Mooie momenten....

15-07-2020

Eenieder van ons kent tegenslagen, maar waar het echt om draait is hoe je opstaat, alles bij elkaar pakt en weer verdergaat.

Aldus VoorPositiviteit op Twitter. Een mooie quote en een zinnige quote. Komt eigenlijk op hetzelfde neer als ik vorige week mijn blog begon; Vallen, opstaan en doorgaan. En dat is wat we doen. We gaan door, sterker nog we moeten door. Maar hoe je door gaat is natuurlijk afhankelijk van hoe je het oppakt of opstaat net hoe je het wil benoemen. En dat we niet gelijk op kunnen staan is ook heel logisch, het één heeft natuurlijk meer verwerkingstijd nodig als het andere nieuws. Om maar eens wat simpele voorbeelden te noemen een pannekoek is zo gebakken maar een hartige taart vergt wat meer tijd. Ja, ja ik zit weer in de 'food-mood' ik denk dat dit mijn manier is om iets te verwerken :) gewoon wat in je mond doen en verder niet nadenken. Vervolgens sta je op de weegschaal, of nog erger je ziet een foto van jezelf voorbij komen, en denkt shit.. had ik maar... maar ook dan is er weer... je valt neer, stort in of baalt om vervolgens gewoon weer door te gaan! Ik bedoel maar...

Afgelopen week veel hoofdpijn gehad. Helaas vooral als ik iets doe wat iets meer inspanning vergt of wat anders is dan mijn 'normaal' dagelijks ritme. Zo ben ik afgelopen zaterdag voor het eerst sinds een hele lange tijd weer naar een concours wezen kijken. Ik heb echt genoten, wat heb ik dit gemist. En wat zijn deze kanjers in die tijd allemaal nog veel verbeterd! Respect! Helaas de dag erna moeten bekopen met een migraine aanval, maar ach, het was het dubbel en dwars waard. Enige wat wel jammer was dat die zondag Paul, Kim, Lenn en hond Jakx op bezoek kwamen. Heel hinderlijk als je dan op bed moet gaan liggen omdat het niet gaat. In de ochtend was er nog niet veel aan de hand. Na het eten ben ik terug gegaan naar bed en heb nog wat gelezen en geslapen. Toen eruit en de kippenhokken schoon gemaakt. Chris en Fonny deden de stallen. Nadat ik klaar was begon het eigenlijk een beetje als een zeurderige hoofdpijn. Geen alarmbellen gewoon Paracetamolletje erin en door... Tot half 3, de steken door mijn hoofd kan ik niet eens goed omschrijven. Ik kan wel schrijven dat het lijkt of en messen in je hersenen worden gestoken maar heb (gelukkig) geen idee hoe dat voelt. Ik weet alleen dat ik op zo'n moment echt niet weet waar ik het moet zoeken. Gelukkig heb ik op tijd een Maxalt gekregen waardoor ik niet heb hoeven overgeven. Maar net toen ik eindelijk in slaap dommelde op de Maxalt en Paracetamol hoorde ik de paarden als een malle door de wei rennen. Chris was met de visite bezig, en dat begrijp ik en is logisch. Maar ik voel me dan weer verplicht uit bed te komen omdat het niet goed ging in de wei... Dik been bij Fayenne en een dik been bij Kaat. En dat allemaal door die verrekte dazen... Echt die beesten hebben volgens mij echt zelfs in het ecologische systeem totaal geen meerwaarde! Nadat alles op stal stond nog naar bed gegaan en gelukkig snel in slaap gevallen om na een uur werd ik wakker nog wel met hoofdpijn maar gelukkig een heel stuk minder. Dus... lang verhaal kort nog heerlijk van een spelende Jakx en Max kunnen genieten en uiteraard van neef Lenn en Paul en Kim.

En zo hobbel ik vort, nog zoveel dingen die ik wil doen alleen houdt mijn lichaam me wel vaak tegen. Ik denk wel dat ik er beter naar luister. Iets met door schade en schande wordt men wijs? Ik ben weer begonnen op de sportschool, wat ik als prettig ervaar. Maar wordt ook daar continue geconfronteerd met pijnlijke gewrichten en die irritante vermoeidheid. Ik wil ZO veel maar echt kan gewoon niet meer, en dat is spijtig en daar moet ik mee dealen. Dag in dag uit, dagen met goede momenten en dagen met mindere momenten. Anyway iedere dag is me dierbaar, absoluut!!

Zo was vandaag ook een heerlijke dag, visite van de dolle tweeling dus lekker getut met de meiden door de nageltjes te doen. Een heftig spelletje Mikado gespeeld uiteraard veel gegeten (lees gesnoept) en gedronken en gelachen! Ook deze kleine meisjes worden groot een kenmerk van de tijd. Pluk de dag lieve mensen, geniet van de mooie dingen en de mindere... gewoon niet meer over nadenken!

Fijne avond.