Mooie dag...

19-10-2017

Donderdag is al weer bijna voorbij. De dag dat het hier buiten in Heythuysen gewoon 23 C op de barometer is, de dag dat Fonny jarig is, de dag dat Denise oorbellen heeft, de dag dat Tom en Poes hier twee dagen zijn, de dag dat Poes heel sociaal is en gek is op (jawel het bestaat) kattenpudding, de dag dat Tom hier niets van wil weten maar ook de dag dat eindelijk de mug in de slaapkamer is vermoord. Een gruwelijke moord zeg maar, met veel bloed (waarschijnlijk van mij) en veel agressie als je de moord in een catagorie zou moeten zetten zou het passen in sluipmoord. Voor de mug was het onverwacht maar voor mij niet het wassKort snel en de mug is met een voorwerp (de welbekende vliegenklapper) doodgemept. Het allerergste is... het voelde goed! Deze mug (waarschijnlijk door mij te prikken en daardoor extra kracht hebben van de morfine en andere rommel in mijn lichaam) was echt dagen onvindbaar, maar liet uiteraard al 4 nachten achter elkaar een troffee achter (de muggenbult) ook voerde deze mug psychologische oorlog (volgens mij alleen met mij) met ons.. de mens. Maar ja, hij is er niet meer. Het lichaam van de mug was in onherkenbare staat waardoor ik zelfstandig had besloten dat de WC de snelste en beste manier was. Bye Bye Mr. Mug u zult ZO niet gemist worden!

Verder heb ik viel ik vannacht om drie uur in slaap, om half negen ontbeten, nog even terug gegaan en half elf echt uit bed... (schandalig op een door de weekse dag). Als je in de nacht wakker bent is er echt niet veel op TV. TLC heeft altijd wel wat net zoals Discovery en National Geografic maar het allerliefste kijk ik in de nacht naar FOX eerst de Nanny en daarna altijd heel veel afleveringen van Storage Hunters. We hebben ook Netflix maar ik ga bewust geen serie of film kijken omdat ik dan wakker wil blijven het moet gewoon iets zijn om naar te kijken, niet zo nutteloos als Astro TV of al die opwindende (NOT) dames maar gewoon iets waar je niet bij na hoeft te denken. En met een beetje geluk val ik dan vanzelf in slaap.

Ik zit nu weer in de zadelkamer en het is hier best warm, Poes ligt lekker (tenminste dat denk ik het ziet er niet comfortabel uit) op de voerton in het zonnetje en Tom ligt naast het voerbakje op de vrieskist. Ik heb de radio zachtjes aan een ze zijn helemaal zen. Zo schattig. Ik had trouwens gedacht dat ik er heel veel moeite mee zou hebben om de kleintjes (want dat zijn het echt nog wel) in de zadelkamer achter te laten (donker en nu nog geen verwarming) maar ze hebben het echt wel naar hun zin. Ze zijn wel geënt maar niet gechipt, en aangezien ik dat wel wil doen zit ik een beetje in een dilemma. Als ik het nu laat doen is het vertrouwen helemaal weer naar nul, en is het ook moeilijk om weer te krijgen. Maar als ze ouder zijn krijgen ze er meer van mee, en die naald is echt dik.. Hmmm... we stellen het maar gewoon lekker even uit. Ik denk dat we ze een week hierbinnen laten, dan krijgen ze een kattenluikje en kunnen ze zelf bepalen waar ze heen willen. Ik denk en hoop dat dat genoeg is om te laten wennen en dat ze niet direct verdwijnen, want ik zou mezelf niet zijn als ik er niets aan zou vinden..

Gisteren had Josje op FB en berichtje staan over de tijd dat we op school asbakken moesten kleien. Het berichtje ging meer over de leeftijd als je dit ook gedaan had maar toch het riep bij mij echt wel even herinneringen op. Wat wat was die tijd inderdaad anders als je het vergelijkt met de kindertijd van nu. Ik denk dat op scholen heus nog wel veel hetzelfde is al vraag ik me wel af of het ook nog steeds Aap Noot Mies is? Maar waar ik meer aan dacht was wat wij vroeger als kind deden. Zoals ik al een keer eerder heb aangegeven weet ik niet heel veel meer, maar door zo'n berichtje schiet er wel weer van alles door je heen. Na school was het bij ons (buiten de paarden) stoepranden, verstoppertje, tikkertje en op woensdagmiddag knutselmiddag bij de kerk. Daar deden we figuurzagen, en een soort schilderij maken met spijkers een figuur en daar met touw omheen lussen OMG hoe heet dat wacht even googlen aha ik google op hout, spijker en draad en krijg gewoon heel veel hits... het bestaat gewoon echt nog! Zelfs hele mooie dingen (niet mooi voor in mijn huiskamer.. maar het ziet er toch wel echt leuk uit) aha ideetje als het dadelijk koud en regenachtig is!1 Ja CreaBea komt in mij naar boven.... Maar goed als je nu kijkt wat er na school veelal wordt gedaan is het echt niet dat wat "wij" deden. Veel is electronisch gerelateerd. Zonde eigenlijk want ik vond het volgens mij best wel leuk af en toe. Ik ben nu gewoon wel even de moraal van dit verhaal kwijt.... oh oh.... Nou ik ga maar weer even wat nuttigs doen en probeer later nog een stukje therapie met jullie te delen :).

Zo inmiddels een paar uur later, het is nu bijna 19 uur en dat wil zeggen koffie met gebak (van Fonny met Fleur). Weer een kort stukje dit keer maar hopelijk volgende keer weer wat meer tijd! Latersss