Hoop, geloof en liefde...

31-01-2018

Drie essentiële zaken voor geluk in dit leven zijn, iets te doen te hebben, iets om van te houden, en iets om voor te hopen.

Iets te doen, hmmm dat zou ik toch wel weer willen. Maar hoe kun je iets doen als je vooraf niet weet hoe je je voelt? Moet ik me eroverheen zetten? Eraan toegeven? Ik weet het even niet meer.. In het begin van mijn ziekte hoorde ik overal om me heen, spaar je krachten je zult ze nog hard zat nodig hebben of geef toe aan je moeheid je lichaam is aan het vechten... Maar nu, is het juist het rusten wat maakt dat ik besef dat ik "ziek" ben. Ik heb geen puf meer en volgens mij alleen maar omdat ik toegeef aan de vermoeidheid. En ik wil daar echt verandering in brengen, dus ga ik (proberen, maar dan ook echt hard proberen J) iedere dag langer op te zijn en meer te bewegen. Ik weet onderhand niet meer wat goed is en slecht. Toen de oncoloog vanmiddag belde en ik aangaf dat ik het gevoel had dat ik mijn lichaam niet kon vertrouwen en dat het me in de steek liet, gaf hij aan dat mijn lichaam juist nu mij absoluut niet in de steek liet. Tja, dat is dan ook wel weer zo maar ik heb genoeg tegenslagen gehad en ik heb er gewoon even geen zin in. Ik wil gewoon weer een keer een dag "normaal" zijn. Ik ben echt wel positief maar ik bevind me nu weer in zo'n fase van frustratie en boosheid gemengd met een vleugje angst en geloof me dat is een zwaar giftige combinatie!

Iets om van te houden. Dat heb ik absoluut, ik ben zelfs zo gezegend dat ik heel veel heb om van te houden. Mijn mannetje (allesie), mijn familie, mijn diertjes, vrienden, kennissen en uiteraard gewoon eigenlijk ieder moment van de dag! Tjesus, ik lijk wel zo'n positiviteitsgoeroe terwijl ik op dit moment eigenlijk niets liever wil dan keihard overal tegenaan schoppen en vloeken..... Helpt dat? Nope, maar ik denk wel dat het oplucht... of toch niet.... Weet je wat, ik ga het niet eens proberen...

Iets om voor te hopen. En ja, ook daar een dikke absoluut. Ik geloof en hoop voor alles het beste. Ik hoop op nog een lange tijd hier te mogen zijn, maar niemand maar dan ook echt niemand heeft die garantie of zekerheid. Al heb je al het geld van de wereld, heb je honderdduizenden volgers op je account, het mooiste lichaam wat je maar kan bedenken, het slimste brein wat er is.... En ga zo maar door, het leven is gegeven en je kunt zelf kiezen (ja echt) welke kant je op gaat maar gezondheid is niet te koop! Of dat overal en in iedere situatie geldt dat je gezondheid niet kunt kopen kan en durf ik niet hardop te zeggen, maar aan het einde van bepaalde ziektes is dit zeker zo! Voor mij en volgens mij is hoop zeker een belangrijk ingrediënt op een betere kwaliteit van leven.

Over tot de orde van de dag, wat een enorm kl#t* weer hier in Heythuysen vandaag. Ik heb een goede nacht gehad vannacht dus om half negen opgestaan om te gaan eten (Chris had vroege dienst en vaders had gevoerd) daarna op het gemakje aangekleed. Vanmorgen stormde het redelijk hard maar was het gelukkig wel droog. Dus de paardjes om half elf naar buiten gedaan mam en Elly hebben de stallen gedaan want ik kreeg bezoek van Yvon mijn "oude" collega, een paar heerlijke uurtjes gehad. Toen Yvon wegging hebben we de paarden binnen gehaald want het zag er buiten meer dan dreigend uit. En toen de paarden net binnen stonden begon het te hozen en zo is het de hele dag doorgegaan... Het ei-kuikentje heeft het niet overleefd, in mijn ogen heb ik het gewoon echt vermoord en daar voel ik me heel schuldig over. Chris geeft aan als het gezond was geweest had het zelf uit het ei gekomen, Kuikentjes zijn gewoon heel fragiel... Maar toch, deze woorden troosten mijn gedachten niet ik voel me echt schuldig en pel nooit meer een ei open. Mc Chicken Little doet het goed het probeert al wat te pikken samen met zijn moeder en piekt nog steeds driftig als moeders een hapje gaat eten. Ik zeg die heeft karakter J.

Ik lees meestal het stukje terug als ik het getypt heb en vandaag dus ook. Ik moet zeggen het is wat onsamenhangend... ik zit gewoon beetje in een dipje denk ik... twijfel en ben in de war....komt wel goed denk ik...

Fijne avond.