Spel voor de nachtelijke uurtjes....

03-07-2019

Twee dingen die ons karakter vormen: Ons geduld als we niets hebben en onze houding als we alles hebben. Doe het goede.

Woensdag (weekbreker) 3 juli. Vandaag een aangename dag qua temperatuur. Dit is hier overigens al de laatste paar dagen eigenlijk. Helaas voor de paarden zitten er echt veel dazen dus is het nog steeds vroeg naar buiten, rond uur of 10 half 11 weer naar binnen en in de avond nogmaals van 8 tot 10 uur naar buiten. Zo doende zijn de dagen al voor het grootste gedeelte gevuld. Mede door de hoofdpijn, welke nu gelukkig weg is, was dat eigenlijk het enige wat ik deed. Voor de rest versleet ik mijn tijd (en bed) op bed.

Vanmorgen toen de stallen klaar waren en de paarden binnen stonden ben ik naar Puur Natuur kinderopvang geweest. En daar heb ik heerlijk even met de kindjes 'gespeeld' en gekeken. Heerlijk hoe kinderen altijd zijn, open en eerlijk. Wel voor mij een stuk moeilijker omdat het allemaal ten eerste in een kinderbrabbeltaal gaat en dan ook nog eens in het Limburg dialect.... Tja, ik had dus echt een tolk nodig af en toe J. Maar ik vond het echt super leuk en wat schattig vooral het 10 weken oude baby'tje, lief. Ook is het mooi om altijd te zien hoe verschillend kinderen toch zijn. Introvert, extravert zoveel verschil in zo'n klein mensje al te zien, love it!

Wat in al de weken nog niet echt verbeterd is zijn de nachten. Met slaappil, zonder slaappil vroeg eten, laat eten, medicijnen eerder of juist later, heel actief zijn geweest, geen middagslaapje, warme melk met anijs, thee met honing, een flinke borrel, geen televisie, geen telefoon, geen boek of juist alles wel niets maakt uit ik wordt echt iedere nacht tussen 1 en 3 wakker en ben dan ook gewoon klaar wakker. Soms heb ik geluk en dan val ik na een uur weer in slaap maar in de meeste gevallen zie ik het licht worden en val ik pas rond 5 uur half 6 in slaap.

Wel heb ik een nieuw puzzelspel ontdekt kei leuk, niet duur en bovendien echt iets voor alleen als het donker is! Het heet Muggenjacht! Het is een beetje een luguber, moordlustig spel maar de voldoen als je scoort is groot. Als je geluk hebt is het in één keer klaar en heb je geen rommel op de muur, de vloer het plafond of net waar de mug zich bevind. En als je het verkeerd doet, hoef je niet net zoals monopolie naar de gevangenis nee, dan moet je de boel schoonmaken. Dan is het fijn als ze niet zo groot zijn, dat geeft minder rommel. Het leuke aan dit spel is dat je het gewoon overal in huis kunt doen. En je kunt het zo eenvoudig of zo moeilijk mogelijk maken. De eenvoudigste vorm is de slaapkamer, met ramen en deuren dicht en de lamp aan. De mug (voor gevorderden meerdere muggen) vliegt rond in de kamer en is zeer alert voor de schaduwen van of wel je vliegenklapper of tijdschrift. Dus is het in de eenvoudigste vorm ook al best moeilijk! De kleedkamer en badkamer zijn wat dat betreft een stuk eenvoudiger doordat het minder vierkante meters zijn! Als Chris thuis is en slaapt ligt de moeilijkheidsgrens direct een stuk hoger, ik mag immers geen geluid maken. Nu hij nachtdiensten heeft maak ik het mezelf graag moelijker door het raam open te zetten (meer muggen) en de slaapkamer deur open te laten (meer vierkante meters en ook meer objecten). Kortom, een aanrader! Echt héél leuk spel!

Dus over de nachten hoeven we niet echt in te zitten, ook dan vermaak ik me wel! Vandaag ben ik van blonde opgelichte haren weer naar donkere haren gegaan. Het beviel me toch niet zo goed een stuk lichter dus zijn we weer donker... Deze keer een andere kapper omdat die ook pedicure hebben dus handig 'one-stop-shop'. Ook was de tijdsduur aangenamer als de kleuren lichter maken, namelijk 3 kwartier inclusief eigenlijk alles (behalve knippen dan). Dat even ter info.

Gisteren is bekend gemaakt welke jonge ruiters er naar het EK in Italië mogen. Ik ben super blij voor alle geselecteerden maar mijn hart gaat ook uit naar diegenen die er net buiten vallen. Iedereen heeft er hard voor gewerkt (en nog steeds) maar helaas er mogen er maar 4 mee! Helaas is dat ook een stuk wat hoort bij (top)sport. Er zijn 4 super teams bekend gemaakt en ik ga mijn oranje kleding alvast selecteren om de meiden en jongen J aan te moedigen en heb er echt ook zo'n zin in!

Het is nu 8 uur in de avond en ik moet hooi gaan voeren, afgelopen dagen en weken had ik echt iedere keer momenten dat ik dacht, Ja, dat moet ik onthouden!' helaas bleef het bij denken...Maar wie weet komt het binnenkort weer boven drijven....

Fijne avond.