Kerstboom.. sorry iets te vroeg.. wel gezellig

04-12-2017

Een gelukkig leven bestaat niet uit tripjes naar het buitenland en leuke vakanties, maar uit kleine kluitjes viooltjes opgemerkt langs de kant van de weg.

Nou, die uitjes die gaan er bij mij wel in hoor. Ik ben net terug van vier dagen Roosendaal en dat was heerlijk. Sterker nog.... What's next? Maar alle gekheid op een stokje (wel een dikke anders breek 'ie, flauw hè), het gaat volgens mij over hetzelfde als wat ik iedere keer probeer kenbaar te maken, geniet en waardeer de kleine dingen. Maar daar waren we al mee bezig. Dus keep up the good work.

Vannacht een redelijke nacht gehad. Om half twee sliep ik ongeveer, en om 6 uur werd ik wakker (Chris was weggegaan) even liggen kijken op de telefoon en weer geslapen tot kwart over acht. Ik ben veel bezig met Annette en Suzanne en Ilse, ik weet niet goed hoe ik het een plekje moet geven. Ik wil iets doen maar kan niets doen.. Maar goed eruit gegaan en toen de paardjes en de rest van de dieren gaan voeren. Kaatje heeft voor de verandering haar voerbak weer gesloopt (volgens mij is dit voerbak nummer 4, ze wil volgens mij gewoon een vaste... mutspaard). En Bas heeft door dat Kaatje brok erbij krijgt en zij maar een handje dus die blijven niet meer bij hun eigen voerbak staan en moeten dus vast staan tijdens het eten, wat natuurlijk door beide dames als zwaar irritant wordt ervaren. Toen naar stal van de kleintjes, en waar de kippen en Tom en Poes zitten. De kippen sliepen nog dus die zaten op stok, paardjes waren heel blij (Ja, eten!), alsof die nog honger kunnen hebben.... En Tom en Poes waren zowaar nog blijer, je breekt gewoon echt je nek over die twee als je niet uitkijkt. Dus hoe lief de kleintjes ook stonden te hinniken... Eerst voor de katten gezorgd, want ik zie het echt al helemaal voor me dat ik daar mijn nek over breek. En als het mijn nek niet is dan is het wel een ander bot in mijn lichaam. Dus katten aan het voer gezet, paardjes gedaan, toen Teigertje en Knorretje, die moord en brand schreeuwden.. voor het geval je ze zou vergeten, dekken ze zich op deze manier in. En als laatste de kippen, waarbij er een muis uit de voer ton sprong over mijn hand, dus je begrijpt... krijsen... nu ikke dan. Suka stond direct paraat maar was niet slim genoeg en bleef gefixeerd in een hoekje staren, terwijl de muis boven haar in de hoek zijn middelvinger opstak!

Het is weer bijna zover, kerst! Yeah, altijd gezellig met al die lampjes en kerstglitters. Ik heb het een hele tijd een naar iets gevonden omdat mijn moeder toen een hersenbloeding en een hartaanval heeft gehad. Maar ik moet zeggen, ik vind het toch weer leuk! Dus hoewel Sinterklaas nog steeds druk aan het bijbeunen is zijn wij begonnen met het huis te verbouwen voor de hogere sferen, te weten kerst. We zetten meestal twee bomen, één grote in de huiskamer en eentje in de hal. Deze laatst genoemde nam ik voor mijn rekening samen met Denise, die speciaal was gekomen om hem op te tuigen. Dus daar waren we best wel snel mee klaar. Chris echter heeft zich ontfermt over de boom in de huiskamer en laat dat nu echt een ander verhaal zijn. Het is namelijk een grote prefab boom. Eentje waarbij de takken er in gestoken dienen te worden. Dit gaat op kleur, echter de kleuren van sommige takken zijn verdwenen. Dus Chris heeft redelijk zwetend een puzzel van drie meter zestig in elkaar geflanst. Niet echt mijn idee van relaxed werk... Normaal wel, maar nu besloot ik na het eten de boom op te gaan zetten... En dan zitten er niet echt heel veel uren meer in de dag. Dus op dit moment (kwart over acht) nog steeds niet klaar. Maar het vordert gestaag, lampjes zitten al en de ballen gaan we er nu in knallen.

Dus ik ga helpen, de kamer is namelijk echt één grote chaos, en daar kan ik niet zo heel goed tegen...

Fijne avond