Productief dagje...

18-11-2020

Het hoeft niet een perfecte dag te zijn om er een gelukkige dag van te maken.

En wauw, wat was het vandaag een heerlijke dag. Van dit soort dagen krijg je toch een boost! Of je nu binnen of buiten bent, kijk en zie de kleuren en geniet!

Vannacht werd ik om 3 uur wakker door ... jawel, migraine. Volgens mij heb ik dit niet eerder gehad en dus begon de dag vroeg met een primeur en een slecht humeur... Ik ben eerst blijven liggen in de hoop dat het weg zou trekken. Helaas bleek dit een utopie, dus eruit en naar beneden waar gelukkig altijd een voorraad Maxalt ligt. Deze ingenomen en Max even naar buiten gelaten die stond voor de achterdeur. Nou, dat heb ik geweten. Meneer had volgens mij alle tijd om op ontdekkingsreis te gaan. Stond ik daar in mijn pyjama zo zacht mogelijk om toch hard Max te roepen 😂. Hij was niet van plan om zijn reis af te breken en zo stond ik daar met mijn enorme hoofdpijn alles bij elkaar te vloeken, niet dat dat hielp... Na vijf minuten, dit lijkt kort maar met hoofdpijn is dit echt héél lang neem dat maar van me aan, kwam Max aangedrenteld en kon ik eindelijk (overdrijven verduidelijkt de boel) weer naar bed toe. Gelukkig ben ik echt heel snel weer in slaap gevallen en werd ik om half 10 wakker zonder hoofdpijn! Toen ik het bed had opgemaakt en het rolgordijn opendeed kreeg ik echt een vreugdekriebel door me heen, wat een heerlijk weer!

Deze mooie dag goed benut. In de ochtend de paarden en stallen gedaan, daarna gegeten en toen de ramen gaan wassen. Gisteren zag ik de buurvrouw de ramen wassen en daardoor kreeg ik ook de opwelling maar eens de ramen onder handen te nemen. En het zijn er zo veel.... Gelukkig was kwam mijn moeder op de helft helpen en zo is de hele buitenboel gewassen en een groot deel van de binnen ramen, goed bezig al zeg ik het zelf 😇. En zoals de buurvrouw al zei mogen de fietsers zonnebrillen op met die blinkende ramen 😂.

In de namiddag de paarden nog gestapt en toen was het mijn beurt om te koken. In eerste instantie zou ik dus pompoensoep gaan maken. Echter nadat ik bij de achter buurvrouw een kaartje in de bus en daarover aan het appen was met haar kwam zij met een overheerlijk uitziend recept namelijk een hartige pompoentaart. Dus plannen gewijzigd en de soep was van de baan. Chris werd op pad gestuurd om de missende ingrediënten te halen en ik begon alvast de bodem te maken. Uiteraard moest er ook iets fout gaan... ik had van de springvorm de bodem niet goed vastgezet... Met het blindbakken van de bodem was er nog geen probleem. Maar toen de vulling in de springvorm ging en we het geheel wilden optillen, tja toen ging het niet helemaal goed. Gelukkig lag er op het keukeneiland nog een bodem van een springvorm en kwam ik op het idee deze bodem te gebruiken dus schoven (Chris was te hulp geschoten) we de springvorm met inhoud naar de rand om hem daar de andere bodem eronder te schuiven als extra stevigheid. En oké de vloer en het eiland lagen vol met de saus die ertussen uitliep maar de taart bleef verder intact. 45 minuten later konden we aan tafel en daar kwamen we erachter dat met het bakken van de taart ook de twee kurkenonderzetters tussen de twee bodems was mee geschoven... 🤣. Nu ik het typ is het helemaal eigenlijk niet zo grappig maar op dat moment dat we het ontdekten.... Ja was het toch wel grappig! Ondanks dat smaakte het overheerlijk!

En nu lekker voor de televisie om toch wel op tijd naar bed te gaan want morgen is het voor mij een druk dagje. In de ochtend naar de podoloog en in de middag naar Maastricht naar de neuroloog. En hopelijk op allebei de vlakken een stuk verlichting na verloop van tijd!

Fijne avond.