Optimisme komt weer door....

24-08-2018


Vandaag de dag na mijn after-appjes dip. Life goes on! Gisterenavond nog een goed gesprek gehad en vandaag gaan we er weer wat van proberen te maken. Mijn gedachten dwalen natuurlijk wel meer links en rechts dan mijn 'stabiele' dagen maar, hé ik ben ook maar een mens!

Vannacht niet goed geslapen, maar ik had natuurlijk overdag al best wat extra uurtjes erop zitten in mijn slaapkamer. Gelukkig ben ik daar nog niet op uitgekeken 😊 al moet ik zeggen dat na gisterenavond en vannacht de muur (die eens mooi wit was) twee bloedafdrukken inclusief restmateriaal van de mug rijker geworden is. Denk ik dat de muur toch wel dit najaar een nieuw laagje verf nodig moet hebben. De tijd met felgekleurde verfspetters op jassen en kleding stamt immers uit de jaren '80. En die ligt echt achter ons. Ik bedenk me nu dat ik snel maar weer eens in de oude foto dozen moet gaan neuzen. Geweldig om te zien en het brengt geweldige (soms ook mindere) herinneringen omhoog. Hoewel we in het nu leven en nu moeten genieten is het natuurlijk ook wel eens goed om even terug te kijken, al was het alleen maar om te lachen om de kapsels en de kleding 😊. Maar goed, ik was dus bij de bloedspetters op de muur van de mug gebleven dus ik dwaal weer lekker af. Om half 4 ben ik maar naar beneden gegaan want Rolex stond in stand "aan" en omdat ik wist dat Chris er om kwart over vier uit moest dacht ik dat het beter was als hij die 3 kwartier slaap nog mee kreeg. En als ik dan toch beneden ben, katten snoepje, honden een koekje en Poes stond natuurlijk voor het keukenraam te kijken waar ik bleef. Dus ik naar buiten in slechts mijn big slaap shirt en onderbroekje en wow, wat is het koud vergeleken bij afgelopen nachten. Vreemde gewaarwording om weer kippenvel te krijgen over je hele lichaam na al de warme dagen. Dus snel weer naar binnen. Daar nog met Rolex en een inmiddels actieve Micky gespeeld en kwart over 4 weer naar bed, waar ik nadat ik van Chris een kus kreeg ben ik in slaap gevallen tot half negen. Naar stal paarden en overige dieren gevoerd en terug naar bed omdat ik buikpijn kreeg. Rond een uur of elf weer eruit om de paarden buiten te zetten en samen met moeders de stallen gedaan. Toen we klaar waren was het lunchtijd. Hierna wederom naar bed gegaan, krampen in mijn buik werden toen ik vloeibare Morfine had in genomen gelukkig minder. Vanavond zijn we lekker bij de Kroontjes wezen eten en nu lig ik moe maar voldaan op bed. Met een schuin oog naar 90 days op TLC te kijken, overdreven drama en fake TV zorgen nu eenmaal bij mij voor een goed gevoel 😊.

Gisteren tijdens het gesprek met de mooie vrouw van de slechte app, oftewel andere kankerpatiënt hebben we ook zitten lachen. Lachen om onze eigen galgenhumor, wat later door haar betiteld werd als "gevoel voor tumor" in plaats van gevoel voor humor! En die houden we erin. Die stomme kleine grapjes (wat wij als "patiënt" vinden) houden ons scherp en luchtig. Voor omstanders is het vaak echt een schok als we bepaalde opmerkingen maken dus vandaar dat ik er een paar opnoem. Niet om te provoceren maar om de mensen om me heen min of meer te laten wennen aan uitspraken die voor mij lachwekkend zijn, niet confronterend maar meer het gebaar van de dikke middelvinger naar de ziekte! Mocht je het niet fijn vinden zoiets te lezen, gewoon kruisje rechtsboven klikken en tot de volgende blog!

Deze lijst is opgesteld door: Desiree, Wendy en mij overige suggesties... zijn welkom 😊

  • Gevoel voor tumor i.p.v. humor
  • Laat mij maar proeven, ik ben toch al ziek
  • Ah, geef mij maar een groot stuk taart, hoef mijn kist toch niet te dragen
  • Bij een buffet staan, de rij voorbijlopen en zeggen 'ik mag eerst, ik heb kanker'.
  • Als iemand iets van je wil overnemen of dragen 'uh, ik heb kanker hoor geen polio'
  • Als je de blik ziet van de buurvrouw als je veel opschept, aangeven dat je al de tumoren ook moet voorzien in behoefte
  • Klaar zijn met een discussie, ben eigenlijk wel genoeg uit-gekankerd.

Dat was het voor vandaag wel zo'n beetje, mijn ogen vallen dicht en ik ga lekker slapen. Ook daar blijf ik gewoon voor gaan!

Fijn weekend