Volle maan....

05-02-2023

Volle maan... stuiter, stuiter...

Jawel het is weer zover het is volle maan. Voor mij persoonlijk is dat altijd een gevoel van magie, leven, elementen en het aller vreemdste (dat wat het mede magisch maakt) de zekerheid! Want ondanks de weinig zekerheden van het leven is de maanstand altijd vooraf bepaald. Oké, tot de wereld vergaat of het heelal verdwijnt.

Kort gezegd iedere 29,53059 dagen is het volle maan! Ja, dat is het zondag-weetje van vandaag. En als je dan nog meer op de maanstanden in wil gaan.... Dan raadpleeg je gewoon Google maar :).

Vandaag zondag 5 februari, 4 dagen na het laatste getypte stukje. Goede nieuws, geen last meer van dé kies. Slechte nieuws, hoewel dit relatief gezien alles meevalt, daags erna plat op bed gelegen waarschijnlijk heeft mijn lijf toch wel wat geleden van de aanval. Donderdagavond afscheid genomen van een bijzonder iemand veel te snel ook overleden als gevolg van de ellendige kanker. Confronterend, verdrietig, aangrijpend en toch ook de opluchting voor deze persoon voor wat nog meer bespaard is gebleven. Want dit gevecht ga je helaas nooit winnen. Ingrijpend om te zien hoe een lichaam in korte tijd zoveel in kan leveren en voor mij persoonlijk zeer beangstigend. Velen vragen zich dan gelijk af; Gaat het dan slechter? Antwoord hierop is gelukkig voor mij momenteel niet alles is hopelijk nog steeds stabiel en de scan in juni zal dit hopelijk bevestigen. Toch hangt de angst altijd als het zwaard van Damocles boven mijn (ons) hoofd. Mijn nuchtere; Het is wat het is, lijkt dan ook af en toe best ver te zoeken. Maar goed ik probeer er toch wel veel aan te doen om toch zo fijn mogelijk alle goede momenten te benutten. En ik kan je verklappen dat ik daar steeds handiger in wordt!

Vrijdagmiddag ben ik met Chris weer wezen sporten dit proberen we 3 x in de week te doen. Ik op mijn eigen manier, eigen tempo en begeleiding en Chris als een malle door de apparaten. Maar, we gaan, we doen het en nu het mooie het is zelfs fijn! Mijn verstoorde coördinatie, gevalletje medicijnen combinatie afwijking grijze massa, ben ik ook aan het trainen zodat alles wat sterker wordt. En tja, ook ik droom uiteraard lekker verder over een lekker strak lichaam als ik in juni 50 kaarsjes hoop uit te blazen. Voor die 50 kaarsjes moet je overig ook wel conditie hebben want dat vergt nogal een beste longinhoud :).

Zaterdag een beetje een dag met een mineur, het huis van Elly toonbaar maken en dat lieve mensen valt nog niet mee! Maar we zijn goed opgeschoten en gaan morgen weer verder.

Vandaag een dagje uit lekker mee geweest naar Boxtel om te schrijven bij de subtop. Heerlijke combinaties gezien en genoten van de mooie sport. En dan nu is het bijna half negen dus tijd voor Criminal Minds. Dat wil zeggen bankzaken doen.

Fijne avond.