Geen gepaste titel vandaag..

12-10-2017

Als woorden te kort schieten.. even alleen een beetje stilte + Anne


Mijn blog had ik al klaar het grootste gedeelte, ik plaats het toch maar denk wel aan de nabestaanden die moeten leven met dit verschrikkelijke gemis!

Oh wat een heerlijke nacht. En nee, ik bedoel er niet zo één met armen en benen overal en badende tevredenheid erna, MAAR deze dame heeft goed geslapen. Ja echt, gewoon de hele nacht door! Van kwart over negen tot gewoon kwart over acht! En nu komt hèt ook nog eens zonder plassen, fantastisch! Hoe blij kun je zijn... ZOOOOOO blij dus.

Gisteren had ik het met de oncoloog gehad over het feit dat ik niet goed sliep. Hij gaf aan dat dit niet vreemd was en dat ziekte dit ook voor een deel met zich mee brengt... Dus toen vroeg ik wat beter was, pilletje erbij (slaappilletjes) of gewoon een borreltje, waarop ik direct zei dat is natuurlijk beter voor mijn lichaam dan weer een pilletje! En ja daar kwam het groene licht! Yeah, na 7 maanden mag ik weer (geproportioneerd uiteraard aan de zuinige kant) een gezellig drankje doen! En hoewel ik gisteren ook nog "lazy" was van het pilletje tijdens het infuus, nam ik voor het slapen gaan een heerlijk (dat dus nou net weer niet, maar het effect wel) glaasje Poolse Wodka. Gekregen van een Poolse medewerker en hoe sterk en hoe vies het eigenlijk ook was, het was heerlijk om te voelen hoe het naar beneden zakte en een beetje brandend in mijn maag belande. Een heerlijk warm gevoel. LET OP DIT IS GEEN COMMERCIAL VOOR ALCOHOLISCHE DRANKEN maar voor deze klaarwakkere en toch wel heel vermoeide ikke was het net even wat ze nodig had J. Dus kort daarna in slaap gevallen en heerlijk (droomloos of tenminste ik weet het niet meer) geslapen. En voor diegene die mij kennen, weten dat ik geen drinker ben. Het glaasje wat ik op had bestond uit werkelijk 3 normale slokken, uiteraard wel sterk spul. Dus bezorgde medelezer, maak u geen zorgen ik zal niet ontpoppen tot alcohollist. Ik ben alleen heel blij dat ik gewoon een nacht doorgeslapen hebt. Voordeel is meer kracht zodat ik nu weer kan gaan voor die andere heerlijke nachten..... oh oh Chris.... Hahaha!

Vanmorgen is mijn lieve "zus" op bezoek geweest. Niet mijn echte zus natuurlijk maar iemand die al 9,5 jaar in ons leven is. Zij is het zorgzame type, altijd oprecht geïnteresseerd in een ander. Vanaf het begin dat ik haar de hand schudde was het gevoel wederzijds, gewoon heel goed. Bijkomend voordeel is dat deze dame ook nog eens heel modieus is en bij een leuke kledingwinkel werkt. En aangezien ze me héél goed kent, mij regelmatig op de hoogte houdt van (in mijn fase nu) heerlijk zittende kleding is. Vandaag dus weer een heerlijk (grote) zachte trui van 10 Days. Echt ik woon in die truien en broeken van 10 Days. Nadeel vandaag was de enorm lekkere taart die ze mee had genomen. Vanmorgen bij de koffie heerlijk stukje op, en nu ik net wakker ben (wat kan het mij ook schelen) gewoon nog een stuk, gevolg......schuld gevoel... moest dat nu???? Maar ach, het zit erin ik eet dadelijk wel een hap minder (slechttt). Dus vanmorgen heerlijk zitten kletsen over van alles en nog wat, zo vertrouwd. Daarna heb ik Denise (Denise is een meisje uit het dorp dat hier begon om de paardjes te poetsen maar nu helemaal opgenomen is in ons gezin) nog geholpen met het scheren van Dieseltje. Dus hadden we prikkende kleding en jeuk van de haartjes, lekker schone kleding aan en even rusten en TV kijken. Zojuist paardjes binnen gehaald en nu is het wachten op mijn Aalsmeerse (is dat Nederlands?) vrienden! Best een intensieve dag, maar gelukkig heb ik een goede dag, vanmorgen was ik heel misselijk maar na het innemen van een pilletje daartegen is het gelukkig weggetrokken.

Net zijn Ivonne en Zoë weer weg, Zoë die gewoon 2 uur en 3 kwartier in de trein heeft gezeten om hier te komen! Nice, en Ivon heerlijk gezellig (ook weer) zitten kletsen. Dit zijn echt de momenten die ik koester, gewoon lachen om stomme dingen, filmpje of foto you name it... Heerlijk ongecompliceerd.

Wat wel een kanttekening was voor vandaag is de persconferentie om 18:00 uur, de bevestigde dood van Anne Faber. Gewoon een jonge vrouw in de bloei van haar leven. Op het verkeerde moment op de verkeerde plek of nee dit is wat we zeggen, maar ik vind gewoon glashard die vent (geen andere naam nodig voor tuig) die dat op zijn geweten heeft gewoon nooit vrij had moeten rondlopen. Werkelijk waar het is toch van de zotten als je zoveel op je kerfstok hebt dat je gewoon de kans krijgt te integreren in de maatschappij? En dan dadelijk ook nog een advocaat krijgen (op wiens kosten) die dan alle mogelijke manieren zal proberen de straf te minderen door zijn omstandigheden te verzachten?? Ik weet best dat we op sommige fronten heel blij mogen zijn met ons rechtssysteem maar dit is toch wel iets wat niet acceptabel is. En het is schandalig en triest in en intriest ook al is hij gepakt en krijgt hij weer celstraf de nabestaanden van Anne Faber en Anne zelf hebben daar helemaal niets meer aan die hebben levenslang! En zo'n enorme *&%# vent die krijgt (ook nog op kosten van de staat) eten, drinken en iedere dag een douche. Waarschijnlijk leeft hij beter (op de vrijheid na) dan de ouderen in de bejaardenhuizen, en die hebben geen vrijheid omdat ze niet meer mobiel zijn... triest, heel triest.

Ik probeer me altijd politiek correct op te stellen maar vandaag is dat niet gepast. Want er is toch wel gefaald op één of andere manier! En hoe........