Mallorca.....

02-05-2019

After a while, just staying alive becomes a fulltime job. No wonder we need vacation..

Donderdagochtend 2 mei alweer. Locatie: Playa de Muro (Spanje). Tijdstip: 05:32 AM. Gemoedstoestand: Redelijk. Wát... redelijk? Je bent op vakantie! Yes, I know maar ik heb blijkbaar issues die verder gaan dan de landsgrens. Oké, we kunnen het ook anders bekijken, want het gaat niet slecht!

Na dinsdag de hele dag echt enorme hoofdpijn te hebben gehad kwam de woensdagochtend als een ochtend zonder deze hoofdpijn, gelukkig dat is in ieder geval een goed begin. De nachten zijn nog steeds drama dus daar laten we het maar bij. En ik moet zeggen hoewel het voor mijn doen 'vroeg' was, lukte alles in een redelijk tempo en eigenlijk ook met gemak. Niets op aan te merken dus. En dan komt dat moment dat je 'echt' weg gaat en dus afscheid moet nemen van je ouders en je beestenboel. Tja, dat is altijd wel een dingetje. Suka, lijkt echt te snappen dat je weggaat en blijft angstvallig dichtbij je in de buurt. Dit maakt het altijd wat moeilijk. Mijn moeder doet in principe hetzelfde en loopt in haar pyjama heen en weer van het ene naar het andere huis 😊. Na knuffels en mijn kruisje iedereen dan nog een laatste knuffel gegeven en off we go.

Op Eindhoven Airport aangekomen zijn we, na alles te hebben ingecheckt, boven lekker wat gaan drinken. De vrouwen kozen voor carrotcake en de mannen gingen voor de appelflap. Iedereen had volgens mij een andere vorm van koffie. Ik was voor de ijskoffie gegaan en die smaakte heerlijk. Na een tweede drankje was het alweer tijd om te gaan boarden. Ik vind het altijd frappant hoe snel iedereen van een grote mensenmassa op een hoop zichzelf verplaatst naar een aangewezen plaats in het vliegtuig. Dit ging gewoon echt in een tijdsbestek van ongeveer 15 á 20 minuten. En hoppa daar reden we al taxiënd naar de startbaan.

Na een rustige en redelijk snelle (me dunkt met een snelheid van zo'n 850 km/h) vlucht weer veilig aan de grond in het zonnige Mallorca. En dan haal ik altijd even opgelucht adem, want dat vliegen blijf ik toch altijd wel een dingetje vinden. Dus na alles te hebben verzameld konden we op de huurauto af. Tja, en daar ging het eventjes wat minder voorspoedig...

Maandag had ik alle documenten uitgedraaid en gecontroleerd. Toen kwam ik erachter dat diegene die bestuurder was ook diegene moest zijn met de creditcard. Gezien Chris altijd rijd had ik hem als bestuurder neer gezet. Echter die heeft geen creditcard... Dus maandag ik dat snel aangepast via de RyanAir app. Pfieuw, dacht ik toen nog net op tijd gezien. Echter stond ik daar aan de balie en daar stond één of andere Mimi (echte naam) die gewoon zei dat het niet klopte. Ze kon er niets aan doen, zag niets staan en wilde niet naar links of naar rechts. Niet naar voor of naar achteren kortom ik vond het direct echt een enorme trut! En dat vind ik echt niet zo snel, neem dat maar van mij aan. Ze stuurde ons naar boven 2e verdieping van het vliegveld waar RyanAir een kantoor had. Daar stond ik voor de balie mijn verhaal te doen en die mevrouw (geen naamkaartje 😊) die luisterde kort. Hoorde het woord auto en internet en schoof niet geheel onvriendelijk maar wel een beetje apatisch een klein briefje (echt van 3 cm bij 5 cm) onder haar loketje door met een telefoonnummer. Met haar vriendelijk opgeplakte lach deelde ze ons mede dat we daarnaar toe konden bellen. Pfff, ik heb al niet veel geduld en kan tegenwoordig ook niet echt veel hebben (dit geef ik even eerlijk toe 😊) dus ik was niet echt blij. Maar goed, ik het nummer gebeld waarna ik een hele aardige jongeman aan de telefoon kreeg. En deze medewerker van RyanAir was echt klantgericht! Hij luisterde naar mijn verhaal (na 2 minuten in het Engels gingen we over in het Nederlands...ook best fijn) hij zag mijn aanpassing wel in het systeem en ging kijken of hij de balie te pakken kreeg. Dit bleek niet het geval. De betreffende car-rental was telefonisch niet bereikbaar. Hierop vroeg hij of we naar de balie wilden gaan en de telefoon aan de medewerkster wilden geven. Gezien mijn energie op was, is ome Jac met Chris naar beneden gegaan met mijn telefoon en de RyanAir medewerker. Ik weet dus niet precies hoe het daar ging maar hoorde wel dat Mimi het er niet te best vanaf bracht ook niet bij de mannen. Een andere medewerker heeft het tenslotte ook afgehandeld allemaal wat soepel ging. Sterker nog, achteraf gezien was het helemaal niet nodig geweest al die heisa want als je de volledige verzekering betaald maakte dit hele verhaal van bestuurder en creditcardhouder geen zak uit!

Afijn, de vertraging die we hadden opgelopen hierdoor was slechts beperkt tot hooguit een uur. En terwijl de mannen heen en weer pendeleden van de 2e verdieping waar wij wat zaten te drinken. Om precies te zijn kwam Chris eerst, paspoort halen ome Jac. Toen de boekingspapieren en nog een keer zijn eigen paspoort... Dronken en aten wij wat omdat ik eng in mijn hoofd werd omdat ik nog niet geluncht had... Dus rond kwart over 4 gingen we op weg naar de huurauto. Een Nissan Qashqai. Na een heel gepuzzel zat alles erin. Tante Tien en ik zaten werkelijk als sardientjes in de auto maar het was 3 kwartier rijden dus dat ging best. Voornaamste was alles zat in de auto... nou ja bijna alles want ik ben mijn hoed in het vliegtuig verloren ☹.... En wij konden op weg naar het hotel.

Ik was daar best een beetje bang voor (het hotel) omdat ik natuurlijk via Vakantiedeals had geboekt. Normaal kies je op sterren en weloverwogen locaties maar nu had ik gewoon zitten gokken op deze site. Waarbij ik eerlijk gezegd nergens op lette behalve de prijs.... 'Dat kan toch niet voor die prijs naar zo'n plaatje van een foto!' Enter... Shit, ik heb geboekt...

Maar nu in de hotelkamer zittende moet ik zeggen. Het is een prima hotel. Mooie ruime (zeer ruim) en schone kamer. Waarvan ik wel vind dat het muf ruikt, Chris vind dit echter niet. Maar, vandaag ga ik geurbuiltjes halen en een huisparfummetje dan is dat 'probleem' ook weer getackeld! Wat ik trouwens wel grappig (eigenlijk ook weer niet) vind zijn de dekens die op de bedden liggen. Ja, echt geen schrijffout... op het bed (twee losse tegen elkaar aan...echt vakantie dus 😊) liggen echt dekens! Maar na deze nacht moet ik eerlijk toegeven... niets mis mee.

Goed het is nu half acht, inmiddels heb ik een spelletje op de telefoon gespeeld, ben ik 2 x wezen plassen en heb ik nog even naar buiten staan te turen, en ga ik maar even lekker douchen. Chris slaapt nog dus ik probeer wel stil te zijn. Hij was gisterenmiddag begonnen met hoofdpijn en heeft na het eten, zijn eten aan de vissen gedoneerd in de vijver voor het hotel (overgegeven). Vannacht wa hij nog steeds niet lekker.... Ik hoop dus dat hij zich dadelijk beter voelt..

Ik ga er proberen wat moois van te maken!

Fijne dag. 

PS voor diegene die foto's kijken leuk vindt: https://www.polarsteps.com/MariskavanderMeer5/1638452-weekje-mallorca?s=f25256f3-e374-417c-bf99-6c7ca72ed3a3