Vrij(e)dag

17-11-2017

Je kunt alles hebben wat je wilt als je het maar graag genoeg wilt. Je moet het willen met een uitbundigheid die uit je huid barst en zich verbindt met de energie die de wereld gemaakt heeft.

Hmmm, wat moet ik daar dan wel niet van denken? Ik ga het gewon proberen, niet geschoten altijd mis. Alleen dat stukje uit je huid barsten dat laten we verder maar achterwege. Na drie weken diarree lijkt mijn achterste wel op een ontplofte molshoop. Sorry mensen, wellicht zijn er bij die net als ik visueel ingesteld zijn... Tja, die hebben even tijd nodig deze tekst te verwerken J. Gisterenavond een heftige aanval weer gehad van de buikpijn, het is een pijn die ik net eerder heb gehad. En ik heb VEEL soorten buikpijnen gekend, nierbekkenontsteking, nierstenen, blaasontsteking, mijn darmaandoening blinde darm dus ik heb redelijk veel vergelijkingsmateriaal, maar deze was irritant genoeg nieuw... Op die momenten wil ik niet alleen zijn, veel te bang dat de pijn weer te veel wordt en ik van me stokje ga. Dus is het voor Chris, of mijn moeder of Elly een zware taak om bij mij te staan en me toe te spreken. Want visueel kunnen we natuurlijk een hele voorstelling maken van wat daar gebeurd maar die luchten... Ja, dat is ook wel echt een dingetje. Maar gelukkig doen ze het graag voor me (zeggen ze dus gaan we er maar vanuit) en heb ik hun steun, ook daar, waar ik het hard nodig heb. Dit is wel ook één van de redenen dat ik vaker thuis ben en blijf, afgezien van dat het ongemakkelijk is het ook enorm gênant. Enorme gasexplosies gevolgd door een geknakte hoge drukleiding en door de pijnscheuten zo af en toe een kreun, nee geen aanrader voor een openbaar toilet! Het vreemde is dat echt binnen een half uur tot uur nadat ik wat heb gegeten eerst mijn maag een paar krampen geeft (nu weet ik dat ik dan richting toilet moet gaan) dan is het net het afzuigputje wat verstopt is qua geluiden even een rust momentje en dan komen de krampen en de rest. Het is gewoon echt al drie dagen precies hetzelfde. We maken nu héél veel gebruik van de hittenpit als ik op bed lig of rustig ga zitten na het bezoek aan het toilet leg ik die warm op mijn buik en dat is een prettig gevoel en meestal kalmeert de boel in de buik door die warmte. Omdat de hittenpit die we hadden inmiddels echt over gebruikt is heb ik gisteren bij de Wehkamp drie nieuwe besteld, een vierkante, een rechthoekige en een half ronde. Daar kunnen we voorlopig mee vooruit!

Gisterenavond was ik, ondanks dat ik veel geslapen had, zo naar dromenland vertrokken. Heerlijk geslapen tot half vijf toen de wekker van Chris ging. Toen ben ik er even mee uit gegaan en had een beetje yoghurt met muesli gegeten. Chris een kus gegeven en terug naar boven. Helaas zelfde verhaal als boven, alleen ik was nu  gelukkig met de telefoon bij de hand dus met Chris gesproken en na een half uur zakte het gelukkig. Ik heb toen extra snelwerkende morfine genomen en heb gelukkig geslapen tot half elf. Toen de paardjes en de stallen gedaan met mijn moeder. Daarmee klaar vroeg moeders waar ik trek in had, want ondanks dat ik misselijk was en geen honger had, moest ik (althans het is beter voor me) eten. Maar ik had geen trek in zoet, dus vroeg mijn moeder of ik knakworstjes wilde. Het klonk aardig dus, , Ja, ik wil". Dus ze komt naar onze keuken met een heel brood en een blik worstjes en vraagt of ik een koud worstje wil, ,, Mam, dat heet necrofilie!". Het duurde even en toen viel het, ja we konden weer lachen. Gewoon even lekker gek doen samen met moeders. Laatste tijd is het veel te vaak dat ik de patiënt ben ik plaats van gewoon mezelf. Maar goed, vanmiddag heb ik lekker buiten blad geblazen (nu helemaal moe maar wederom voldaan) en uiteraard lekker met Tom & Poes gespeeld en geknuffeld.

Geen idee of ik nu midden in een stukje gestopt ben, maar de buren kwamen gezellig op de koffie. Vandaag twee super mooie bossen bloemen gehad, super bedankt hiervoor! Net weer hevige krampen achter de rug, besloten dat dit (waarschijnlijk hou een slag om mijn arm) de laatste keer is dat ik zo gedetailleerd over het buik gebeuren schrijf. Wordt niemand niet vrolijker van en ach inmiddels weten we allemaal wel dat dit een hekel puntje is. Dus geen nieuws dan is het er nog en als het weg is dan zal ik jullie dit euforisch meedelen!!

Fijne avond nog..