Vallende sterren.....

13-12-2018

Voordat je praat, luister. Voordat je reageert, denk na. Voordat je kritiek levert, wacht. Voordat je opgeeft, probeer iets nieuws.

En zo is het alweer donderdag. De dag nadat het me allemaal even teveel werd. Nadat alles zo hard, ongenadig en meedogenloos binnensloeg. Maar ook eigenlijk weer een nieuwe dag. Een dag vol mogelijkheden en vol kansen om bijzondere herinneringen te maken. Want hoe hard ook de realiteit is, dit is de werkelijkheid hoe het gaat. Het gaat door, alsmaar door. Hoeveel shitnieuws er ook is, hoeveel verschrikkelijke dingen er ook gebeuren. Het is een nieuwe open dag, het is precies zoals ze zeggen 'het leven is een feestje en hoe je het wilt vieren bepaal je zelf'. Weten dat je een 'houdbaarheidsdatum' hebt is iets wat je hele wereld op bepaalde momenten op z'n kop kan zetten, maar als we goed nadenken en reëel zijn, niemand weet wanneer jouw leven stopt in deze hoedanigheid? Nadat gisteren de psycholoog is geweest en vandaag de huisarts besef ik ook dat ik eigenlijk hoe veel 'pech' en shit ik ook heb eigenlijk ook heel dankbaar moet zijn! Dus werd ik vanmorgen wakker nog wel met het onbestemde, boze, nare gevoel echter heb ik alles eens goed overwogen en ben vastbesloten, waarschijnlijk heb ik nu gewoon even zo'n positief shot binnengekregen en kan dit goed morgen weer weg zijn MAAR vandaag heb ik wel weer gehad, het beste van alles te maken er weer uit te halen wat kan! En natuurlijk ik weet dat dit net zoiets is als een workshop, je zit nadien boordevol energie, buitengewoon vol goede ideeën en bent inderdaad net zoals ik nu vastbesloten (WTF is dat eigenlijk voor een woord!!) er voor te gaan. Totdat je weer inkakt en doorgaat met dezelfde manier van je dagelijkse leven. En weet je wat, dat hoeft nog niet eens slecht te zijn! Als het maar zo is zoals ik (en jij bij jou) het graag zou willen!

Vanavond stonden Chris en ik naar de sterren te kijken en we zagen samen 1 hele felle ster vallen! Dit was zo bijzonder, niet helemaal natuurlijk want het is uitgebreid in het nieuws geweest maar deze was zo fel en best lang te volgen. Wow, kippenvel! En Chris een doof oor omdat ik keihard schreeuwde 'wow, kijk dan!!' ach ja hoe dan ook heel bijzonder! In de voortuin heb ik daarna nog even staan kijken en heb er nog 3 zien vallen, veel kleiner en veel minder fel maar wederom bijzonder! Gezien ik super bijgelovig ben dacht ik gelijk, 'oh god, dit is een teken' maar daarna moest ik lachen om mezelf... gekke doos het is een natuurverschijnsel wat vooraf is doorgegeven dat het zou plaatsvinden. Maar stiekem, diep in mijn hart weet ik dat het echt wel een heel bijzonder was. Dat wij samen op dat moment juist samen naar boven keken en juist die ster (gewoon stuk steen/meteoriet door de dampkring) zagen vallen!!! En daar hou ik gewoon even aan vast!

Fijne avond.