Schaapje 327.935, schaapje 327.936.....

07-12-2019
We denken vaak dat snelheid belangrijk is, maar richting is veel crucialer. Je zou zomaar in een rotvaart de verkeerde kant op kunnen gaan, als je niet oplet. Bepaal je eigen richting en koers.


Volgems Voorpositiviteit op.Twitter.  Ik zal eerlijk bekennen dat ik deze zag, kopieerde en plakte.... Het is namelijk 3 uur in de nacht en ik lig wakker....klaar wakker. Nu heb ik dus een periode gehad waarin ik mijn blog maakte als ik dan toch wakker was. Echter had ik min of meer een stilzwijgende overeenkomst met mijzelf dat ik 's nachts niet op mijn telefoon of ander apparaat mocht. Niet dat ik me daar echt aan hou, ik kijk geregeld zo'n 3 uur tv op de Ipad midden in de nacht en val in slaap mer een luisterboek tja en dat zit nu eenmaal ook op mijn telefoon... maar een blog maken dat deed ik dan weer braaf niet 🙈. 

 Nu echter heb ik al een week niets 'geschreven' dus tja..... even een korte update.  

Afgelopen maamdag moest ik dus naar de endodontoloog.  Alleen had ik maandag mega migraine dus kon ik nergens anders heen als als de slaapkamer in de hoop dat het snel weg zou gaan. Gezien het daar heel druk is kon ik niet eerder meer tussendoor en staat mijn afspraak nog op de 10e december. De kies zat ook nog aan elkaar door de noodvulling dus met alleen aan de rechterkant eten zou ik het wel moeten redden had ik zo bedacht.... Nu weten we alleen allemaal.wel dat ik vaak niet zo'n goede dingen bedenk... Dit was er dus één van. Woensdagmiddag zat ik met moeders in de auto om boodschappen te gaan doen en al kauwend (ja, braaf alleen aan de rechterkant) op een kauwgommetje voel ik ineens aan mijn tong de er iets hard loskomt.... Oh no.... de halve kies en vulling. Dus ik zeg 'oh.nee, kijk dan....' al rijdend tegen mijn moeder. Die vervolgens al medelevend over een paar paarden in een weitje begint.... waarop ik dus zeg dat ik dat niet bedoel en het stukje kies en de vulling uit mijn mond tover.... vervolgens haal leg ik het stukje (zonder kwijl hoor 😉) op het middenconsole. Mijn moeder opperde nog dat ik het terug kon plakken, zij had dat ook weleens gedaan zei ze.... waarschijnlijk daarom al jaren een gebit 😁... Omdat we toch onderweg waren besloot ik het maar gewoon even daar te laen liggen. Precies een halve minuut heb ik het volgehouden om het even met rust te laten. Toen werd mijn tong nieuwsgierig en besloot die op.onderzoek uit te gaan. Ik.moet zeggen heel bedeesd en echt aftastend.... dit in tegenstelling tot het herhaaldelijk onderzoeken van de breuklijn in de dagen daarvoor. Wat dat betreft was mijn tong afgelopen week zeer dwangmatig tastend naar de verandering in en om de kies.... Beetje Barbapapa idee, alle vormen aannemend om te onderzoeken 🦷.... Tja toen begon het pas echt weer pijn te doen. Eenmaal in de eerste winkel besloot ik toch maar dat ik aktie moest ondernemen.  Want voor mijn gevoel was het gat zo enorm groot en diep dat ik, bij wijze van, helemaal naar mijn teen door kon gaan. Dus endodontoloog gebeld,  niet bereikbaar.  Toen toch maar de 'gewone' tandarts gebeld en de situatie uitgelegd.  En inderdaad zoals ik al vermoede was het beter gelijk even langs te komen om het gat tijdelijk te dichten. Dat gelijk kon ik gelukkig nog een 1.5 uur uitstellen om de boodschappen te doen... en nog even niet te hoeven...

 Kwart voor 5 lag ik dan toch op de tandarts stoel, hoewel liggen... het leek eerder of dat ik aan het planken (spieroefening) was (wat niet zo verkeerd zou zijn in mijn geval 🙈). En juist waar ik al zo bang voor was.... weer die enorme pijnscheuten bij een bepaalde aanraking.  Shit het is dan echt net of er stroom op komt. Niet fijn dus. De behandeling zelf stelde geen ruk voor want het enige wat ze hebben gedaan is schoonblazen, een noodvulling plaatsen en uitharden. 5 Minuten werk, 2.5 minuut helse pijn.... dat helse is gelukkig wel weggegaan daarna en maakte weer plaats voor hetzelfde gevoel als daarvoor. Een acceptabele bonkende pijn.... 

 Dus kijk ik met smart (super maagverkrampend aanstellerig rillerig teneergeslagen) uit naar dinsdag 10 decmeber... dat dus!

 inmiddels is het half 5 en ben ik 2 plasbeurten, 1 strooptocht, 1 eierkoek, 1 glas melk en een peperkoek verder en ga ik toch maar weer wat proberen te slapen want overdag leven is toch wel wat fijner ben ik achter 🤣.

 Fijn weekend!