Huishouden van Jan Steen.....soort van dan

22-07-2020
Waarom zou je je druk maken over doodgaan als je ook kunt focussen op nu alles uit je dag en uit je leven halen? Leef!


Aldus VoorPositiviteit.nl op Twitter. Wel eentje van gisteravond maar ik vond hem toepasselijk, een schop onder mijn hol gevende, daadkrachtige quote, vandaar!


Vandaag woensdag 22 juli alweer. Een mooie dag hier in Heytse met een aangename temperatuur. Niet broeierig warm maar gewoon lekker met af en toe een afkoeling zorgende wolk, mooi toch!? Afgelopen week een week waarin in de gebruikelijke kwaaltjes heb dus laat ik me daar vooral niet op focussen. En dat probeer ik ook, vind ik zelf, heel dapper. Echter als je leuke afspraken niet kunt doen omdat je moe bent en die irritante hoofdpijn hebt, dan mag ik er best even over klagen 🤣. Zo ging de 2e puppycursus met Max niet door en hadden we zondag gezellig bezoek en belande ik in bed... wel met buikpijn dus hé gelukkig toch nog een gevarieerd programma 😉. 


Verder breng ik de dagen ook door zoals gebruikelijk. Diertjes, stalletjes, eten (!) en zelf ook weer naar de sportschool. Het is dus niet alleen maar kommer en kwel! Op de sportschool is het gelukkig rustig en het programma van de e-gym wat ik doe is zelfs een privé aangelegenheid. Daarbij zijn handschoentjes verplicht. Er staat een pak met van die disposables. Voor ik begin fiets ik altijd een 15 minuten. Deze zijn nu van de benedenverdieping naar de eerste gebracht, een machtige verdieping, voor de 1.5 meter maatregel. Dus zat ik gisteren front row een kwartier mensen te observeren. En wat een enorm contrast aan mensen. Het kwartier was zo voorbij! Zo was er een 'mooi-boy' zongebruind of zonnebank of spray-tan die alles via de spiegel deed. Waarbij ik me dan heimelijk afvroeg of hij zichzelf bewonderde of daadwerkelijk keek of hij alles correct deed uitvoeren? Bijna had ik het gevraagd toen ik naar beneden liep. Toen bedacht ik me echter dat ik mijn haar niet had gedaan, een aardbei rood hoofd had en waarschijnlijk na dat ene kwartiertje ook een glinsterende zweetsnor... gelukkig bedacht ik me dat net op tijd.... Ook heb ik vol bewondering naar een, ik schat, 70 jarige man zitten kijken die echt gewoon een zeer goed ontwikkeld lichaam nog had en moeiteloos deed bankdrukken met grote schijven eraan. Was er ook een vrouwtje wat ook aan de e-gym bezig was, met de plastic wegwerp handschoentjes, waar ik eigenlijk net dus mee begon...die na haar laatste oefening bij het uittrekken echt een kopje water uit diezelfde handschoentjes toverde, dat vond ik niet zo'n smakelijk gezicht. Maar ik weet uit ervaring (op stal) dat je er na 2 tellen al in weg drijft ik ben dan ook blij met mijn hardloop handschoenen 😉. Verder natuurlijk nog een paar anderen maar ik had het in die 15 druk genoeg met die 3. En laten we wel wezen ik denk dat iedereen kijkt naar anderen niet om te veroordelen maar ach wat moet je anders doen als je fietst en er geen omgeving is waar je naar kunt kijken 😉. Moraal van dit verhaal, Uhm.... Ik heb gesport denk ik.


Vanmiddag nog met mijn moeder gegierd van het lachen in het zwembad. We waren aan het dobber/zwemmen (oftewel hangen en blijven drijven op een drijfstaaf (geen idee hoe die dingen heten?)) toen mijn moeder een auto de oprit op zag rijden. Aangezien wij beide niet echt een beach body hebben, verre van zelfs, doken we achter een luchtbed en gluurden we door een gaatje van het luchtbed en het zwembad. Het slaat helemaal nergens op want diegene die er was kwam medicijnen brengen en keek niet op of om wij fluisteren hevig naar elkaar wat we zagen en dat we vooral niet moesten praten en stil moesten blijven hangen. Toen diegene weer terug liep naar de auto kwamen wij langzaam achter het luchtbed tevoorschijn. Maar toen kwam diegene nog een keer terug, hierop doken wij proestend weer achter het luchtbed. Wederom helemaal voor niets maar ach het voelde zo spannend en daardoor grappig dat ik het gewoon even kwijt wilde denk ik 🤣. 


Verder vandaag, in dat verre van beach body zijnde lichaam, op de ladder geklommen (met slippers en mijn bikini) om een viertal zwaluwtjes terug in het nest te zetten. Helaas lagen er 2 uur later weer 3 beneden en zit ik nu al een kwartier te observeren op stal of er iemand komt voeren.....helaas is dit niet zo.... Chris kwam net kijken waar ik bleef en heeft ze nu in een bak met hooi op het plafond van de zadelkamer gezet in de hoop dat daar wel iemand komt voeren...##zosneu.


Vanavond toen ik Kaat aan het longeren was hoorde ik mijn kippetjes helemaal uit hun dak gaan. Een korte blik op het hok leerde mij dat ik een geel vachtje in het kippenhok zag springen... Shit, Max was weer op kippenjacht... ik heel snel, voor zover als dat gaat met wispelturige Kaat, naar stal gelopen waar mijn moeder gelukkig al achter Max aan zat. Chris kwam niets vermoedend de stal uitgelopen en ik... had weer een reden om boos te zijn... 1 haantje ben ik nog kwijt de rest is gelukkig terug in het hok en het kuiken waarvan ik dacht dat Max hem of haar op had.... Die kwam gelukkig opeens uit het andere kippenhok tevoorschijn! En Max? Die heeft daarna aan een touwtje gelegen.... Hij snapt ook echt niet waarom die piepbeestjes niet met hem willen spelen!


Zojuist nog even hetzelfde kuiken terug geplaatst op de eerste verdieping van het hok waardoor ik mijn laatste ding wel heb gedaan vandaag vermoed ik zo. Dus blog plaatsen en lekker even relaxen in bad!


Fijne avond