetje had ingesteld om dit weekend dressuur te gaan kijken bij de Kroo Ruitersport (It's all dressage) ben ik toch maar thuis gebleven. Hadden we maar gewoon een helikopter... dan zou ik gewoon over heen kunnen zonder 2 a 2.5 uur in de auto te moeten zitten. Ik ga gewoon een doneeractie starten! Zou iemand daar in trappen? Kan natuurlijk ook gewoon een bedrijf starten, zullen toch wel meer mensen snel van A naar B willen? Alleen hoe komen we snel aan een vliegbrevet... Volgens mij is nu hoe ouder hoe gekker aan bod, maar ja de uitdrukkingen ; Dare to dream, en love it do it enz. komen natuurlijk ook niet zomaar ergens vandaan. Ach ja, we dromen maar lekker verder.... En wellicht in die droom is er gewoon iemand die mij even naar Exloo vliegt... Dat is ook al zover weg en wordt ook alweer gezellig denk ik... Hmmm iets om over na te denken.

Maar goed, de dag is goed verlopen. Ik voelde me redelijk goed op de "gebruikelijke" mankementjes na dan. Hoofdpijn (steken achter rechter oog) en misselijk. Maar dit alles is na inname morfine en paracetamol onderdrukt, dus.... Niet zeuren en door!

Vandaag eerst een nieuwe tondeuse gekocht. Ik had een best wel oude, wel een goede maar met snoer. Dus nu een nieuwe van Sectolin Pro en echt ik ben heel blij met dit apparaatje. Vooral voor die kleine monsters is het heel gemakkelijk. Die hebben zo'n dunne kleine beentjes en snoetjes of en ieniemienie oortjes... Dus je snapt het, heel fijn! Ik was zelfs zo enthousiast dat ik besloot (in een vlaag van verstandsverbijstering) dat ik Bas (de D pony) ook maar van haar dikke vacht te ontdoen. Maar na twee voorvoeten stortte ik helemaal in... Waarom deed ik dat dan ook. Dus Bas staat op stal, gewoon voor "lul". Twee benen, en omdat ze stond te zweten (het is hier nu nog 20 C terwijl het 20.10 uur is) besloot ik om met de tondeuse (ja, die is echt fijn) ook nog maar een stuk van haar hals en borst en flanken te doen.... Arm beest.... Gelukkig geen spiegels op stal (haha). Verder heb ik me lekker laten verwennen bij Angels of Beauty, dat klinkt echt heel fout, oeps. Maar het was gewoon een verbetering voor mijn gezicht dus. Marcha bedankt! Ook heb ik geen middagdutje gedaan omdat ik nu toch echt wel zeker een nacht wil slapen, moet er niet aan denken dat ik weer duimen moet liggen gaan draaien. Laat ik die nou net nog niet geprobeerd hebben!! Idee, is geboren!

Vandaag zijn mijn oom en tante op bezoek. En zoals ik eerder al vermelde dat ieder huisje zijn kruisje heeft, hebben zij dus ook een "kruisje". In dit geval is dat beginnende alzheimer. En voor diegene die dat hebben en hun naasten kan ik maar één ding zeggen. Verschrikkelijk! Als ik kijk wat ik allemaal nog doe, alleen en met Chris en de rest van de familie. Ik kan ondernemen, van dingen afscheid nemen, beslissingen maken maar de mensen die hier mee geconfronteerd worden... echt heel naar. Het is volgens mij voor de partners nog erger als voor de mensen zelf. Zij weten niets van de momenten waarop ze het zelf niet meer weten en kunnen echt totaal anders zijn. Dus diegene waar je altijd ziels veel van hebt gehouden (en nog doet) kan totaal anders uit de hoek komen. En dit gewoon de hele dag, want wat moet je, je gaat door totdat het echt niet meer gaat en het bijvoorbeeld een gevaar gaat opleveren voor de persoon zelf (denk aan weglopen etc.). Dit moet zoveel pijn doen voor alle familieleden. Ik hoop dat er nog heel veel goede momenten zullen zijn, zoals vandaag hebben we een heerlijk tijd gehad laten we hopen dat dit zo lang mogelijk zo blijft.

Spreuk van de Happy Days kalender; Het paradijs is waar ik ben.. (Voltaire 1694-1778) en daar heb ik dus nu even geen mening bij, fijne avond allemaal!