Vakantie vibes....

23-01-2018

Als iemand te moe is om je toe te lachen, schenk hem dan jouw glimlach.

Vannacht heerlijk geslapen, wel de nodige badkamerbezoekjes maar daarna weer lekker verder kunnen slapen. Half negen ontbijt van moeders gehad en rond tien uur ben ik uit bed gegaan. Vandaag zijn Nob en Wes de stormschade aan de nishut aan het repareren en die gingen om tien uur koffie drinken, dus dacht ik laat ik maar eens sociaal en gezellig doen. Oké, het sociale stukje lukte wel maar om nu te zeggen dat ik ook gezellig was, niet echt. Ik weet niet wat dat is..

Vandaag verder lekker met mijn moeder de paarden gedaan, mam heeft de stallen gedaan omdat ik heen en weer aan het lopen was om de waterbakken van de wei om te spoelen en te vullen. Verder uiteraard met Tom & Poes gespeeld. Suka is het daar niet echt mee eens en propt haar dikke lichaam keer op keer tussen de katten en mij. Katten worden door de zwiepende (oh, ik ben zo blij en leuk) staart weg gezwiept. Gelukkig zijn Tom en Poes niet meer zo onder de indruk van de honden en rennen ze niet direct meer weg. Dit vond voornamelijk Cooper heel grappig, want die sjeesde er dan met zijn obesitaslijfje keihard achteraan. Hmm, nu ik dit typ besef ik dat dat eigenlijk dan wel weer jammer is omdat een beetje lichaamsbeweging voor Coopy niet mis is. We zullen maar weer proberen wat vaker een stukje te lopen buiten de poort. Ik heb nu een rollator (thanks to Ed en Barry) waar ik op kan gaan zitten als het even niet meer gaat. Klinkt echt een hele stap verder als dat ik ben, en dat vind ik ook maar eerlijk gezegd... ik ben er blij mee. Laatste keer dat we ver gingen lopen zat ik in de rolstoel omdat ik het niet meer lang volhou. Nu loop ik dus met mijn stoel op wielen, en dat is toch beter als passief zitten! Dus als jullie me zien hobbelen, ik kan nog gewoon zonder lopen het gaat erom dat ik verder kan lopen en kan zitten als het niet meer gaat. Werkelijk als ik mezelf in de ruiten voorbij zie lopen met dat "ding" lig ik helemaal in een deuk, het ziet er echt niet uit, maar als ik zit, zit ik prinsheerlijk en daar gaat het om.

Nadat we (moeders en ik) paarden binnen hadden gezet zijn Chris en ik naar dorp gegaan om boodschappen te doen. Ik had een nee bui en had overal trek in, maar dan toch ook eigenlijk weer niet. Tja, en dan is het moeilijk om te bepalen wat je gaat eten. Na een kwartier debatteren in mijn hoofd met uiteraard mezelf werd het kipkrokant met gebakken aardappeltjes in schil en worteltjes met peultjes lekker vers. Chris gaat koken dus kan ik mijn stukje nu maken vóór het eten. Dan kunnen we na het eten gezellig (zou het nu wel lukken?) samen tv kijken!

Vandaag heeft de zon zich gelukkig een paar keer eventjes laten zien, ik ben direct mijn bikini aan gaan doen..... Nee, natuurlijk niet maar ik heb wel lekker in de stoel binnen voor het raam zitten lezen! Mijn hemel ik moet er niet aan denken dat ik nu in bikini zou moeten, whoaa het broekje zou tussen mijn vetrollen verdwijnen J. Nee, ik vertoon me denk niet meer in zo'n mooi niemendalletje. Ik ben nu toe aan een ander tijdperk. Het badpakjurkje! Ken je ze al? Er zitten echt wel hele leuke bij heb ik al gezien, en gezien mijn benen en billen nog oké zijn heb ik besloten dat ik het daar maar mee moet doen... stel dat we groen licht krijgen voor een beetje zon op te zoeken, ga ik er zo één ergens van internet plukken. Ik zit al een paar avonden op diverse vakantie sites te zoeken waar het nu aangenaam lekker is op niet ver vliegen afstand. Ook het liefst een Europeesland dat is denk veiliger. En met dat zoeken naar een vakantie, komen ook de herinneren weer boven van alle vakanties die ik al heb mogen mee maken, en dat zijn er echt veel! Nu twijfel ik ook weer heel erg of we niet naar Lapland terug gaan, of op wintersport, want hoe heerlijk is het in de bergen en de lucht is strak blauw? Of toch maar wakker worden en je terrasdeuren open doen en de warmte op je huid voelen, lekker aan het zwembad met een Pina Colada. Oh klinkt allemaal wel goed, nu ik het zo opsom. In Spanje langs de Costa's is het nu zo'n 20˚C in tegenstelling tot Nice daar is het wisselvalliger en maar 14˚C. Madeira is ook wel een overweging waard trouwens. Kortom, het word weer tijd om keuzes te maken. Maar wel keuzes waar ik me echt op kan verheugen en waar ik plezier aan heb, de zoektocht in ieder geval. Vrijdag weet ik pas of het mogelijk is, en eerlijk gezegd vind ik het zelf best eng om "weg" te zijn uit de vertrouwde omgeving maar het is echt even nodig! Wordt vervolgd! Oh, net gegeten we gaan nu even samen zoeken....heerlijk!

Fijne avond.