Sleeping beauty :)

04-01-2018

Geluk is een prachtig gevoel. Het zorgt ervoor dat je je goed voelt in elke situatie. Het geeft je hoop in tijden van wanhoop. Het geeft je vrede in een wereld van beroering.

Ik schreeuw het van de daken... Ik heb goed geslapen. En nu komt het ZONDER slaappil! Echt, gisteren was het half negen toen ik op bed lag. Ik wilde een pilletje nemen en omdat er zo'n papierwerk bij zat dacht ik laat ik de grootste bladen (de door de apotheek toegevoegde A4) vluchtig door te lezen. Ik weet dat het waarschijnlijk voor sommige mensen raar overkomt, je weet dat je heel ziek bent en niet beter wordt, maar toch wil ik weten wat voor een bijwerkingen je kunt krijgen van zo'n stom slaappilletje. Waarschijnlijk omdat ik meestal de 'gelukkige' ben voor wat betreft het bijwerkingen verhaal. Dus ik zat te lezen, en kwam als eerste tegen hoofdpijn, wazig zien en waanbeelden. Uhm.... nee, dat gaat hem niet worden. Ik heb van die andere (waar dat niet als meest voorkomende bijwerking stond) al een heel dag erna last dus zag ik het hier ook niet zo bij zitten. Dus ik een appje naar mijn zus gestuurd. Zij is werkelijk mijn Wikipedia maar dan in medische termen en geneesmiddelen. Dus zeg maar mijn eigen Patricipedia (haha) echter reageerde ze niet, ik denk dat de server eruit lag (J). Dus wat nu, do or don 't. Ik besloot voor don 't te gaan. Er zat namelijk ook een briefje bij over slecht slapen en wat je zelf kunt doen om sneller en beter te slapen. Uiteraard staan daar dingen op die we allemaal wel weten, maar daar hou ik mezelf ook niet altijd aan. Als eerste staat er namelijk gebruik de slaapkamer waar hij voor bedoeld is, dat wil zeggen geen televisie. Oeps, ik val normaal met de televisie in slaap... Af en toe heb ik het echt wel geprobeerd hoor zonder televisie maar als je lang genoeg ligt te staren en piekeren doe je hem vanzelf weer aan. Ook de telefoon was iets wat niet mocht, dus ook weg gedaan. Lezen was bevorderlijk en iets waar je rustig van wordt. Duh, als ik dat eens wist dan hadden we de clou al lang gevonden. Maar goed, ik ging lezen, op een gegeven moment kreeg ik nog lekker een bakje vers fruit van mijn moeder en ik keek voor het laatst om kwart over negen op de wekkerradio. Om een uur of kwart voor tien geloof ik maakte Chris me wakker voor mijn medicijnen, het was weer zover dat ik er geen zin in had (recalcitrant). Even snel geplast en direct weer verder geslapen. Om kwart voor drie werd ik wakker van mijn buik, dus naar de badkamer en de schuif open getrokken (mwoah, daar leek het op J) gelukkig niet heel erge buikpijn en het ging allemaal heel snel (ook weleens fijn voor de verandering) en toen even naar beneden om wat te drinken en hop hop weer naar boven. En je raad het al, ik sliep gewoon binnen het uur weer lekker verder tot half tien. Gezond ontbijt op (gaat goed) en daarna weer in slaap gevallen. Dus ik kan nu echt volmondig zeggen dat ik goed geslapen heb, en plus punt gewoon zonder medicatie! Dat hebben we dus nog altijd achter de hand, ik weet inmiddels dat ze vrij onschuldig zijn en dat ze minder zwaar zijn als de vorige.

Tja, en wat bracht vandaag verder. Niet echt heel veel, beetje televisie gekeken, beetje gelezen uiteraard lekker even op stal geweest en de zeepaarden binnen gezet, de weides zijn echt zeiknat echt alle zes.... Het stormt gelukkig niet meer maar het regent nu weer wel, vanmorgen schijnt het mooi weer te zijn geweest maar ja... toen lag ik heerlijk te slapen. Nog even een klein momentje van hartverzakking door schrik want Tom en Poes kon ik nergens vinden. Ik echt in paniek, nu weet ik dat de buurtjes hout waren wezen halen voor de kachel dus ik zag al helemaal voor me dat ze in de auto waren gekropen of ergens in een aanhanger zich hadden verstopt. Ik met mijn vele fantasieën had zelfs nog ergere beeldvormingen voor me maar die wis ik snel uit. In ieder geval ik de buurtjes gebeld en die wisten te vertellen dat ze in de nishut zaten... pfieuw gelukkig! Ik snel daarheen en ja hoor miauw, miauw en een gekrabbel aan de deur. Daar waren ze, ze keken ook echt dankbaar, en ik ... ik was blij. Zo blij dat ik niet eens mezelf druk maakte hoe ze daar in kwamen.... En dat is heel wat voor mij. Nu is het etenstijd en voor vandaag laat ik het hierbij.

Fijne avond.