Zaterdag 30 december 2023....

30-12-2023

En dan hier een echte up to date up-date! De laatste blog had ik 24 november gemaakt maar niet afgemaakt dus dat was er eentje met vertraging. Super veel lieve berichtjes op gehad, waarvoor dank. Gelukkig zit ik dus al een week of 4 al niet meer in het gips. Eigenlijk moet ik naar handtherapie, echter ik vergeet iedere keer een afspraak te maken.

In de grijze massa is er niet heel veel veranderd. Van het één val ik iedere keer in het ander 'gedoe'. Al een paar weken grieperig wat niet weg wil en wat me veel op bed dwingt. Veel pijntjes in de gewrichten en vooral in mijn rug. In overleg met de oncoloog is de CT naar voren geschoven en moet ik 22 januari door de scan en krijg ik 29 januari de uitslag. Zoals gebruikelijk gaat dit toch de hele tijd door je hoofd, rationeel denken, relativeren en vooral niet piekeren ik probeer het allemaal. Echter is deze angst allesomvattend en steekt iedere keer zijn kop weer op. Niet op gezette tijden, maar vooral als je er helemaal even niet mee bezig wilt zijn. Ik denk ook dat angst gevoed wordt door hetgeen er om je heen gebeurd. Het overlijden van Wendy, een ander goede kennis die nu in de hospice zit waar ik pas op bezoek ben geweest, mijn tante die spannende tijden beleefde. Ik voel de angst en de onzekerheid dan echt weerkaatsen. Hadden we maar een uit knopje.... zou wel handig zijn zo nu en dan.

Ik probeer iedere dag te wandelen, goed voor mijn spieren en ook ervaar ik het als prettig gewoon lopen en verder niets. Vaak samen met Chris, vaak ook alleen wat ik ook als prettig ervaar. Laatste week moet ik eerlijk bekennen is het van wandelen niet echt veel gekomen omdat de regen gewoon echt niet lijkt te stoppen. Weilanden zijn hier veelal veranderd in meren en bospaden in beekjes. Kortom het bos lijkt op een mangrove en wij wonen op een eiland, ook wel eens grappig :).

We houden de moed erin en het wordt vanzelf weer lente! Maar eerlijk is eerlijk, ik verlang echt naar de zon. Dus wanneer die er zoals gisteren en vandaag een paar uurtjes tussendoor komt, genieten we!

En die geniet-momentjes zijn er gelukkig ook nog in overvloed hoor, het is niet allemaal treurig en triest.

Zo zijn er sinds eergisteren 10 brahma kuikens geboren, ook best apart in december! Nog nooit eerder meegemaakt! Sterker nog dit jaar hadden we maar 5 grote kuikens waarvan er nog maar 4 groot zijn geworden! Die kuikens kwamen uit de broedmachine terwijl moeder natuur deze kuikens heeft gebracht. Dus warmte lamp voor de zekerheid opgehangen en gelijk maar kuikenmeel gehaald. Ja, ik kan volmondig zeggen dat ik geniet van de kippen en eenden met andere woorden gevogelte! Nooit gedacht dat ik dat zo leuk zou vinden.

Vandaag ook heel lief hele mooie bloemen mogen ontvangen, lieve attente altijd meelevende familie K. dank jullie wel!Nog een genietmomentje is de top 2000. Die nu trouwens wel heel rap naar het einde gaat. Ik denk dat ik meer leef op de laatste nummers van de top 2000 dan dat ik daadwerkelijk het nieuwe jaar zie komen. It's just another day!

Welnu ik ga weer wat hout op de openhaard leggen zodat Chris dadelijk een warm onthaal heeft :).

Fijne avond