Verzekeringskwestie-tje....

24-01-2018

Vreugde kunnen putten uit de vreugde van een ander: dat is het geheim van geluk.

Het is in mijn mening een deel van het geheim van geluk, maar a lá deze meneer Georges Bernanos heeft er een tijd overgedaan om dit te verwoorden dus allicht een grote kern van waarheid.

Vannacht (geen pilletje) wakker om half vier, buikpijn. Ik was naar de wc geweest en terug naar bed gegaan maar kon niet slapen. Dus ik stil, met name ik stil, mijn bed uit en naar de trap gelopen... een hoop kabaal van hondenpoten en Chris die vraagt: wat ga je doen? Oh, zo NIET leuk dat die honden hem uiteindelijk wakker maken. Toegegeven ik wil naar beneden en weet dat Coop en Suka dan ook willen, dus die vlieger over het feit dan 'hun' Chris wakker hebben gemaakt is niet helemaal terecht. Maar goed, ik door naar beneden voor een halve eierkoek en een paracetamolletje hopende dat Chris om zou draaien en verder zou slapen, komt 'ie in zijn onderbroek achter me aan.... Zielig want zijn wekker gaat om half zes dit keer. Maar ja, samen beneden is wel gezelliger... Hoewel ik babbel en hij meer stil staat een soort van staand verder te slapen. Afijn, alles naar binnen gewerkt en samen weer naar boven. En ja hoor, ik sliep na snel weer en Chris.... Die bleef wakker liggen tot de wekker ging. Ook dit zijn dingen die we voorheen niet hadden, allereerst de nachtelijke escapades van mij. Ik sliep vroeger echt overal en altijd.... Dan de angst bij Chris ook dat mocht ik eruit gaan, er altijd iets 'ergs' aan de hand is. Terwijl negen van de tien keer ik het in mijn eentje ook nog wel af kan. Maar goed, gelukkig nemen we elkaar niets kwalijk (voor zover ik weet dan J) en gaan we gewoon lekker verder zo!

Vandaag hebben mam en ik de paarden naar buiten gedaan, het stormt weer lekker dus de kleintjes hadden geluk met hun obesitas lichaampjes J hierdoor bleven ze toch aan de grond. Vorige week was het echt veel heftiger maar vandaag moet ik zeggen, kraakten de poorten van de wei ook weer goed. Omdat de wind er vol op staat duwt deze als het ware tegen de beugels aan (kunnen jullie het volgen? Ik zie het in ieder geval voor me J) zodat deze al een heel eind gebogen zijn. En met mijn handen krijg ik dat echt niet voor elkaar! Juist nu het stormt zijn Nob en Wes nog steeds de stormschade aan het verhelpen, vandaag is het bijna afgerond en het staat weer stevig en ziet er top uit! Hopen dat het er niet meer uit waait (stormt) nu! Verder heb ik wat op mijn kantoortje lopen rommelen en een mail afgewerkt die er al sinds vorig jaar augustus lag! Een verhaal apart waar jullie zelf over kunnen en mogen oordelen.

Vorig jaar wilde ik met Josje naar het Europees kampioenschap voor de pony's in Hongarije. Dus ik tickets geboekt en alles er omheen geregeld. En omdat ik wist dat het bij mij kan vriezen of dooien door mijn ziekte had ik een annuleringsverzekering genomen zodat mocht het niet gaan ik altijd kostenvrij kon annuleren. Dacht ik.... Ik had geboekt op zondag 23 juli voor de vlucht van 28 juli naar Budapest Hongarije. Op maandag besloot ik echter om te kijken hoe of wat met medicatie en overleg of ik kon reizen, echter het advies was negatief. Ook was de weersvoorspelling heel lekker (voor mij destijds te warm voor en door de medicatie) en mede daardoor en het open terrein in Hongarije besloten we het niet te doen. Het risico was te groot, dus een NO GO. Dus ik gebeld naar Vliegtickets en daarna melding gemaakt bij Allianz want dat was de partner (of in ieder geval de verzekeringsmaatschappij die Vliegtickets aanbood als annuleringsverzekering). Ik mijn verhaal netjes uitgelegd, ik ben ziek kan en mag niet gaan het is te warm en te onbeschut en mag niet uitreizen. Ik kreeg netjes een mailtje terug, wat ik dan had om te kijken of ik wel in aanmerking kwam dat ik kosteloos kon annuleren. Ik gaf aan dat ik kanker heb en niet meer beter word, en wat denk je. Geen vergoeding, omdat het niet valt onder de dekking???? Werkelijk ik viel van mijn stoel, over heel de wereld wordt misbruik gemaakt door vele mensen op vele manieren bij verzekeringsmaatschappijen en ik de brave huismuts.... Krijg mijn geld niet terug. Niets, nakkes nada! Ongelooflijk, ten eerste boekte ik op zondag en daags erna annuleerde ik. Dus de stoel kwam weer vrij en kon weer doorverkocht worden. En dan ook was mijn reden niet voldoende om in aanmerking te komen. Waarom heet het in hemelsnaam een annuleringsverzekering? Ik zie het wellicht alleen vanuit mijn kant, maar ik lees voortaan toch maar alle voorwaarden want in mijn ogen is dit echt oplichterij!

Dus, die mail heb ik vandaag naar oncologie gestuurd of hun een verklaring willen maken dat ik echt ziek ben, en echt negatief reisadvies had. Lekker om "hun" daarmee lastig te vallen! Die moeten daar toch helemaal niet mee bezig zijn? Maar, voor mij is het nu een principe kwestie! Kan toch niet???

Het is nu bijna zeven uur, dus ben wel weer afgekoeld hoor J. Net lekker spaghetti gegeten en nu stukje op de site zetten en lekker niets doen... voor de verandering.

Oh ja, vanaf vandaag heb ik een eigen facebook pagina voor alleen mijn blogs zodat dit door iedereen die zou willen gelezen kan worden en zodat facebook van mij privé blijft voor vrienden en kennissen... Dus als je wilt, zeg het voort!

Fijne avond.