The days after......

07-11-2021

Liefde is de meest helende kracht in de wereld. Geef het. Deel het. Ontvang het.

Aldus VoorPositiviteit op Twitter. Wel altijd weer een toepasselijk quote van VoorPositiviteit. Of liefde helend is vind ik groots gezegd maar ik denk wel dat door liefde er een kracht in je ontstaat om door te gaan.

The day after, klinkt altijd zo lekker dus vervolg ik met de dag na thuiskomst. Allereerst nog een bedankje voor alle lieve berichtjes en beterschap en sterkte wensen. Ook dit geeft altijd kracht en een warm gevoel! Dus dank daarvoor. Zoals ik eerder al had aangegeven was er voor Chris en mij niet echt iets veranderd sinds de laatste maanden. Reden van opname is dat de neuroloog nu met eigen ogen een heftige aanval meekreeg. Een aanval die ik niet voelde aankomen en dat maakt het denk voor de neuroloog verontrustender. Ik heb al eerder een aanval gekregen bij een inval-neuroloog maar dat was toen ik in de stoel zat. Tja, dan gebeurt er niet heel veel qua vallen 😇. Maar nu viel ik terwijl ik liep en dan is de 1.74 die ik groot ben toch een stukje naar de vloer. Thuis zijn er al de nodige verwondingen van geweest, tand door mijn lip, wenkbrauw open, een blauwe arm, bulten op mijn hoofd, jukbeen stuk afijn genoeg keer dus al hard gevallen en dat is natuurlijk het vervelendste aan het hele verhaal. Je kan in je val een grotere schade oplopen dan de aanval veroorzaakt. Maar goed wordt aan gewerkt nu, zeg maar...

Gisterenavond toen we thuis kwamen hebben we wat gegeten en ben ik naar stal gegaan, even een stukje met Fayen gestapt en lekker geknuffeld daarna naar binnen. Waar ik eigenlijk nodig in bad moest. Mijn haar bevatte allemaal harde stukjes van de gel die gebruikt wordt bij de EEG om de electroden beter te laten geleiden. Verder had ik in het ziekenhuis geen zin om te douchen dus had ik maar een washandje links en rechts langs mijn lichaam geslingerd in de hoop toch een stukje schoner te zijn. Maar ik had dus echt geen zin. Zaterdag zou tante Jos komen en dat betekent een heerlijke gezichtsbehandeling maar ook vette haren door deze heerlijke behandeling 😆. Dus voor de televisie samen met Chris naar Flikken gekeken en niet eens in slaap gevallen! En toen kwam het moment dat ik de eerste keer de nieuwe medicatie moest innemen. Heel raar want ik doe eigenlijk nooit moeilijk over een pilletje meer of minder maar nu vond ik het op de één of andere manier eng. Geen idee waar het vandaag kwam. Chris heeft toen met me gepraat, oftewel stel je niet aan 😜, en toen heb ik hem ingenomen. Een ieniemienie klein wit pilletje, slokje water en weg was het. En of het door een slechte nachtrust de nacht ervoor kwam of door het kleine witte pilletje ik heb van kwart voor 10 tot kwart over 5 geslapen! Normaal zitten daar 1 of 2 plasmomenten in maar nu in 1 rit door! Wat wel vreemd was is dat ik 3 x in die nacht een enge/ nare droom heb gehad. Echt zo vreemd en zo echt. Ik weet niet of dat met dat kleine witte dingetje te maken had maar het was gewoon toevallig. Zaterdag op zondag heb ik er geen last van gehad dus zal het wel toeval zijn geweest.

Zoals gezegd zaterdag een heerlijke gezichtsbehandeling en massage gehad van tante Jos. Daarna lekker in bad geweest en toen ik mijn haren droog had geföhnd ben ik de paarden binnen gaan zetten. Ik dacht dat ik daarna zonder slaapje wel Fayen zou kunnen longeren maar ik was na het binnen zetten echt gesloopt. Mijn benen voelden mega zwaar aan dus was ik braaf, luisterde naar mijn lichaam en ben toch maar even gaan liggen. Alleen dat even werd veel te lang 🤔. Mijn moeder kwam om kwart voor 6 langs mijn bed staan... 3 uur verder en helaas buiten al donker dus Fayen had geluk en mocht lekker stappen aan de hand. En toen ik op bed lag moet ik een aanval hebben gehad want ik werd wakker met de bekende kramp in mijn linkerhand en een blauwe plek op mijn dijbeen. Mijn linkerarm krampt tijdens een aanval en klemt dan echt hard in mijn lichaam soms. Het is natuurlijk ook een utopie dat die medicatie gelijk werkt.... Maar ik hoop, duim en bid dat het echt gaat helpen!! Gelukkig die nacht goed geslapen en niet eens Chris thuis horen of voelen komen...

En toen was het alweer zondag de dag van de F1 in Mexico, die ik nu samen met mijn vader zit te kijken. Wat een fenomenale start van Max, bizar goed 😇. Nu hopen dat hij het 71 rondjes vol gaat houden zonder stukken! Ik weet alleen niet of ik het vol ga houden want ik ben mega moe. Vandaag weer lekker eigenwijs en omdat ik persé het varkenshok en kippenhok gedaan wilde hebben. Daarom heb ik geen middagdutje gedaan en dat is denk niet zo verstandig. Wat een wijsheid hè! Tijd zal uitwijzen wat het effect is van deze eigenwijze actie.

Anyway, genoeg voor vandaag!

Fijne avond!