Woensdagen...

04-10-2017

Lachen doet je bloed sneller stromen, zet je borstkas uit, prikkelt je zenuwen, verjaagt de spinnenwebben uit je hoofd en zuivert je lichaam.

Het is alweer woensdag, de wekenbreker, toen ik nog werkte altijd een fijne dag (als ik op schema lag) of juist een rot dag (nog maar 2 dagen om alles te doen). Maar tegenwoordig dus gewoon woensdag. De dag waarop we vroeger lekker 's middags vrij waren (op de lagere school) en waarop ik dan heel de middag op de manege rondzwierf. En probeerde te helpen waar ik kon. Helpende in de lessen, lees je eigen rot rennen en een pony vasthouden omdat er een beginners les was. Zomer of winter ik rende. Naast dat, ook de pony's poetsen, met mijn moeders oude naaikoffer met borstels erin en later toen ik wat ouder was, grazen met de pony's op het weitje voor de manege, helpen voeren, helpen mesten en vegen. Ja ja, manege Berestein in Den Haag wat heb ik daar een uren doorgebracht. Eerst gewoon als lesklant, later als pensionklant en nog later als stagiaire en daarna nog weleens wat lessen gegeven om in te vallen voor iemand. Ik heb daar echt veel gezeten. Met enorm leuke tijden, wat hebben we gelachen. En wat was ik verliefd op de zoon van de baas (wie niet). En wat was ik bang van "ome Wim" als hij niet blij was met iets. Ja, dat was echt wel een leuke tijd, gelachen, gegierd en gebruld! Vraag me nu laatste tijd best vaak af hoe het daar nu is en hoe het met iedereen gaat. Ik ken nog veel namen maar vind het raar om iemand toe te voegen, en gewoon te vragen: 'hey hoe is t met jou?' Aan de andere kant, waarom ook niet! We zien het wel, wellicht leuk om nog een keer heen te rijden en kijken hoe het er nu is.... Probleem is dat we eigenlijk nooit meer de kant van Den Haag op gaan. En als we een keer die kant opgaan, dan wil en heb ik zoveel wat ik wil zien en doen dat dat ook weer teveel zal zijn... aha daar is het weer....keuzes....

Over keuzes gesproken, je kan echt wel voor veel dingen zelf kiezen. Echter familie is iets wat je hebt en hierin kun je dus niet echt een keuze maken. Ik ben gelukkig heel erg gezegend met onze familie, zowel de van der Meer kant als de van der Helm kant. De familie van mijn vader bestaat uit 1 zus, 2 broers en 1 stiefzus. Die hebben dan ook weer kinderen en die vaak ook alweer kinderen. En als je denkt dat worden er veel, dan wordt het nog interessanter want de van der Helm kant bestond uit 7 zussen en 3 broers dus met diens aanhang en kleinkinderen begrijp je een hele grote familie. En werkelijk iedereen staat iedereen nauw aan het hart! Waar ter wereld woonachtig die band is enorm sterk. Laatst waren mijn ouders 50 jaar getrouwd. In plaats van 1 groot feest was de wens een paar dagen in een mooie omgeving. De planning was eigenlijk dit jaar een heel groot feest te organiseren. Chris en ik waren namelijk 15 jaar getrouwd en mijn ouders 50. Maar omdat de situatie heel anders is gelopen dan we ooit gedacht hadden, is er voor een sober samenzijn gekozen. Dus alles broers en zussen van pap en mam, ik en Chris en mijn zus en haar gezin, zijn naar landgoed de Rosep geweest in Oisterwijk. De gemiddelde leeftijd was denk ik 72 (let op mijn neef is 15 dus kun je nagaan hoe hoog de anderen waren), maar wat een plezier hebben we gehad met elkaar. Vooral oude foto's kijken, en gewoon de verhalen van iedereen.... Heerlijk. Naast onze eigen familie hebben we dan ook nog te maken (als je een levenspartner hebt) met de schoonfamilie. In tegenstelling tot wat men met eigen familie heeft, kun je die (je schoonfamilie) wel kiezen. Maar als je dan eenmaal verliefd ben of je houdt van iemand, dan heb je wel de keuze maar ik denk dat de liefde toch uiteindelijk wint.

Gelukkig heb ik het getroffen met mijn schoonouders. Ik heb een hele goede band met mijn schoonmoeder Elly en nu ik ziek ben is zij mijn woensdag wekenbreker. Iedere woensdag komt ze hierheen om te helpen op stal en gewoon gezellig samen zijn. Ik weet nog heel goed de eerste keer toen ik mijn schoonouders (destijds Huub en Elly) zag. Ik was uitgenodigd om te komen eten samen met Chris en de rest van het gezin. Voor mij waren het de eerste schoonouders waar ik heen ging, ik was nooit echt van de relaties daarvoor. Maar met Chris was het gelijk "anders". Maar daar kom ik later wel een keer op terug. How we met!! Maar goed, Huub was een statige man, in driedelig pak echt één van de oude stempel (zo was mijn eerste indruk) en Elly die vond ik eigenlijk gelijk al super lief. Afijn bij het toetje aangekomen, zij ik tegen Elly dat het zuur rook en ja hoor ze trapte erin.. Dus duwde ik haar vol in de vla... Iedereen was echt een paar seconde (leek veel langer) stil en keek naar Huub die uiteindelijk begon te lachen waarna iedereen lachte. Zo ik had mijn eerste indruk zeker gesteld... Achteraf gezien best lef hebben, maar ja ik hou ervan.

Dus vandaag een lekker dagje met schoonmoeders, niet veel gedaan, samen geslapen, stallen gedaan, gegeten en geluierd, paardjes weer naar binnen enz. Ook zijn we samen aan de knutsel gegaan, ik heb natuurlijk mijn huisje nog af te maken en mijn schoonmoeder begint met een boek.

Update over Mc Chicken, ik weet het niet, hij groeit niet valt vaak om en eet slecht.. Ik hoop dat hij het haalt maar ben wel sceptisch.... Zo zielig...