Time flies.....

04-06-2018

Het is gemakkelijker een atoom te splitsen dan een vooroordeel weg te nemen.
- Einstein -

Maandag is alweer bijna voorbij. Ik lig net pas op bed, dus voor mijn doen héél laat. En dan te bedenken dat ik twee nachten al slecht slaap omdat ik stom genoeg was om mijn slaaptabletjes op tijd te bestellen en ja dat heb ik geweten. Toen ik wist dat ik de laatste nam was mijn stoere houding om de dag een pilletje ook niet meer haalbaar 😊, want als iets er niet is of niet kan... juist dan wil ik het! Waarschijnlijk heel herkenbaar voor de meeste onder ons. Maar goed de dagen goed doorgekomen met wat minder slaap. Sterker nog ik was gisteren een beetje hyper maar vandaag spant de kroon. Ik ging als de brandweer! Gisteren begonnen met verven van de oude deuren van de bijgebouwen en ik heb de smaak te pakken. Letterlijk ook want de verf zat werkelijk tot een uur geleden nog echt overal! Ik weet niet hoe mensen 'netjes' kunnen verven maar mij lukt het in ieder geval niet. Maar goed dat ik woensdag niet naar de oncoloog hoef want in plaats van de melanomen heb ik nu ook nog donkergroene (jacht groen om precies te zijn 😊) vlekken op mijn huid. Zelfs met wasbenzine en net een douche is het er niet helemaal af gegaan. En ach, ik ben nog lang niet klaar dus waarschijnlijk zit ik morgen weer opnieuw onder.

Het weekend was prettig druk, nieuwe mensen ontmoet (fijne prettige) boodschappen gedaan met moeders, weer heerlijk gelachen om onze stommiteiten. Want erg genoeg doe ik gewoon tegenwoordig vrolijk met mijn moeder 'stom' mee af en toen. Zondag een heerlijke dag gehad met Ina en Jan, waarbij we ook de kippenren min of meer af hebben gemaakt met zijn allen (zelfs 'onze' Fonny bleef helpen), gewoon een gezellig teamwork zo met zijn allen bezig op zo'n 36 m2. En vandaag eerst naar de Gamma geweest om meer verf te halen. En hoe bijzonder is het dat je dan in gesprek komt met een medewerker die ook al met die rot ziekte te maken heeft. Haar man had teelbal kanker. Nu vroeg Chris zich gelijk af hoe je in godsnaam op dat onderwerp terecht komt bij een bouwmarkt. Nou dat ging als volgt... Ik zei dat ik doordat ik ziek thuis was alles een beetje doelloos vond worden en daardoor aan het verven ben gegaan en zij vroeg gewoon 'mag ik vragen wat je hebt' (ik zie er natuurlijk héél goed uit 😊😊) dus vandaar. Ik denk zelfs dat op de andere manier die mevrouw 'het fijn vond' dat ik ook kanker had, want zij had het er best moeilijk mee, wat logisch is natuurlijk. Ik heb haar ook meegegeven dat ik respect en bewondering heb voor diegene naast iemand die kanker heeft, want ik blijf erbij voor hen is het soms zelfs erger heb ik het idee. Ik neem en ervaar het lot, maar de ander heeft het maar gewoon te accepteren en staat machteloos aan de zijlijn hoe betrokken en 'samen' we ook zijn.

Chips, het is nu al bijna elf uur dus ik ga echt slapen. Morgen hoop ik weer op een lichamelijk een goede dag. En mijn hoofd.... Dat gedijt wel redelijk als ik zo aan het verven ben!

Welterusten