Vriezende vrijdag

01-12-2017

Gisterenavond een heerlijke avond gehad. Voor mijn doen echt een super lange dag! Maar volgehouden. Lisan moest om half elf nog starten dus reden om wakker en aanwezig te zijn was er zeker. En wat werd beloond, met super strakke proef won Lisan de Young Riders rubriek! Super top gedaan, uiteraard gewacht op de prijsuitreiking en even uitbundig geklapt. Daarna in een gelukkig warme auto gestapt en naar het hotel. Daar hadden we enige tijd op onthoud door een vermoeide ruiter en bijrijder die zich even geen raad wisten met het tweepaars vrachtwagentje. Parkeren is ook altijd een dingetje met zo'n wagentje op normaal parkeerterrein. Maar als je dan ook nog op een half (auto) parkeervak wil gaan staan maak je het anderen ook best lastig. Dus Jos eruit en even een planning voor het parkeren gemaakt met de dankbare bestuurders. Uiteindelijk kwart voor twaalf in de kamer. Verf van het gezicht, tanden geschrobt en haren geharkt pyjama aan en plat. Tv aan en geprobeerd te slapen. Jos sliep snel (hoor je aan de ademhaling) waardoor ik kon zappen . Laatste keer dat ik op mijn telefoon keek was het kwart over twee en de eerst volgende keer 6 uur dus, redelijk goede nacht.

Vanmorgen ging Josje naar stal om te voeren en ik sliep nog even tot kwart voor negen. Daarna volgde het ontbijt in een mooie tot eetzaal omgebouwde kapel. Holy food... smaakt zeker goed!! Uiteraard waren mijn ogen weer eens groter dan mijn buik. Uiteindelijk was de score één croissantje met jam, boeren bruin brood met ham en bakje fruit met yoghurt en glaasje jus. Het slagveld wat op mijn bord overbleef bestond uit een hard gekookt ei (bij Jos had ik zo'n zwarte rouw rand om de dooier.. no go voor mij een halve croissant, plakje ham en een suikerboterham. Bij de eerste hap zat er een ondefinieerbaar hard stukje in dus... klaar met stuk voedsel. Na het eten zijn we terug naar de kamer gegaan waar we even zouden relaxen. Echter na een schrikbarend telefoontje zijn we naar concours geracet om daar te helpen waar we konden. Gelukkig lijkt naar het nu is alles goed te zijn. Echter sommige zaken kunnen in één oogwenk alles aan het wiebelen brengen. Klinkt allemaal lekker cryptisch.. maar moest het ook even kwijt. Om een uur of één half twee was ik echter zo moe dat ik naar het hotel ben gegaan om even te slapen. Om vier uur werd ik wakker van de buikpijn gevolgt door toiletbezoek. Maar wat ik wel moet zeggen voor jullie denken 'ah, vervelend " het is echt vanaf gisteren namiddag goed gegaan. Dus positieve vibe hier!! Helaas had ik door het slapen de ponyritten niet kunnen zien. En door het te lang slapen Lisan haar U 25 proef. Dat is wel shit... ik moet keuzes maken omdat ik 100% niet volhoud. Maar hopelijk zie ik dan morgen wat ik vandaag niet kon zien zo is het ook toch! 


Net lekker van het buffet kunnen genieten. Het eten is echt altijd goed hier! En ook nu moet gezegd worden maar één keer naar het toilet en toen ik krampen kreeg direct vloeibare morfine en gelukkig niet doorgezet! Ik heb echt geluk laten we hopen dat deze positieve golf doorzet! Want dit is echt genieten mooie paarden, lieve mensen en de geweldige sport .


Op dit moment is de Grand Prix Freestyle bezig (kür op muziek) en dat is het neusje van de zalm zullen we maar zeggen. Heerlijk genoten van mooie muziek en mooie proeven! Nog even lekker gek gedaan, the old me came up again! En Jos sorry, je geen omgebouwde vent maar een heerlijk wijf!!! Nu onderweg naar het hotel na zingend op de vrolijke kür van Jeanette! Die weer geweldig was! 

Fijne nacht voor nu, ik heb genoten!