Heerlijke dag

10-10-2017

En het is alweer dinsdag...Vandaag gaan we naar mijn zus. Zij en haar gezin wonen helaas best ver weg. En door alles wat anders is als voorheen zijn we nog niet eens in hun nieuwe huis geweest. En dat terwijl ze vanaf 1 mei de sleutel hebben... slecht voelde dat. Dus nu zijn we onderweg, een dagje heen en weer. En zoals gebruikelijk zijn we later vertrokken dan ik in eerste instantie wilde. Maar door wederom een gebroken nacht en een enorme pijn achter mijn linker oog is het een uurtje later geworden. Maar we zijn onderweg... eindelijk! Ben heel benieuwd hoe het allemaal is geworden want ze hebben al heel veel verbouw, want hoewel we er nog niet geweest waren blijf ik natuurlijk wel op de hoogte met foto´s en apps! Vroeger waren mijn zus en ik helemaal niet close. Allereerst was daar 3 jaar verschil en mijn zus zat altijd met haar sport en toen we kleiner waren ging ze altijd om met ons buurmeisje. Ik was ook niet het leukste zusje denk ik. Helaas weet ik echt van vroeger niet heel veel meer, met sommige verhalen komt het dan wel boven. Ik was altijd bij de paarden. En pikte vaak van mijn zus op latere leeftijd kleding. En als je dan bij de paarden bent hou je het niet altijd schoon om over de lucht nog maar te zwijgen. Ik weet nog dat ik het dan gewoon weer terug in de kast legde, en echt dacht dat ze er niet achter zou komen.... Niet zo slim uiteraard. En dan oeh als ze het kledingstuk aan wilde .... OEPS... Maar dat is een mindere herinnering, er zijn ook echt hele leuke de wintersporten die ik al eerder in mijn `biografie` heb genoemd. En toe we nog een heel stuk jonger waren fungeerde ze als mijn paardje. Inclusief zadel (hoofdkussen riem met gaten en in die riem kledinghanger van de stomerij als beugels want die kon ik buigen en in de gaten riem steken) en als teugels meestal de ceintuur van mijn badjas. Werkelijk als dat op beeldmateriaal zou staan.... Het zou hoog op de lijst bij bv een dumpert.nl of YouTube rariteiten komen te staan. Maar zoals eerder vermeld hoe ouder we werden hoe hechter de band. En nu, pfff, zou niet weten wat ik zonder zou moeten. Niet alleen onze medische encyclopedie maar ook gewoon steun en toeverlaat. Dus wat zijn wij blij met alle soorten van communicatie die er tegenwoordig is.

En over communicatie gesproken.... Even lekker "het oude vrouwtje" uithangen.... Ik kan mijzelf zo goed herinneren hoeveel veranderingen ikzelf (en uiteraard alle leeftijdgenoten) al mee heb gemaakt. Mijn oma en overgroot oma die hebben zelfs nóg meer meegemaakt. Dingen die voor ons en vooral voor de jeugd zo normaal zijn waren een eeuw geleden nog helemaal niet in beeld. Ik weet nog dat wij een enorme kast van een TV hadden, gelukkig wel gelijk in kleur, en dan de eerste spel computer op de tv de Atari GEWELDIG tennis met de blokjes dat hebben we echt super vaak gedaan. Verder de walkman en later de discman. De komst van de mobiele telefoon. Mijn vader had een liftinstallatiebureau en had daarvoor de nieuwste technologieën nodig. Dit begon met een semafoon, dan konden we hem oppiepen als een storing was. Toen de mobiele telefoon, echt een enorme koffer met grote handtelefoon erop aan een draadje en vervolgens bijna ieder type dat daarop volgde. En destijds snapte mijn vader alles echt gelijk. Echter nu als hij een nieuwe telefoon krijgt... man, man het duurt bijna een jaar voordat hij het door heeft... Dit voorspelt dus al wat er gebeurd als we ouder worden.. hihi... Maar goed verder de veranderingen van de fietsen brommers, auto's verwarmingen. Eigenlijk al zoveel! Als je 20 jaar geleden bedacht dat een auto automatisch afremt en corrigeert wanneer je over de lijnen gaat.... Je zou voor gek verklaard worden..

Inmiddels zijn we al een tijdje bij mijn zus, heerlijk is het! En wat een schitterend huis en wat een mooi uitzicht! Heel anders dan bij ons in Limburg waar veel bos is en natuurparken. En hier polder, polder en nog eens polder. Overal bijna vrij uitzicht, schitterend! En as we speak komen er op zo'n 100 meter koeien voorbij die naar de stal gaan een stuk verderop! Echt gaaf! Hoewel mijn zus zoiets heeft dat ze iets wil doen, heb ik alleen zoiets van rust lekker genieten van het niets doen en van elkaar, en deze keer krijg ik gelijk (tot nu toe dan). Vanavond gaan we op tijd naar huis omdat er morgen weer een spannend dagje op de kalender staan.