Moederdag....

14-05-2018

Het belang van een gelukkig leven kan niet te veel benadrukt worden. Denk dat iedere dag van onschatbare waarde is. Als je dan een reeks van die dagen neemt en ze combineert, krijg je een jaar. Al die jaren samen worden een leven - een leven van liefde, geluk, eer, hoop en dromen.

Zo daar zijn we weer na even een korte verplichte mentale break. Ik zal jullie er niet teveel mee moeien maar het zit gewoon even allemaal niet zo lekker. Stel je voor maat 40 te hebben, jezelf in een maatje 38 skinny net gewassen spijkerbroek hijsen en vervolgens uit eten gaan en 5 gangen vol te gaan! Dat voel je, welnu zoiets voelde ik maar dan in mijn hoofd... Teveel shit en daarbij ook nog een paar keer een migraine aanval gevolgd door vannacht een flinke portie diarree. Ja echt, die heb ik denk al bijna een krappe maand (tijdzones spelen geen rol in mijn leven naar het lijkt) niet gehad dus was het weer even aanpassen voor mijn lichaam. Maar goed, vandaag is het Moederdag dus moet ik wel iets doen om 'ons mam', mijn moeder, mijn steun en toeverlaat, mijn beste vriendin en diegene die ik trap als ik het even niet zie zitten (...foei!) eens in het zonnetje te zetten. Dus ik vanmorgen na het voeren mijn kantoortje in en even creatief zitten zijn. Ik bedacht het onderwerp handen, de handen van een moeder (surrogaatmoeder, pleegmoeder, bonusmoeder, dierenmoeder) zijn een groot onderdeel van wie we zijn geworden. Vandaar ik uit de voorraadkast een flacon Dettol handzeep pakte en deze van de betreffende stickers ontdeed. Vervolgens heb ik een beetje zitten fröbelen met foto's en bling bling (daar houdt ze zo van) en zie foto voor het resultaat. Dus hier zat ik vanmorgen als 44 jarige, als een klein kind, een kadootje voor Moederdag te maken, mij is namelijk altijd ingefluisterd dat dát de mooiste kadootjes waren.

De Handen...

Zij die me dragen....

Zij die me voeden....

Zij die me troosten...

Zij die hielpen aankleden...

Zij die me leiden naar het schoolplein...

Zij die me feliciteerden....

Zij die me rond zwierden...

De handen van mijn moeder....

Die moeten toch ook gewoon schoon J (smiley).....

Dus een kadootje met een knipoog gewoon om te laten weten dat ik mijn moeder geweldig vind. Tja, ook die dag denk ik dan vaak aan diegene die hun moeder moeten missen en hoe bevoorrecht ik ben om ze zo dichtbij me te hebben. Mijn moeder is een beetje gek, op bruiloften en feestjes staat ze op haar manier te 'housen' door met haar armen te boxen. Als ze in haar element is maakt ze de stomste grapjes. Ze kan ongelofelijk chaotisch zijn maar god wat hou ik van haar... gewoon juist door wie ze is om alles!! Ook bof ik met mijn schoon (bonus) moeder Elly dus die ook een kaartje en dan hebben we nog surrogaat moeder Tineke die ook veel voor mij (ons) betekend. Kortom, dit blog ode aan de moeder in welke vorm dan ook!

En wat is het dan toch overheerlijk als jezelf van je lieve 'surrogaat' kind een schitterende orchidee krijgt, geloof me dat geeft je vleugels (nee niet van de Red bull of Always maar gewoon innerlijk een fantastisch gevoel) en in de avond nog visite van 'ons' hard werkende andere kind ik zeg mijn Moederdag kan niet meer stuk!

Fijne avond.