K*tdag.....

10-04-2018

Een lange lachbui en een lange nachtrust zijn de beste medicijnen voor wat dan ook.

En zo was het vandaag. Vannacht heerlijk geslapen en vanochtend nog wat televisie liggen kijken. Immers vanavond moet ik langer actief zijn omdat de dierenarts komt voor Kaatje. De verdere dag heb ik mijn hoofd gebroken met mijn oom en telefoontjes gepleegd om te kijken hoe en wat de situatie is, voor mij op dit moment. Kortom blijven we op dit moment gewoon bij ons standpunt en we zien wel hoe het verder gaat. De compassie is verdwenen in ieder geval.

Na het eten kwam Kim al om te helpen, in verband met mijn ziekte mag ik niet helpen of zelfs aanwezig zijn in een ruimte waar straling is. Dus moesten er hulp troepen worden ingeschakeld, dit in de vorm van Kim en Denise en Fonny. Alleen mochten er geen kinderen (sorry Denise) bij de straling zijn onder de achttien dus moest moeders (die vroeger als de dood was voor paarden en nu toch al héél veel doet) helpen. Dus na de verdoving eerst Kaat gescand om te kijken of het schaambeen geheeld is. En inderdaad het schaambeen is geheeld, echter niet goed er zijn te veel oneffenheden waardoor Kaatje onstabiel is in haar bekken door pijnscheuten vanuit dat bot en de daar zittende ligamenten, pezen en spieren. Het zal dus helaas nooit een rijpaard worden.... Shit... Ook dat kan er nu nog wel bij. Maar gelukkig kan ze wel veulens krijgen zonder enige problemen (mits de 'natuur' het toelaat) dus hoop ik dat ik haar daarvoor kan inzetten. Daarna nog foto's gemaakt om te zien of ze nergens een chip of dergelijk heeft. Dit was gelukkig allemaal oké. Dus al met al een zwaar dagje...

Dadelijk Lucky behandelen tegen leverbot en ontsteking de bloeduitslagen wezen dat uit... Dus ook niet zo mooi. Als veulen heeft hij leverbot gehad (komt normaal voor bij schapen) en hebben wij hem daarvan gered (dit verhaal volgt echt nog een keer 😊). Ik laat het voor vandaag hierbij. We (Kim, Denise en ik zitten nu op stal) lekker gezellig in onze telefoons en ik op mijn laptopje in het stro en hooi maar de dierenarts komt net binnen dus we moeten weer aan de slag!

Fijne avond.