Teken (geen teek) van leven....

01-07-2019

Als we wachten tot het moment dat alles er helemaal perfect klaar voor is, zullen we nooit beginnen.

Aldus Ivan Turgenev. En ik heb zonder Google geen idee wie dat is....

Vandaag 1 juli 2019 en ik heb echt al mega lang niets getypt. Dit had meerdere oorzaken de meest irritante oorzaak is de laptop die kapot is en er nog geen nieuwe is (prioriteiten...) en het andere ook zwaarwegende (nee, niet ik in deze :)) is de warmte van afgelopen dagen. Maar daar probeer ik niet over te zeuren want we willen zomer, dus we hebben zomer!

De tijd die ik niet heb getypt, oké het weekend had er niet bij gemogen, is ook de tijd die ik moest wachten op de uitslag van het weggenomen moedervlekje. En dan kan wachten best lang duren J. Daar waar we dachten dat het een basaalcelcarcinoom was, daar zaten we (ik en de dermatologen fout. Het bleek een plaveiselcelcarcinoom te zijn. Geen onbekende op mijn lichaam want die heb ik eerder (respectievelijk december 2016) ook weg laten halen.

Voor diegene die niet weten wat een PVC is: Wat is plaveiselcelcarcinoom?

Het plaveiselcelcarcinoom (spinocellulair carcinoom) is een kwaadaardige tumor van de huid. In tegenstelling tot het basaalcelcarcinoom is het plaveiselcelcarcinoom in staat om uit te zaaien naar de rest van het lichaam. Dit gebeurt meestal pas wanneer de oorspronkelijke tumor vrij grote afmetingen heeft bereikt. Ook kan het plaveiselcelcarcinoom kraakbeen of bot dat onder de huidtumor gelegen is binnendringen.

Toen de uitslag werd doorgebeld werd mij verzekerd dat ik mij geen zorgen hoefde te maken en dat dit niets met de metastasen of eventuele groei daarvan zou samen gaan, helaas heb ik dit ook al eerder gehoord en was het dus best wel een domper. Heb vertrouwen en maak je geen zorgen is niet zo mijn ding zeg maar. Die grijze massa bij mij maakt sowieso altijd al over uren. Is het niet over wat ik aan moet trekken dan is het wel over mijn gewicht, of oh ja laat ik vooral het stukje processierupsenleed niet vergeten... Ik zit gewoon fulltime aan de rode, jeukende, nare en niet uitziende hinder daarvan!

Mede daardoor heb ik de laatste tijd echt enorm veel hoofdpijn en dat maakt ook dat ik mijn blog vandaag niet lang maak. Ik heb al een paar dagen non stop hoofdpijn. Cijfer op een schaal van 10 momenteel 7.5 dus niet echt fijn om dan naar een beeldscherm te staren.

En dat is best jammer want ik heb natuurlijk in die twee weken niet alleen maar stil op de bank gezeten. Het was weer een komen en gaan van leuke, minder leuke, hilarische, vernederende, pijnlijke, mooie, emotionele en unieke momenten. Maar lief blog, daar later meer over ik ga weer naar mijn mandje!

Fijne avond en tot snel ik zal niet zo lang meer wachten want de grijze massa moet natuurlijk ook afgevloeid kunnen worden en daar is deze blog uiteraard voor!